Нови сондажи за питейно-битовите нужди на гражданите предстои да бъдат изградени в Община Петрич

08 май 2020 09:38   3 коментара   5702 прочита


По обществена поръчка Община Петрич ще изгради 5 броя вододобивни сондажни кладенци за черпене на подземни води за питейно- битовите нужди на гражданите . Предвиждат се два в Петрич , два в село Първомай и един в село Марикостиново. Вече съществуващите сондажи са на повече от 40 години и всеки момент може да се срутят, ако това стане общината ще бъде принудена да постави воден режим. С подкрепата на Община Петрич и кмета Димитър Бръчков към ВиК това може да се предотврати.

От дружеството се надяват да компенсират количеството вода и да решат проблема с водния режим в Първомай и Марикостиново, на който всяка година жителите на селата са подложени. За предвидените сондажи е необходимо да се изготви инвестиционен проект и да се изпълнят строително монтажните работи за реализацията му, предвижда се той да бъде на приблизителна стойност от 300 999 лв. Скоро ще бъдат разгледани документи на фирмите, които ще участват в обществената поръчка.

Вени Иванова


Още за: сондажи   Петрич   вода   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
08 Май 2020 20:28 | Стефанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво!!! Съгласен съм с чудесното намерение на уважаемата общинска администрация. Но само една молба - нека от "питейно- битови нужди" да отпадне "питейно". Защо ли? Ами просто така - за последните две десетилетия аз и семейството ми никога, ама никога не сме пили вода от чешмите. Ако питате защо - просто не смеем. Ако и други в Петрич са го правили - просто пишете, ей така да се знае. В края на раищата става дума за една думичка - "питейни". Нали така?


08 Май 2020 23:01 | Джинги би
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Водата мирише и не става за пиене. Ние винаги си пълним от мечката.


11 Май 2020 16:15 | ���
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

аз пък пия само бира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар