Нови проблеми с изгорялото депо за отпадъци под АМ „Струма“ край Дупница

22 август 2019 12:44   3 коментара   8761 прочита


Нови проблеми около депото за отпадъци, което изгоря под АМ“ Струма“ край Дупница. В ефира на нова, заместник- кметът на Дупница Крум Милев съобщи, че Общината никога не е давала терен под наем на фирмата, която стопанисва отпадъците.

„Това, което го виждате, се стопанисва неправомерно от нея, за което имаме дела", допълва Крум Милев и добавя, че сметището е поне от 4-5 години под магистралата. „Това не са отпадъци. Това са промишлени суровини, които Кольо Илиев използва за преработка и продаване. Това е единствената фирма в Югозападна България, която има лиценз да изкупува такива суровини”, обясни още Милев. Той разясни и че има различни подадени сигнали до АПИ, РИОСВ и други институции, които били предупредени, че има възможност от възникване на пожар.

Преди дни, след оглед на магистралата строителните специалисти обясниха, че тя се е разминала на косъм от срутване. Собственикът на фирма „Феникс Ресурс“ Кольо Илиев, която стопанисва депото за отпадъци вече е привлечен като обвиняем, а Окръжна прокуратура- Кюстендил му определени мярка за неотклонение „парична гаранция“ за 5000 лв.

Огънят бе точно под АМ “Струма“, която остава затворена за движение.


Още за: депо   отпадъци   АМ Струма   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
22 Август 2019 15:03 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Няма нови проблеми с депото на Илиев. Оставете компетентните органи да си свършат работа. Само кмета е чист в тази дандания. Беше и е


22 Август 2019 22:53 | Зрител
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Този с неговите боклуци разказа играта на хиляди хора!!!
Страдайте сега всички в задръстванията, а наесен пак за тези, които позволяват подобни простотии. И оставят всички ненаказани!


23 Август 2019 10:05 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много добре ви разбирам на къде искате да избиете, но омагьосания кръг е създаден много преди управлението на Герб в Дупница и всичко може да се докаже.
Продължавам да твърдя, че става въпрос за умишлен пожар. Никой в Дупница няма интерес да пали магистралата. Аз си познавам хората.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар