Нови контейнери за битови и строителни отпадъци се поставят в община Петрич

27 октомври 2021 13:56   6 коментара   2933 прочита


Поредна крачка на Община Петрич за овладяване на безразборното изхвърляне на битови и строителни отпадъци. Проблемни през годините остават няколко места в града и селата на общината. Първите заявени от Общината контейнери за битови и строителни отпадъци – 6 броя вече са

получени. Всички те са с вместимост по 4 кубични метра. Три от тях бяха поставени на критични точки в двата ромски квартала на Петрич – един в бившия стопански двор и два под бетоновия център. Тези контейнери ще бъдат само за битови отпадъци, а целта е да се намали изхвърлянето извън съдовете за смет на боклуци в тези райони.

Три контейнера със същата вместимост – 4 куб. м., но предназначени за строителни отпадъци, ще бъдат поставени на места в селата, където се обособяват нерегламентирани сметища именно с такива отпадъци.

Новите контейнери остават постоянно, а идеята на общинското ръководство в Петрич е, ако има положителен резултат това решение, да се закупят още такива контейнери – за битови и строителни отпадъци, които да бъдат и с по-голям обем. Апелът е: изхвърляйте отпадъците на обозначените места! Нека заедно опазваме околната среда и пестим средства за почистването на нерегламентираните сметища! Зависи от всички ни!


Още за: Петрич   смет   община   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
27 Октомври 2021 14:08 | ...
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Браво на община Петрич и лично на кмета г-н Бръчков!


27 Октомври 2021 14:49 | тиквата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

в таа община само боклуци бе


27 Октомври 2021 15:06 | нова алея
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

не е така !един велик ефтим, една вера кирова, едина катя паскалева, и още и още талантливи петричани .за съжаление в съзнанието на повечето остават тези с лошите примери .за съжаление, са сред управляващите . кога ще се направи алеята на заслужилите с работата си петричани .това вероятно не е приоритет за екипа на кмета, щом като няма комисоин от 20 %. тогава правя следното предложение :да се изгради алея на най-корумпираните управници на Петрич, с алея, пред сградата на общината. Който минава оттам, да ги споменава с доживотонто на майка.


27 Октомври 2021 15:27 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това е похвално тъкмо братята роми ще си хвърлят боклука където му е мястото.


27 Октомври 2021 17:13 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Добре, но кога наред с контейнерите за битови и строителни отпадъци ще се поставят и такива за политически отпадъци?


27 Октомври 2021 21:58 | Хари
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Колко е лесно да казваме братята роми та нали ние плащаме на ромите да ни хвърлят боклука за по 10 лева с каруците
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар