Новата директорка на ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград Н.Асенова се появи,портиерът и осигури достъп до тоалетните след 15-дневно "стискане"

24 февруари 2013 14:21   15 коментара   16601 прочита


След 15- дневно изчакване да стихне напрежението новата директорка на Драматичен театър Н. Вапцаров в Благоевград Надя Асенова се появи.В събота в почивния за театъра ден, тя помолила портиера да и отвори, за да ползва тоалетните,съобщиха за struma.com. Това бе първата среща на Асенова с представител на местната културна инситуция и първото й влизане в благоевградския театър след обявяването й за директор. В края на миналата седмица от министерството на културата дойде новината ,че започва ревизия на проведения конкурс,който местните актьори обявиха за опорочен. Две седмици театралите не спряха да протестират срещу новата директорка и обявиха ,че с телата си ще спрат влизането й в кабинета. Срещу назначението се обявиха и благоевградските институции, свързани с културата и политическите партии. След обществения натиск министърът на културата в оставка Вежди Рашидов спря процеса на въвеждането на Асенова и назначи проверка . В момента актьорите в Благоевград продължават да работят и протестират. Въпреки напрежението около конкурса, миналата седмица те направиха брилятно представление на "Гераците ".

Иво Иванов

15 коментара
24 Февруари 2013 14:51 | realist
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Грозна и низша публикация. По журналистическото внушение май целият ДТ"Никола Вапцаров" е за сифона на тоалетната. Мисля, че само патронът им не заслужава съдбата на състава на Мелпомена. За всички останали, и стари, и новоназначени, -една голяма метла и аут от сцената и директорския пост. Нека дойдат млади, необременени, чисти и талантливи артисти и нов ръководител на театъра. Това е начинът да настъпи мир, спокойствие и творчески подем в храма на благоевградската Мелпомена.


24 Февруари 2013 14:59 | Ники
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Абе хората на новата директорка, стига сте писали анонимно, какво и е на публикацзията, така е влязла, така пишат, тя като е много голяма защо не се появи в работно време да се срещне с колегите си от театъра, защо издебва момента да ги няма какво е това, конспирация или какво . Я стига . Тези който пишат тук следят всеки детайл около спора за театъра . Дори и по този начин поднесена сдтатията има подтекст .....


24 Февруари 2013 15:05 | Коки
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Хахаха, след 15 дневно търсене на театъра е стигнала до тоалетните:))), да очакваме ли, че в следващите 10 дена може да намери и сцената:))) А това че е внедрена да съсипе театъра и трупата е ясно и за глухите. И като гледам май "чисти" и "талантливи" е далеч като определение за дуото Асенова-Чопов.


24 Февруари 2013 15:35 | читател
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Изключително тъпа публикация! Няма ли край тази тъпа сага за този театър? Какво толкова ни занимавате с неговите истории? Сменили му директора, голяма драма! Вече станахте комедия ... Народът се взри от много по-важни неща и излязохме на протест по улиците.
Това е важно и съдбовно, животът ни тук и сега. Ще има ли промяна, а не кой ще е директор на театъра.


24 Февруари 2013 18:08 | абе......
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Тая наистина е за лудницата!!!!! Нагла, която играе тъпо театро, ама има претенции да е нещо. Само поредно доказателство колко е тъпа и луда. Къде е Виждито??? Абдикира и четем, че купонясва цял ден в София на софра, докато хиляди са по улиците от беднотията на тяхното управление! Тя е негово протеже. Какво става с праверката назначена от него? От независим орган ли се прави или от министерството, които са му подчинени / за още малко /


24 Февруари 2013 18:55 | браво!
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Страхотен директор става от тази, с невероятни управлински качества е! К това си действие само доказа мнението на толкова много хора! Достоен избор на Министерство на културата и достолепната комисия на конкурса. Браво на Христо Мутафчиев-член на тази комисия и основен играч! Браво на Вежди и на ГЕРБ. И какво е правила в тоалетните на театъра :)..... страшно умна жена, пълен резил!!!!!


24 Февруари 2013 18:59 | БГ човек
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Това не е най-малкото зряло поведение на тази жена. Позорно е


24 Февруари 2013 19:01 | хахахаха
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Сигурно чака покровителите си да й дадат тоалетна хартия, явно самичка не знае как... хахахахаха..... и ще ми бъде директор, страхливка и протеже. Доказа го сама


24 Февруари 2013 19:03 | до-хахаха
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

а мъжът й е помолил по-късно портиера да го пусне да пие вода, защото на Чоповчето му свършила .....ха-ха


24 Февруари 2013 19:06 | :)
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

циркка е пълен :) :) :)..... Асенова, искаш ли да ползваш и моята тоалетна?


25 Февруари 2013 07:35 | ст. димитров
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

КАК САМО РЕВЕ ВЕ4Е БИВШИЯ ДИРЕКТОР-ОНОВА ТЬПО АЛКОХОЛНО ПЕТНО отГОРНО ОРАНОВО С ВЕ4НО 4ЕРВЕНИЯ КЛЮН-ТЕЗИ ПУБЛИКАЦИИ вьв ФОРУМА СА ОТ ТАЗИ УНИКАЛНО ПРОСТА КОМУНОИДНА КРАТУНА, АЛ4ЕН, БЕЗДАРЕН КОМПЛЕКСАР.


25 Февруари 2013 08:59 | не
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Не е спечелила конкурса. А е бил нагласен. Защото сме правова държава, затова не може да се допуска това. Ще мълча, ако е за талантлив човек, но не за такъв.


25 Февруари 2013 09:08 | КАТЯ
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Театъра си има талантливи артисти, които го доказват с аплодисментите на многобройната публика. Относно директорския пост да си мине конкурса по прозрачен път и всичко ще е наред.


25 Февруари 2013 15:19 | Иван
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нашият театър заслужава нещо по-добро от впиянчения Кимчев! Независимо кой, но поне да е трезвен!


25 Февруари 2013 15:42 | моля
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Госпожата да се представи като творец- да видим нещо с нейно участие, нейна режисура...
Какви са тия мераци в това трудно време-предвид липса на финанси за театрите в частност!?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар