Нова икона пази Симитлийско от катастрофи

13 юни 2016 13:29   1 коментар   6020 прочита


Нова икона, дело на художника Николай Кашев, поставиха по пътя за село Сушица. Тя бе осветена вчера от отец Бисер. Преди година беше поставена икона на Исус Христос на същото място, но метеорологичните условия я повредиха и се наложи да бъде направена отново. Иконата е поставена с надеждата честите катастрофи в участъка да спрат. Кметът Апостол Апостолов и кметският наместник на село Сушица заедно с миряни от Полена и Крупник запалиха свещ за здраве по време на освещаването и се помолиха за по- малко пътни произшествия.

Новата икона също е дело на художника Николай Кашев, който сподели, че този път целостта й няма да бъде нарушена от времето, защото е направена със специални материали.

Припомняме, че постаментът бе направен по инициатива на общинския кмет Апостол Апостолов и кметския наместник на село Сушица Георги Митрев.

С общи усилия и труд Георги Митрев и неговите приятели издигнаха постамента, от който Исус бди над всички пътуващи.


Още за: икона   художник   участък   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
13 Юни 2016 14:44 | отец Серафим
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Исус Христос винаги е бдял и бди над всички-и пътуващи, и не пътуващи. От тук натам всичко се дължи на нашето "бдение". То не бива да се изключва! Дано поне когато видим иконата, ако не се прекръстим-поне да се сетим за какво е поставена. Иначе това е едно добро дело.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар