Нов съветник положи клетва днес на сесията на Общински съвет Благоевград

07 октомври 2022 14:53   1 коментар   7928 прочита


Венцислав Димитров Хросинков, който е експерт в ДФ „Земеделие“ е новият общински съветник. Той зае мястото на Красимир Роячки от ГЕРБ, който депозира заявление за предсрочно прекратяване на правомощията.

Новият общински съветник положи тържествена клетва, че ще спазва Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия ще се ръководи от интересите на гражданите в община Благоевград и ще работи за тяхното благоденствие.

От името на Общинска избирателна комисия, председателят ѝ адвокат Мартин Бусаров връчи на Венцислав Хросинков удостоверение за избран общински съветник и му пожела здраве и ползотворна работа.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков също поздрави новия общински съветник и му пожела успешна работа.

Промяната в състава на Общинския съвет наложи и изменение в три постоянни комисии. Новоизбраният общински съветник бе включен като член в състава на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране и Комисията по следприватизационен и следконцесионен контрол.

Общинската съветничка Валентина Шаркова бе избрана за председател на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и планиране. Тя напусна комисия по Бюджет, финанси и европроекти, като местния парламент прие мястото ѝ да заеме общинският съветник Съби Дашев.

По точката, относно избор на обществен посредник на територията на община Благоевград, след проведеното гласуване на днешната сесия местния парламент не успя да избере омбудсман.

Кирил Илиев – председател на комисия (Комисия по номинация) за провеждане на процедура по избор на обществен посредник на територията на община Благоевград докладва, че въпреки, че за поста е имало само един кандидат – Атанаска Янкова,  не са били събрани необходимия брой гласове – 28.

На днешното редовно заседание Общински съвет Благоевград прие Декларация, в която се казва, че  категорично се противопоставя на антибългарската провокация за разполагането на т.нар. Македонски културен клуб „Никола Вапцаров“ на територията на Община Благоевград.

Общински съвет Благоевград прие и  предложение, относно определяне място за разполагане на паметника на Незнайния македонски четник. Той ще бъде разположен пред Мол Ларго, като средствата за изграждането му ще бъдат събирани под формата на дарения.

Идеята за възстановяването на паметника е на пенсионирания фотограф Юри Попниколов, проф. Иван Мирчев, Валери Запрянов, издател и журналист, Кирил Пендев, банкер, Радослав Тасков, председател на ОбС, Захари Ханджийски, банкер, арх. Георги Скрижовски, инж. Пламен Бегъмов, инж. Пламен Радев, адвокат Теодор Тошев и живеещите в Швеция д-р Красимир Кацарски и в САЩ Сашо Николов.

С 37 гласа „ЗА“ местния парламент даде положителен вот, относно Предложение № 60-00-358/21.09.2022 г. от Кмета на община Благоевград, относно разрешаване на основание чл. 124, ал. 1 от ЗУТ; чл. 134, ал. 1, т. 1 и т. 7 от ЗУТ, във връзка с чл. 21, ал. 1, т. 11 от ЗМСМА изработване на проект за изменение на Общ устройствен план на община Благоевград, одобрен с Решение № 27 по Протокол № 3 от 25.02.2011 г. на Общински съвет - Благоевград, с обхват поземлени имоти в кадастрални райони с № 29, 32, 42, 52, 53 и 72 по кадастрална карта на с. Зелен дол, общ. Благоевград, с цел предвиждане на предимно-производствена устройствена зона- „Пп“. Общински съвет Благоевград даде зелена светлина за изграждането на нова Индустриална зона.

След изчерпване на дневния ред, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното редовното заседание.

1 коментар
07 Октомври 2022 16:37 | Каруцар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Къде е тоя клуб?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар