Нов общински съветник ще положи клетва на предстоящото заседание на Общински съвет Благоевград на 28 януари

27 януари 2022 13:18   4 коментара   4277 прочита


Предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград, което е насрочено за утре - 28 януари от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“  на община Благоевград, ще започне с обявяване решение на Общинската избирателна комисия за избран общински съветник и полагане на клетва. Милена Бунцева ще положи клетва  като нов общински съветник от листата на ДПС.

Милена Линкова Бунцева влиза в Общински съвет Благоевград на мястото на Ивайло Червилов, който,  по предложение на кмета Илко Стоянов, бе избран за временно изпълняващ длъжността управител на Общинско дружество „Паркинги и гаражи“.

Милена Бунцева родена в град Якоруда, възпитаник е на Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. Завършила е висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“, специалност „Право“. Дългогодишен член на ДПС. Семейна, с две деца, фамилията ѝ живее в Благоевград.

Ден преди заседанието, председателят на местния парламент Радослав Тасков представи пред представителите на медиите и обществеността какво предвижда предварителния дневен ред, в който са включени 28 точки. 

Той съобщи, че до момента в деловодството на Общински съвет няма входирани предложения за извънредни точки, но има подадено искане за изказване от гражданин, свързано със 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев. Радослав Тасков уточни, че тъй като молбата е депозирана след Председателския съвет, на който е бил одобрен дневния ред, утре общинските съветници ще трябва да решат дали да допуснат лицето до изказване. 

Във връзка с полагането на клетва на новия общински съвет, в дневния ред е включена точка, свързана с попълване състава на постоянните комисии към Общински съвет Благоевград. Заседанието ще продължи с избор на представител на Община Благоевград в общото събрание на съдружниците на „Прима инвест БГ“ ООД.

Председателят на Комисията по бюджет, финанси и европроекти - Йосиф Кочев ще докладва предложение, относно одобряване на общата численост и структура на общинска администрация.

Общинските съветници ще дискутират по предложение от кмета на община Благоевград , относно приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост на Община Благоевград за 2022 година.

Заседанието на Общински съвет Благоевград ще продължи с разглеждане и гласуване на предложението на кмета Илко Стоянов, относно приемане на План за интегрирано развитие на Община Благоевград за периода 2021-2027 г. (ПИРО).

Общинските съветници ще трябва да дадат своя вот и за предложения, касаещи Годишния план за ползването на дървесина в горските територии, собственост на Община Благоевград за 2022 година, определяне размера на годишната наемна цена за 2022 година на декар за отдаване под наем на земеделските земи от общинския поземлен фонд за всички 26 броя землища на територията на община Благоевград. 

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. 

Дневният ред беше одобрен на Председателски съвет към Общински съвет Благоевград, провел се на 24 януари 2022 година.

Редовното заседание на Общински съвет Благоевград ще се проведе на 28 януари 2022 година /петък/ от 09:30 часа в зала „22-ри Септември” на община Благоевград.


Още за: ОбС   сесия   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
27 Януари 2022 14:16 | Гералеята
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нов минетчия


27 Януари 2022 19:22 | Струмско
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тази барабунцева с шалвари и забрадка ли ще полага клетва или....


27 Януари 2022 19:24 | ЕГ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тази я помня едно време в училище не знаеше да си купи закуска, щото труден и бе български език


27 Януари 2022 20:39 | Граждани
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Така е сега шалварите идват на мода. Гоце Делчев, Якоруда.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар