Нивото на река Струма се покачва застрашително

29 март 2015 12:29   1 коментар   14336 прочита


От вчера нивото на Струма се покачи с около 60-70 см. Реката е излязла от коритото си на входа на Земенското дефиле. Пречиствателната станция край града не може да поеме прииждащите повърхностни води и те преливат, по информация на кмета на Земен Димитър Сотиров. По думите му вчера река Треклянска е излязла от коритото си край земенското село Пещера и е заляла 10 дка ябълкова градина и половин декар нива, повален е електрически стълб в махала "Лулевци".

От високи подпочвени води са наводнени мазетата на четири къщи. Разчистено е било новообразувано свлачище на пътя с. Пещера - с. Враня стена, като са изнесени приблизително 100 куб. м земна маса, каза Сотиров.

Според кмет на община Симитли Апостол Апостолов, още по време на вчерашното откриване на рафтинг сезона е станало ясно, че, ако нивото на реката се повиши още, тя ще залее базата и намиращата се недалеч метанстанция. Разливът в обаче бил голям и водата била дълбока едва 20-30 см.


Още за: ниво   река   корито   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
30 Март 2015 09:33 | Петър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Помня че когато бях дете/сега съм на 48/водата на Струма беше на една педя под моста. Харата са казали че кадето е текло пак ще тече затова да се вземат мерки навреме.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар