Незаконна тоалетна скара съседи в Сандански

28 ноември 2019 12:17   1 коментар   20125 прочита
Снимка: илюстративна
Снимка: илюстративна


Снимка: илюстративна

Сериозен междусъседски спор възникна в жилищна сграда в Сандански. В основата му е изграждането на незаконна тоалетна на едно от таванските помещения в блока. До строителството ѝ се стигнало, след като брат и сестра поделили помежду си помещенията, които били собственост на родителите им.

Сестрата "изтеглила късата клечка" и помещението с вече изградена тоалетна се паднало на брат ѝ. Тя решила да направи своя и започнала изграждането ѝ, без да се допита до съседите си и да си набави необходимите документи. Скоро след това помещението било готово - тоалетна с размери 2.12 на 1.29м. и височина до тавана на помещението.

Строежа бил изпълнен с тухли итонг. Била изпълнена ВиК инсталация през общите части на таванското помещение – отводнителни тръби за сифон и тоалетна. Самият санитарен възел, изграден от жената бил разположен върху трети жилищен етаж – дневната – на друг съсобственик. Виждайки направеното, недоволен съсед сигнализирал Община Сандански.

На място веднага били изпратени експерти от отдел "Строителен контрол", които безспорно установили, че липсват каквито и да било строителни книжа и разрешение за извършването на строежа. За нарушението бил съставен акт, а собственичката на имота глобена с 1000лв. Издадена е и нареждане за доброволно премахване на тоалетната и връщане на помещението в предишния му вид.

Г. Георгиев


Още за: тоалетна   сграда   спор   съседи   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
28 Ноември 2019 14:39 | Баба
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тоалетна върху хол.....? Мокро помещение се изгражда само върху мокро. Изграждането на тоалетна е строителство и трябва да се спазват всички изисквания на закона. Процедурата почти се препокрива с тази при строителство или преустройство на сгради. Абсолютно правилна е жалбата на съседа.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар