Невролог от Благоевград е част от Медицинския съвет към МС

24 март 2020 13:59   4 коментара   16426 прочита


Роденият в Благоевград невролог Росен Калпачки е част от новосформирания Медицински съвет към Министерския съвет, който има задачата да помогне на държавата да се справи със здравен проблем, за който държавата не е подготвена.

Днес проф. Коста Костов представи членовете на този съвет, а сред тях е и доц. Росен Капачки, специалист по нервни болести. Капачки е началник на клиниката по неврология на столичната УМБАЛ Св.Анна. Доцент по неврология в ЮЗУ - Благоевград. 

Асистент по обща медицина в Медицински университет - София. Невролог - специалист с 20-годишна клинична практика, специализирал по проблемите на епилепсията, инсултите и др.

Ръководител на специализация на лекари по нервни болести, Сертифициран специалист по Електроенцефалография, Доплерова сонография, Невропсихология. Главен изследовател в международни клинични проучвания в областта на епилепсия, болка, мозъчен инсулт, множествена склероза, венозни тромбози и др.

Членовете на Съвета са избор на професор Костов заради доброто име и високия професионализъм. "Убеден съм, че можем да се справим, защото сме силни и можещи", каза проф. Костов.Целта на Медицинския съвет е изготвяне на алгоритми, препоръки за диагноза и лечение на Covid-19 и неговите органни инфекции.

Медицинският експертен съвет има намерение да създаде още по-високо доверие у обществото за предприетите мерки. Същевременно да засили информативността за всичко онова, което се прави в областта на медицината за справяне с коронавируса.

Негова цел е да помогне и на гражданите да се чувстват по-сигурни и да им се дава навременна информация. Представителите му ще дават по две пресконференции седмично - във вторник и в петък. Ще бъде създаден и фейсбук портал с актуална и достоверна информация.

4 коментара
24 Март 2020 15:05 | алоо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

росен е голям специалист и гордост за благоевград


24 Март 2020 15:43 | гражданин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

За съжаление на нас от Благоевград има много добри лекари, които са в София. Например доктор Велев е отличен и е в Белодробната болница София.


24 Март 2020 16:13 | ...
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Знам го този пръдльо, ходете при него да ви осакати, пиявици в престилки


25 Март 2020 09:28 | Говнария
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

специалността на Бай Ганьо няма нищо общо с епидемии, но едни пари е важно да се вземат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар