Невралгия по време на проверка! Шиен радикулит извади от строя главния архитект на Благоевград Васко Тинчев за 2 седмици

07 януари 2019 13:00   13 коментара   19380 прочита


Шиен радикулит схвана врата и мъчи главния архитект на Благоевград Васил Тинчев. Специалистът излезе в двуседмичен болничен преди дни, след като официално бе обявена проверка на работата му в общината по повод сигнал на благоевградчанин, уличил го в допуснато нарушение по служба.

Публикувахме жалбата на Р. Зашев, в която надълго и на широко благоевградчанинът обяснява действията на архитекта по неговата жалба и перипетиите, през които е минал, докато е искал документацията за издадено строително разрешение, касаещо съседен на неговия имот.

Жалбата бе адресирана до кмета на Благоевград Атанас Камбитов, който обяви, че ще започне проверка на посочения в нея сигнал и ще бъде безкомпромисен, ако сигналът има основание и някой е злоупотребил със служебното си положение за сметка на гражданите.

Веднага след публикацията ни, архитект Тинчев заяви, че в жалбата има много неверни неща, но когато искахме да му дадем думата за подробно обяснение той се поболя.. В деня на публикацията, явно на нервна основа, архитект Тинчев разви шийния радикулит.

"Състоянието е свързано със силна болка във врата, мускулен спазъм, а в по-тежките случаи могат да са налице изтръпване, сетивни нарушения, стрелкащи болки в посока към ръката, мускулна слабост и други неврологични симптоми. Самото прищипване в повечето случаи се появява спонтанно, обикновено след рязко движение или продължителна статична поза.", това накратко е състоянието на архитекта, който с дни не вдига служебния си телефон, потъна вдън земя и блокира работата в общината.

И докато негови приближени се опитват да го защитават с всички сили, отсъствието на архитекта създава проблеми в работата на общинска администрация. Няма кой да подписва документи, няма кой да придвижва преписки, тъй като Тинчев е неоткриваем и не е делегирал права на никого.. Строителни предприемачи нервничат и работата буксува.

Легенди се носят за професионализъма на архитекта от неговите близки и приближени, включили в защитата му армия от клакьори, но в случая с внезапното му поболяване и невдигането на телефона с дни, дори и по важни служебни въпроси, поведението на, архитекта отприщва куп въпроси. Морално ли е?! Страхува ли се от нещо архитект Тинчев?, та не вдига телефона си дори и на хора, които пряко са зависят от неговата работа. Добрият професионалист би трябвало да спазва и така наречените морални закони, предвид на голямата му служебна отговорност, така мислим.

Проверката в общината върви, очаква се оздравяването на архитекта, за да даде и неговите обяснения по случая "Зашев" Болничният лист на архитекта изтича на 16 януари, а дотогава всички, които зависят от работата му -ще чакат. Желаем бързо оздравяване и скоростно възстановяване на архитект Тинчев.. И очакваме с интерес резултатите от проверката в общината.

П. Петров

13 коментара
07 Януари 2019 13:16 | ...
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Заплатите във Видин отбелязват най-голям ръст в рамките на година от 13%. В резултат средните възнаграждения в крайдунавския град (763 лв.) вече изпреварват тези в Благоевград (747 лв.). Ниските заплати във Видин и голямата безработица в града явно са привлекли някои предприемачи, които са решили да развият бизнеса си там. На трето място по най-ниски доходи се нарежда Силистра със 799 лв.

https://www. dnes. bg/


07 Януари 2019 13:18 | до горния
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

Важно уточнение ! Данните са за ОБЛАСТИ, не за ГРАДОВЕ ! Т. е Благоевград, означава област Благоевград !


07 Януари 2019 15:15 | 666
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

за такава диагноза на мен болничен не беше издаден. ходих на работа в строителството, и никой не ми предложи такъв. но понеже е тимчев, на него може. за такъв фалшив болничен на друг веднага ще се направи проверка .по този начин се дава възможност неговите приближени да направят нещо, за да го извадят чист. ТОВА Е ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД.


07 Януари 2019 15:29 | ??????????
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

КАТО СА ТРЪГНАЛИ ДА НАПРАВЯТ ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ ШЕФОВЕ И ШЕФКИ В ОБЩИНАТА, КОЙ КАКВИ ДМС-ТА И БОНУСИ ВЗИМА И С ТИЯ ЗАПЛАТИ МОГАТ ЛИ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ЖИВЕЯТ В СКЪПАРСКИ ЖИЛИЩА НОВО СТРОИТЕЛСТВО.... ПОЛОЖЕНИЕТО С РУШВЕТИТЕ Е ПЛАЧЕВНО.


07 Януари 2019 17:21 | 1
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

А РОНСК КЪДЕ СА СПАЛИ КАТО СА ПРОВЕРЯВАЛИ. И ЙОРДАНИН Е ПОДКУПЕН С ГАДЖЕТО МУ ОТ РОНСК, МАЛКО РУШВЕТИ ЛИ СЪБИРАТ ОТ ПРОВЕРКИ


07 Януари 2019 17:38 | Антон
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

В ПЕТРИЧ ВСИЧКИ ВЗИМАХА ПАРИ НА ГЪРБА НА АРХИТЕКТА-ФИЛИПОВА И МЪЖЛЕНЦЕТО И, КОЙТО ВЗИМА И ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ОТ КМЕТА, ЗАМ ОБЛАСТНАТА ОТ КАВРАКИРОВО, НАКО МАНАСТАРЛИЕВ... И КАЗВАХА, ЧЕ ТРЯБВА ЗА АРХИТЕКТА И КМЕТА


07 Януари 2019 18:27 | читател
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Легенди се носили за професоинализма на Тинчев... това ме развесели. Точно заради съмнителния професионализъм на хора в управлението на държавата и общините... и където и да погледнете, днес България е в това отчайващо положение, а народа оскотява все повече!


07 Януари 2019 20:09 | Martin Lalev
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

А този селски бек Мартин дето подменя документи и се прави на сваляч кога ще го махате?


07 Януари 2019 20:15 | Иван
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Да се направи проверка за фалшивия болнични


07 Януари 2019 23:35 | 999
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Каква проверка иска Райко Зашеф фалшификатора на подписите на собствениците на съседния му имот картинката е ясна това приятелче на познайте кого- КМЕТА иска имота на съседите няма нарушения има АПЕТИТИ роднински и от друг характер удобно време за облажване а за някои политици да си подредят картите за приближаващите избори има нужда от кресльовци като имитатора на подписи


09 Януари 2019 17:03 | DNSK
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кмета да поиска проверка на болничния на Тинчев. Защото последният е болен от страх, а не от радикулит. След като осра града с грозни сгради, застрои /буквално, защото е проектант на повечето сгради/ всички градинки и се обогати с няколко недвижими имота, дойде време да даде отговор на някои въпроси. Не е ясно обаче дали Камбитов е готов да се раздели с послушното си, но некадърно протеже.


09 Януари 2019 17:19 | пак ли Тинчев
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Камбитов много го търпя тоя некадърник. не вижда ли колко е гола вода и се е оплел като пиле в кълчища. нито за архитект става нито за администратор. шушумига дето се крие.


19 Януари 2019 21:13 | Краси
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Точно срещу Мартин ли ще скачаш бе нагъл тип, срещу това момче дето се опитва да помогне на всеки, както на мен и мои познати! Нещастник, как не те е срам да хвърляш ти и такива като теб кал срещу всеки добър и свестен човек в тая държава!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар