Невиждано задръстване към "Кулата", опашката надхвърля 10км

16 юни 2020 12:35   3 коментара   7889 прочита


За пореден ден се образува километрична опашка от леки коли и тежкотоварни автомобили към ГКПП "Кулата". Колоната вече надхвърля 10км и започва още преди отбивката за село Марикостиново, като постоянно прииждат нови камиони. Шофьорите са изнервени до краен предел, тъй като чакат с часове да стигнат граничния пункт, а там обработката на документи ги бави допълнително. 

От МВР напомнят, че на ГКПП Кулата, ГКПП Илинден, ГКПП Маказа, ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Ивайловград в Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина. Медицински екипи извършват избирателно тестване на влизащите в южната ни съседка пътници. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

Продължава забраната за влизане в Република Гърция на граждани на трети страни.  Интензивен е трафикът на изход от България на ГКПП Маказа на леки автомобили, на ГКПП Кулата - на леки и товарни автомобили.

Припомняме, че вчера ситуацията бе идентична, тъй като хиляди хора масово се втурнаха на почивка в южната ни съседка, след отварянето на границата за туристи, което стана вчера точно на обяд. С това отпадна и задължителната карантина за българите, влизащи в Гърция.

Във връзка с ремонта на ГКПП Кулата е възможна реорганизация на движението на товарни автомобили. Трасетата и кантарните устройства се ремонтират поетапно и по всяко време има осигурени по две трасета във всяка посока за обработка на товарни автомобили. За изминалото денонощие са обработени 1817 камиона, влизащи и излизащи от страната.

Г. Георгиев

 

Снимка:  Dimitar Haralampiev и  Aleksandar Palov


Още за: Кулата   камиони   трафик   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
16 Юни 2020 13:41 | Шофьор
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ужас без край, такова чудо няма никъде


16 Юни 2020 15:31 | Аз
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да затварят границата, че бай Ганьо се размръцка много. Селчовциии ее селчовци.


16 Юни 2020 19:02 | До глупака от горния коме
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

По всякакъв начин българските държавни служители на границата се опитват да саботират преминаващите граждани пътуващи към Гърция, на границата не може да се види гръцки полицай или митничар нашите са над 20 и умишлено бавят.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар