Немили-недраги в чужбина! Болни българи в Англия оставени на произвола на съдбата! Лекари ги съветват: Стойте си вкъщи, пийте парацетамол и се молете!

02 април 2020 11:29   21 коментара   24255 прочита


Отчаяни нашенци масово търсят помощ ....

Българи, живеещи в Англия са оставени на произвола на съдбата и никой в чуждата страна не им оказва помощ. Събрани в една общност, в групи за взаимопомощ, нашенци масово коментират некомпетентното отношение на медиците на острова, разменяйки информация в социалната мрежа и молейки за помощ.. Със седмици наши сънародници са затворени в домовете си болни, и никой не им оказва помощ. Когато звънят на спешните телефони, им казват да пият парацетамол и да не излизат навън.

"Стойте си вкъщи, пийте парацетамол и се молет ", е най-честият отговор, получаван от хладнокръвните служители зад спешния телефон. Ние от Struma.com направихме проучване, като се опитахме да се свържем с двата телефона за спешна помощ там. Какво се оказа : За да получиш съвет е нужно да чакаш минимум 1 час, докато някой отговори, а пък от от единия телефон дори не си направиха труда да вдигнат, а това което казаха след дълго чакане на другата линия е едно и също, към всеки, независимо от симптомите му или колко продължава боледуването: "Пийте парацетамол и стоите вкъщи".

Свързахме се с българи, които са болни със съмнения за коронавирус, които бяха единодушни: Здравеопазването в тази ситуация е под всякаква критика. Лекуваме се с парацетамол и чакаме, какво чакаме да почнем да умираме, каза 47-годишен нашенец, който от почти 10 дни е с висока температура, която не може да свали с працетамол. Дали му същия съвет да стои у дома и да взема универсалното лекарство. Стотици се оплакват от висока температура, кашлица и задух, като тези симптоми продължават с дни. Доколкото става ясно, политиката на медиците във Великобритания е, че трябва да изчакате поне 14 дни, за да получиш помощ.

Тестовете за коронавирус се правят само при изключително тежки случаи, а настаняването в болнично заведение изисква инфекцията да е достигнала до крайната си точка. Хиляди българи заклещени на острова, търсят съвети как да помогнат на техни заболели близки, свързват се с медици от България и опитват всичко, за да запазят здравето им. "Опитваме да се свържем с джипи за антибиотик, за да не се превърнем в статистика, но е напълно безуспешно. "Стоите си вкъщи, взимайте парацетамол и се молете", са съветите в западно общество в 21 век", пише възмутена жена в една от групите за взаимопомощ в Англия, на която и двамата й родители са болни, но не могат да достигнат до медицинска помощ.

Коронавирусната епидемия във Великобритания се очаква да продължи и може да доведе до заболеваемост сред 80% от населението и хоспитализация на 7, 9 милиона души, разкрил секретен документ от брифинг на здравните власти във Великобритания, предназначен само за висши служители, предаде тази информация местен вестник - "Гардиън". За разлика от останалите страни, Англия до последно отлагаше извънредно положение.

Хората не можеха да спрат да ходят на работа, а метрото и автобусите бяха претъпкани всеки ден. Припомняме, че епидемията достигна и до горните етажа на власта, като британският премиер Борис Джонсън и принц Чарлз дадоха и положителни проби за коронавирус. Нека се молим, Бог да бъде с нашите сънародници и да успеят да останат здрави и живи в тази тежка битка с коронавируса!

В. Иванова

21 коментара
02 Април 2020 12:08 | от ванга
Оценка:
26
 (
38
 гласа)

Ами нали беше много хубаво в чужбина. СЕГА НЕ МИЛИ НЕ ДРАГИ.


02 Април 2020 12:37 | ivo
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

EI BOKLUCI MOJE LI TAKA DA GOVORITE ZA HORATA TAM AKO VIE STE NA TIAHNO MIASTO KVO PRAVIH, A


02 Април 2020 12:47 | Бойко
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Това е положението! Англия е страна на богатите, гастарбайтерите с нищожните им здравни осигуровки се третират като роби. Моля ви се трийте коментарите на латиница. Този форум би трябвало да е за грамотни!


02 Април 2020 13:15 | Абракадабра!
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

До сънародниците ни в Англия и САЩ. Моите съболезнования за случващото ви се. Не мога с друго да ви помогна, освен с един съвет. Пийте не парацетамол, а метамизол. т. е аналгин. 2-3 гр дневно на 6 часови приеми. Източноевропейците нямат или почти нямат рецептори за парацетамола, затова температурата не слиза 10 дни. Такива има англосаксонската група. Ние имаме рецептори за метамизол. Бог да е с вас и да ви пази!


02 Април 2020 13:15 | 333
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Нали плюехте по нашите лекари и нашето здравеопазване, но какво стана? Друга песен запяхте


02 Април 2020 13:41 | хаха
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Е, че тук правят същото?! Изпращат те вкъщи с парацетамол, личен опит. Защо се опитвате да ни заблудите, че в другите страни е по-зле от тук? Смешни сте... На човек, който има затруднение с дишане - вкъщи на успокоителни, било "паник атака". Абсолютно същата картина е и тук. Олигофрени, кой заблуждавате???


02 Април 2020 14:17 | anti
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Нали заминахте за чужбина защото там всичко е осигурено, ред, дисциплина, добро здравеопазване. Сега не се оплаквайте и не търсете съчуствие. И все пак дано господ да ви помага. И в България болните ги третират по същия начин.


02 Април 2020 14:27 | Т. Живков
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

От дома по хубаво нема. От струма по дълбоко и от Рила по високо.


02 Април 2020 15:22 | Хаха
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Какво си мислите, че в чужбина не крадат... нали сме по техен модел и подобие! Сега ще ви кажа истината ...парите ако въобще сте внасяли такива са отдавна изхарчени за оръжия и луксозни придобивки. Обикновенните хора няма да получат лечение никъде. Успех ако не rip


02 Април 2020 16:03 | марина
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ало струма не пишете глупости. тези там са наши деца. помислете за маиките които четат тези глупости.


02 Април 2020 16:30 | Факти
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Защо да те лъжат бе Марина, това е навсякъде... до къде ме докара да защитавам струма ..


02 Април 2020 16:52 | .
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Истината е, че за това е цялата карантина - всеки на самолечение вкъщи и да си трайка. За който още не е разбрал - това е навсякъде. Лечение само за випчета


02 Април 2020 17:17 | Мили Ванили
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ами какво да им кажат, да ходят в спешните центрове да заразяват други хора ли?


02 Април 2020 19:40 | Ахахаха
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Бойко каза: "Водим война с невидим враг" и Каракачанката с бинокело гледа да види враго


02 Април 2020 21:35 | Паола
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Според умните журналя от Трума трябва да подскачат по тротоара и да си дрънкат в джобчетата семки и бонбонки!


02 Април 2020 21:56 | Съвет от Лекар
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Пийте аналгин, ако имате ампулна форма, по-добре. Това е български аналгетик в пъти по-добър от парацетамола, който е много токсичен за черния дроб. Освен това поръчайте от България да Ви изпратят и Zn, в комбинация със Se, и и витамините Д, С, Е и А. Те благоприятстват резорбцията на Zn. А китайски лекари доказали, че при починалите от Covid19 няма Zn в кръвта им. Пийте и Имунобронхопам на д-р Памуков. Там има джинджифил, ехинацея, мащерка и Zn.


02 Април 2020 22:01 | Съвет от Лекар
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пийте аналгин, ако имате ампулна форма, по-добре. Това е български аналгетик в пъти по-добър от парацетамола, който е много токсичен за черния дроб. Освен това поръчайте от България да Ви изпратят и Zn, в комбинация със Se, и и витамините Д, С, Е и А. Те благоприятстват резорбцията на Zn. А китайски лекари доказали, че при починалите от Covid19 няма Zn в кръвта им. Пийте и Имунобронхопам на д-р Памуков. Там има джинджифил, ехинацея, мащерка и Zn.


02 Април 2020 22:49 | .
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А защо не се изгради център за тези хорица, които страдат от задушаване и други симптоми вкъщи? За това ли са плащали здравни осигуровки? Просто да бъдат неволно заразени от нечий вирус и бързо да бъдат умъртвени? Отвратително мислене, Мили Ванили, егоист висша степен! Те също са хора, но на някои нещастници като теб не им е познато това нещо - да се поставяш на мястото на другия. Това показва колко е мозъчният ти капацитет.


03 Април 2020 05:58 | Сирма Войвода
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хора, както са ви казали горе - джинджифил, ехинацея, мащерка и Zn. това- в ударна доза - как се взема ударна доза - 10000мг ехиназея поне 1 път на ден, поне 4г исушен джинджифил на капсули или хапчета, мащерка 3 пъти на ден чай или Мурсалски чай 3 пъти на ден. Парацетамола си го чзимайте но не може повече от 7 дена щото скава черния дроб. И мастика.


03 Април 2020 07:30 | Оня
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ей, злобари! Мръсни душички! Гоголеви герои! Да, вие същите, които си умирате от удоволствие, че някой, някъде страда! Щастливили сте нали! Щастливи, че емигрантите, които крепят тази държава, страдат. Завистта и злобата ще ви погуби. Кухи създания!


03 Април 2020 08:38 | d
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

krepat mi tachacite tezi ubitaci
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар