Неделя в храма! Митрополит Серафим води неделната служба в Петрич! Отец Ангел Кочев възстановен, обаче протестите продължават! Ето защо?!

24 март 2019 11:07   51 коментара   22887 прочита


Неврокопският митрополит Серафим води неделната служба в Петрич днес, денят бе наречен за връщане на отец Ангел Кочев в храма, по искане на миряните, но днес Кочев, бе сред останалите свещеници, без да води службата.

Вчера след среща между митрополита и отец Кочев се стигна до консенсус и отец Ангел Кочев бе върнат в храма като свещеник.

Днес обаче стана ясно, че решението е Кочев не да управлява и председателства храма, а да дава дежурства по една седмица, свещениците да се въртят на ротационен принцип и така по един път в месеца, по една седмица, петричани ще могат да виждат любимия си отец. Това вбеси миряните за пореден път и в момента те се събират в черквата "Св. Богородица", за да попитат Митрополит Серафим, за това решение, което отново не ги удовлетворява и затова протестите продължават.

Оказа се частична победата на петричани, които заявиха категорично, че няма да спрат да протестират, докато не бъде възстановено старото статукво и отец Ангел не поеме черквата, както бе преди преместването му в Ръждак. Очакват се нови разправии в двора на черквата, очаквайте подробности.

Петя Петрова


Още за: митрополит   служба   Петрич   Още от: Общество

Принтирай статия
51 коментара
24 Март 2019 11:36 | Петричанец
Оценка:
-3
 (
27
 гласа)

Е, поп Ангел време е вече да се оттеглиш! Не ти ли омръзна да си играеш с петричани. Ако наистина си духовник в пълния смисъл на думата досега щеше да се оттеглиш и то достойно !Защо правиш тези циркове или така ти устройва на теб самия! Нима не можеш да убедиш твоите съмишленици, че наистина е време да се оттеглиш по не такъв грозен начин какъвто виждаме.


24 Март 2019 11:53 | еееееееееее
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Обърнахте и вярата в политика!!!!! Стига с тия простотии !!! Човек да не може на църква да отиде! Почвам да си мисля, че на Ангел не са му много чисти помислите!


24 Март 2019 11:56 | 1
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

Ангеле мотика не си виждал! Мързеливец такъв! Айде стига вече и ти и женати цял живот църквата ви издържа! Павле и ти, спрете се вече! Серафим да си води .....и толкова!


24 Март 2019 11:59 | iiiiiiii
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Струма защо не отразявате кражбите на Строителите, Динев, Кмета, Ангелски и др., а се занимавате със този сериал "Дързост и Църква", Кмета ли иска това или сам пише статиите вече, за да отклони проблемите?


24 Март 2019 12:10 | така
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Вече 10 статии за стачки в църквата/което само по себе си е простотия/, и нито една статия за случващото се в Петрич! В общината е бомба паднала, кмето краде кат за последно, а Вие ни занимавате с Алчен и Палав


24 Март 2019 12:11 | Христо
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Ужас, на Ангел "миряните" щом са такива в църквата, навън пък си представям какви са. И зад Ангел явно стоят и други които имат интерес той да е там и църквата да изглежда в окаяно състояние. А владиката показа, че нито е твърд, нито преценява добре хората. Не прецени, че Павел не става и не прецени петричани + огражденци, че на тях угодия няма. И най - вече не прецени, че трябва да угоди на Бог, а не на хората, т. е. Ангел и Павел вън или настрани и да сложи съвестен свещеник и да държи докрай позицията и Бог ще помогне да удържи. А сега ще го боли главата. Петрич показва вярата на какво ниво му е и защо сме все по-зле във всяко отношение/разводи, курвалък, клевети, интриги, злоба, побоища, скандали и др/.


24 Март 2019 12:47 | Д
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Спрете се със тъпите коментари.... не търсете под вола теле.... отец Ангел е почтен човек и духовник а мафията която служи днес показа до какъв упадък ще доведе вярата.... погърчване.... точно заради това отец Ангел не им е удобен, защото години наред не допускаше алчните мафиоти владиката и исие да крадат ....Борбата продължава, но сега каквото почукало, такова се обадили.....


24 Март 2019 13:10 | Stoil
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Теб ако ти е помагал един човек толкова много, както го прави отец Ангел към хората, няма да искаш да си тръгне за нищо на света. Ще го искаш да е там и да има на кого да се оповаваш. На поп палав може да се оповаваш да ти направи ракия или да направите некоя далавера. С тоо груб език който го има. Говори на КЕ и на ЛЕ. Речника му е 5 думи и се гледа нещо да е на далавера. Цели 2 къщи си построи една до друга то апаш.


24 Март 2019 13:13 | Йорданова
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Ужас! Такъв алчен и инатлив поп като този Ангел едва ли има другаде. Била най-богатата църква и той не искал да пусне конците. Ами то тези богатства со Божии бе, попе. И всичко, което има тази църква, ако Бог реши и не е угодна Богу може да бъде срината със земята. Ти нали си чел Библията, нали проповядваш смирение. Къде е твоето смирениe и това на шайката около теб. Петрички малимати и простотии.


24 Март 2019 13:14 | До Петричанец
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Хората си го искат бе малоумник. Къде си го видял да прави нещо. Най-смирено си отиде на черквата в Ръждак, където беше прогонен. Народа го иска и е там заради него. Как да се оттегли достойно, като уж духовници го изгониха по най-недостойния и гаден начин плюейки на всичко, което е изградил и плюейки на обичта на хората към него.
Ти си някой от петимата малоумника около Павел то си личи.


24 Март 2019 13:17 | 123
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Проблемът е важен и не може да се подминава безучастно. Няма да допуснем нечестиви хора да проповядват християнството. Твърда подкрепа за отец Ангел!


24 Март 2019 13:26 | Д
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Аз съм един от хората на отец Павел, който ми плащаше за да пиша гадости за отец Ангел и семейството му и за хората около него, но днес след една случка аз приключвам с него.... Павел е нагъл, алчен и подмолен човечец....


24 Март 2019 14:04 | ???????
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Бях на службата в храма. Прекрасно песнопение на хора. Бог да ги поживи! Но се оказа, че моят Бог, чието лице ми показваше през всичките години отец Ангел, е добър, всеопрощаващ. При него съм намирал спасение и опование в най-трудните мигове. Той, Бог е моята голяма надежда и помощ. Но, явно, има и друг Бог, за който се говори в черквата, Бог, който наказва непослушните, който ги праща в ада задето не постъпват според църковните догми. Не съм викал, не съм се държал непочтително в храма, но този бог доста ме наплаши. Аз предпочитам Бог да бъде милостив и любвеобилен, да ме напътства и да ме води в доброто, злият бог не е моят. Не ми подменяйте Бога. Любов и милосърдие ни трябват, не страх.


24 Март 2019 14:14 | ..123
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Eееи така наречените "миряни" нали отивате на черква заради вярата си а и си имате любимия отец Кочев а и тои си има вече и нова черква значи всичко си имате какво искате още или се придържате това "не сакам яз да съм добре сакам вуте да е зле.. простотииите на уж "миряните "на Кочев


24 Март 2019 14:34 | ЧОВЕК
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

СРАМ СРАМ СРАМ - СПРЕТЕ И СЕ ПОКАЕТЕ ВСИЧКИ. НЕ БИВА ВОЮВАНЕТО ДА ПРОДЪЛЖАВА. ВСИЧКО Е ОТ ГЛАВАТА. ХОРАТА СА УПЛАШЕНИ НЕ ОТ ПОПОВЕТЕ И ВЛАДИКАТА А ОТ БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ.


24 Март 2019 15:22 | Мирослав
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Тук не става въпрос за война. Хората са различни и изказват мнението си, за съжаление понякога доста крайно. Истината се ражда в спора и тя не е ничий приоритет. Добре е да се вслушваме един в друг, да се четем внимателно и ще я открием. Бъдете здрави и благословени!


24 Март 2019 16:36 | Война
Оценка:
-9
 (
9
 гласа)

Слава на Алах И Да живее простотията!
Угодия нема никва.


24 Март 2019 16:40 | Война
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Хората се страхуват от промени.
Единия бил палав другия бил алчен.. А са де..


24 Март 2019 18:05 | МИТКО БОМБАТА
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Гошо Шимбата стига си пишал коментари тук да лижеш газо на то смрадлив пор поп Мискин Палав Невестогонски ами са кат си се уредил си прислужник на та мафиотска струтура земи да си помислиш кога ке варниш парите дека завлече батко ти Митко Голешовалйски. За тия 500 лв шо го завлече то човек цел месец работе. Виж там земи от твойо човек Палав да ги опраеш.


24 Март 2019 18:41 | Дора
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Присъствах на службата днес в Богородица и. Установих, че Владиката с проповедта, която изнесе в храма, по много хитър начин подкрепи Павел. Владико, осмисли нещата сериозно, защото Павел няма нужното образование. Обикновен тракторист с курсове 2 месечни неможе да бъде архирейски намесник. Духовен водач на миряните ни трябва да бъде еродирана личност.


24 Март 2019 20:12 | ?
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Дядото митрополит вместо да вземе мъдро соломоново решение и остави обичания от повечето миряни свещеник на стария му пост, е решил казуса по пилатски. Измил си е ръцете и оставил и вълка сит, и агнето цяло. И народът отново е излъган, неудовлетворен и незачетен.


24 Март 2019 21:20 | МАЦАНОВ
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

450 000 лв . за къде ги събераше ОТЧЕ Ангеле и за какво не ти стигнаха та църквата не е изографисана ? Нямам повече въпроси .....


24 Март 2019 21:31 | Адзм
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Г-жо Стоянова защо не я изографисате безплатно, а търсите изгода. Павката сега ще те наеме да я изографисаш за по-баснословна сума. Успех ти желая.


24 Март 2019 21:58 | Васил
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За тия 450 000 са на лице, а колко е дал на хората иб е помагал????? А защо не кажете как всички пари се превеждат в митрополията и потъват в тая прогимназия, за да я довършат???? Нека кажат мрамора колко струва, ами дървената дограма, ами отоплението, ами какво ще има по етажите. 20 - 30 хиляден град с толкова голяма сграда. Това не е ли грабеж? Никой от Гоце Делчев не искаме толкова разхищение, а и за това не ходим на Църква - помпозност, а и тия гърци къде ни ги водите на службите. Никой не ги иска, само владиката


24 Март 2019 22:01 | Влади
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Добре, като се каза какъв е Павел и какви ги върши???? Няма ли да има последствия???? Ако много държи на Палав, даваме ти го, със сигурност в Гоце Делчев ще му намериш място


24 Март 2019 22:55 | Палавия
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Са вече и у Коларово не ми сакат, що ке прам?


24 Март 2019 23:47 | Пешо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Срам ...вън Палав махай се


24 Март 2019 23:48 | Didi
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Толкова години отец Ангел се опитваше да изографиса църквата, но от митрополията постоянно му правеха спънки. Сега разбирам защо. Защото всичко това е замислена от доста време. Да се свали отец Ангел и да се даде този апетитен проект на плътно приближената до Павел г-жа Стоянова, която от много години се опитваше да се добере до него. Но уви все не и се отваряше парашута. Сега вече може да е спокойна. Сключи сделка с Павел и проекта и е в кърпа вързан.


25 Март 2019 16:27 | Стоян
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

От ясно по ясно е, че всичко лошо, което се изписва тук за поп Ангел е от хората на палавият Павел Никой друг от Петрич няма да каже една лоша дума за поп Ангел Престанете бе, селяндури, не разбрахте ли че никой не иска поп к. рвар в черквата .Аз се чуда как жена му стои при този гнусен Павел, ама сигурно и тя е същата мостра, затова се уйдисват, иначе свестна жена не а да го търпи три дни


25 Март 2019 16:33 | Стоян
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Някой тук по горе пита поп ангел защо не е изографисал досега черквата, аз ще отговора _ защото той искаше много отдавна, но не му позволяваха, е затова


25 Март 2019 16:53 | --------
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не съм свидетел и затова простете ако греша, но чух, че митрополит Серафим е изгонил отец Михаил от председателството на храма в гробището защото си е позволил да прави ремонт с осигурено от него дарение без позволението на владиката. Това е по повод зографисването на църквата Св. Богородица. Как да се зографиса като нямма разрешение?


25 Март 2019 18:05 | Миряни
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Простотиите ви нямат край бе енориаши на о Ангел. Като ви е толкова умна госпожата (Таня Димитрова) да ви обясни по-подробно писмото на Владиката адресирано до Вас. За съжаление във всяко населено место има хора разбиращи малко говорещи много. Вчера отидох на обяд на черквата тъкмо почна театъра (сълза и смях). Всички си изиграха ролите точно както ги е учила г-жа Димитрова. Сега ще има награди от техния духовен водач о Ангел. Публика им беше Владиката. В трупата участваха семейството на о Ангел, семейството на г-жа Димитрова (касиерката), хористите в храма и никой друг (има- нема 20 човека). Извинете но това не е целия град, аз живея над храма и знам какво става там. Познавам всички. Засрамете се вече.


25 Март 2019 18:15 | Калин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти се засрами. Д о вчера целуваше ръка на поп Ангел. И ние те познаваме. И хич не живейш до цръквата


25 Март 2019 18:45 | Адам
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Прост народ слаба държава. Точно това е целта, както нямаме държава да нямаме и религия. Така по-лесно се управлява народа. А относно парите на църквата е ясно, че ще бъдат използвани не по преднаьначение. Е затова смениха отец. Ангел от архирейски. Павел е точният човек за изпълнение на поръчката за приватизация на парите.


25 Март 2019 19:07 | Еноряши
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дали Павел ще приватизира църковните пари ще видим, той ще си отговаря за греховете. Ама да му мислят тези които бяха досега. И аз бях един от тях, но навреме се осъзнах. Като чух проповедта на Владиката вчера на службата изтръпнах. Не изкам някога моите деца и внуци да плащат мойте грехове. Съжалявам и се извинявам за случилото се. Направете го и вие.


25 Март 2019 19:43 | ИлиА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Мали Осъзна се а бравос м ного си смешна


26 Март 2019 06:06 | Киро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как пък на всички останали църкви разрешиха да се изографисат, пък само на Ангел не разрешили?? Уж главен досега в Петрич пък църквата и без царски двери? По делата ще ги познаете. Жалко, че и Павел е същия


26 Март 2019 07:49 | Д
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И след службата Серафим си покани мафиотската свита и ядоха и пиха като говеда в селската кръчма на полицая дето ги бранище.... ако видехте купона на който се смята и подиграваха на всички, нямаше да правите глупави коментари..... скоро ще се разкрие всичко с кадри, реплики и хули от тяхна страна дори и към тяхните " симпатизанти".... истината винаги възтаржествува, може и по късно... но ще е факт.... борбата продължава, но вече не мирно а с техните методи.....


26 Март 2019 13:17 | 121
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако владиката подкрепя мафиот Павел, значи и той е такъв!!!


26 Март 2019 13:17 | гош0
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Павел на св. Петка веднъж показа арогантното си поведение пред всички. Една жена отиде на пейката къс. дето седеше да го попита нещо. След разговора жената си тръгна
и той завъртя с ръката и каза, че е тралала. Такова ли трябва да бъде едно духовно лице. Уважаеми миряни как си представяте на отиде някой да се и зповяди при него и да търси причастие? Ужас ще го разбаре целият град. Да си ходи на Чуричене тоя самозванец.


26 Март 2019 15:57 | 78
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дъртия пръч и доносник ангел агент зографски да си отива на ръждак. Стига вече. Като карчан се е закачил за таа цръква. Не го е срам. Пфуу. Попове с попове...


26 Март 2019 17:19 | Петричани
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Като става дума за кадри, статии в Струма, изказвания става ясно, че наглостта граници няма. Бяхме подведени от Краси, мъж на г-жа Димитрова и Лозан ветеринаря един от хористите, на трети март да станем за срам. Нахлухме в църквата в опит да прекъснем службата. Освен виковете се хванахме в кръг за ръце и запяхме, после разбрах, че това е протестански малимат, а аз съм християнка. В същото време о Ангел си беше на служба в Ръждак където ушким не приема НАГЛЕЦ. Митрополита го покани на среща, но о Ангел не отиде и каза който иска ще дойде НАГЛЕЦ. Поканиха Нова телевизия и платиха да излъчват всичко само в тяхна полза НАГЛЕЦ. Събираха подписи по кафета, пазара, училищата обикаляха като просяци НАГЛОСТ. Г-ЖА Вретенарова с бомбето тръгнала да говори за морал всички знаем за горещото й минало срамота НАГЛОСТ. Какво да кажем за госпожите от у-ще Вапцаров срам за всички учители така ли възпитавате нашите внуци г-жа Донка Колева, г-жа Стоянова. Искаха да го върнат да помага, но пак не става СРА


26 Март 2019 17:35 | Х
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ГОСПИЖООО.... вие наистина сте подведена, но сега вече когато мафията на Серафим ви замъти главите.... специално на вас отец Ангел ви е помагал много, но както винаги няма ненаказано добро.... заради вас старото поколение които се потдавате на всичко сме на това дередже.... подвежда се човек който е продажен в душата си и се върти на там от където мисли че ще има изгода.... говорете си помиите, може би така ще ви стане по-спокойно леко, но само Господ гледа всичко и само той ще ви съди... ние ще вървим по неговия път и няма да се потдаваме на вас продажни хорица.... дали в Ръждак или някъде другаде, той ще си остане най- достойния духовник.... сега спете спокойно и си тъпчете грехове, след грехове със помиите които изливате.


26 Март 2019 17:41 | Х
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И да допълня ГОСПОЖО... след като сте толкова смела в коментарите си покажете се.... вместо да се криете и коментирате.... ( Въпреки че знаем коя сте) .....това е най- лесно..... но истинските хора са тези които без да се крият отстояват позициите си като хората които защитават отец Ангел.


26 Март 2019 17:57 | Надежда
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И аз знам много неща за о Ангел но ме е страх за мен и моето семейство всеки здраво мислещ човек слушал и гледал внимателно случилото се напоследък ще види истината. Хората които викаха на 3март са същите подмазвачи от онзи ден. Само ще ви кажа че о Павел е трън в очите на о Ангел отдавна и затова е този шум


26 Март 2019 18:04 | Петричани
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Господине самия о Ангел не излезе да каже какви претенции има и пращаше нас защо аз да се покажа. Такива като мен има няколко


26 Март 2019 18:05 | Х
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Павле престани с глупостите.... ти и много други знаят, че висеше нон стоп и при предишния и при този кмет да ги молиш за помощ за този пост.... но никой не те слагаше на акъл защото ти си недостоен човек не пък свещенници..... и не Павле ти не беше трън в очите на о. Ангел.... той е достатъчно умен човек и те беше оставил на Бог да те вразуми за своето осквернение, но не ти подписа договор с Дявола и това няма да остане така....


26 Март 2019 18:12 | Х
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Страх от кого???? Глупави хора.... ако ви е чиста съвест щяхте да се покажете защото Бог вижда истината.... но явно се страхувате защото съвестта ви е нечиста..... Ние всички сме във защита на отец Ангел и говорим единствено и само истината и сме там защото не ни е страх от нищо... Единствено стар от Бога можем да имаме, ако лъжем.... всеки там е изпитал добротата и помощта на о. Ангел и за това е там.... Ами вие които се криеъе- явно ви е помагал, но сега се обърнахте и заради своята несигурност и ви е страх от Бога.... коментарите са излишни вече.... знаете че всеки коментар тук анонимен може да се разбере от кого идва.... но няма смисъл от разследване, защото ви знаем кои сте и ви оставяме единствено в ръцете на Бога


26 Март 2019 18:14 | Леле
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Четейки коментарите си дадох ясната сметка, че коментирсщите не са вярващи хора. Спрете бе хора Владиката след литургията отиде с неговата свита на черпня, а вие коментирате ли, коментирате. Ефекта е нулев. Павел си купи мястото и седна недостойно на архирейския стол.


26 Март 2019 18:29 | Миряни
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да имам страх от Бога и с покаяние, изповед и причастие ще се спася от проклятия Господ да помага на Вас


27 Март 2019 13:46 | гош0
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Владиката се подигра с Петричани. Да постави по достоен да служи в църквата, а не Павел. И владиката подписа договор с дявола, но всеки ще си носи кръста. И това изпитание ще мине, но тежко на тези, който оскверниха православната църква в лицето на по-висше стоящите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар