"Не" на сметището! Дупнишкото село Джерман на бунт

25 ноември 2016 10:03   3 коментара   5936 прочита


Жителите на дупнишкото село Джерман са готви на бунт заради изграждането на сметище непосредствено до селото. Тази сутрин те се събраха и дадоха заявка за подготвяните масови протестни действия, заканват се дори да блокират магистралата.

Днес те обвиниха общинарите в Дупница, че са взели необмислено решение за изграждането на сметище, без да се съобразят с мнението на местните хора. Не за първи път джерманци се вдигат на протест заради сметището, неволите им продължават от 2012 година.

Тази вечер те свикват общоселско събрание, на което са поканени общинските съветници в Дупница, инициативен комитет срещу сметището и жителите на селото. На събранието ще бъде изразена ясната позиция на хората срещу сметището.

Иво Попов

3 коментара
25 Ноември 2016 10:21 | Еко катастрофа
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не на сметището и в с, Баланово! В рамките на селото, на 2-3 метра от къщите и градините, в местността Пороя, до пътя, е страшно! Ще уведомя телевизиите, Еко-министерството! Има опасност от зарази, кучетата разнасят хранителни отпадъци! Прасешко стадо, оставено без контрол, също ровят в тях, бутат огради, ровят в градините, а там живеят хора! От резервоара за вода изтича питейна вода, улицата се е превърнала в блато! Страшно е, а кмета нехае! Засташени сме от всичко това! Искаме да се премахнат всички тези проблеми, дело на безотговорни хора и не реагиращо кметство!


25 Ноември 2016 12:15 | Запознати потърпевши
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Хора от с. Джерман, не се предавайте! Сега ви заблуждават, че няма да бъде сметище, а "модерно" депо, но това е чиста лъжа. То не сметище, а направо бунище ще бъде. Но за олигарсите е важно да гушнат парите, а след това на никой няма да му пука какво става с хората. Ако направите протест, ние ще ви подкрепим, като пристигнем при вас.


25 Ноември 2016 14:23 | УЖАС!!!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Брей, съсипаха и унищожиха цялата природа. Идва видовден. Бог ще ги накаже и то скоро.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар