Не е новина! Това е реалността навсякъде около нас! Сиромашията е еднаква за всички!

18 март 2018 10:30   11 коментара   22782 прочита


ФБ статус, който потресе социалните мрежи

ФБ пост потресе социалните мрежи. Сиромашията е еднаква за всички, без значение дали си тук, или някъде по света. Постът звучи актуално и абсолютно приложимо и за условията у нас... Това е реалността, само трябва да отворим широко очите си, за да я видим.. Оставаме без думи, затова прочетете:

За бюрек съм в местната баничарница.. Докато чаках да се допече моята баничка влезе човек в работно облекло. Беше над 50. Изсъхнала вар и бетон имаше по неговите стари обувки.. Престари, с връзки в различен цвят, кафява и синя. Кърпа на главата. Лице, набраздено от дълбоки бръчки. Още по дълбоки пукнатини по грубите ръце с кървави следи на места. Синьо сако, посивяло от прах от рамената до колената. Работническа класа. Типичен пример.

„Да ви помоля за едно айрянче, ако може, за гевречето, да не го ям на сухо. Работех при един днес, не ми плати, ще ви донеса парите утре, ето къде работя, по надолу, там където е бялото БМВ, показва с ръката, която се тресеше от срам, неприятно му беше.

Надничар, си помислих. Стискаше торбичката, в която се намираше гевречето, вързано в нещо като кърпичка. Гледаш и трепериш. Момент, в който ти се смръзва кръвта. За стотинки, които ги разхвърляш у дома, които ги забравяш на дъното на чантата си, или по джобовете си. За тебе нищо, за някого много, живот. С тях можеш да погасиш жажда, да не ядеш на сухо.... да свестиш душа.

Две айрянчета му даде собственичката, не едно. „Няма проблем, искай чичко“. Не знам колко пъти ѝ каза благодаря на жената преди да излезе..... А след това седна на бетоновата ограда отвън, изпи едното айрянче на екс, развърза кесията и късаше залък по залък от гевречето.. Видя ми се като цяла церемония, нищо, че траеше само 2 минути.. На края на церемонията, с грубите ръце избърса устатата си, после ръцете в сакото и си тръгна. Колко ли ще го държи едно геврече? Работник, тежък физически труд. С две вдигания на лопатата ще му отиде силата от гевречето. … Питам се, като нямаше стотинки за айрянчето, откъде ли му е гевречето. Може би му останали 10 стотинки по джобовете, за да си го купи. Може би си го носи от дома, или пък по същия начин влязъл в друга пекарна, обяснявал, молил се.... геврече да му дадат.

Отяде ми се. В пекарната вече не ми миришеше на хубаво. Нито бюрекът, нито баничките, нито питките. На ясно ли беше този човек, така както бях наясно аз, че в момента, в който поиска айрянчето той просеше.... Нима ни доведоха дотук. Работническата класа на проси?!. Това е реалността, навсякъде около нас. Само трябва да погледнеш да отвориш широко очите си, за да видиш За някого „гозби“ от геврек и айрянче, за политиците гозби от сьомга,, екзотични риби и животни, платени на гърба на чичкото с обувките, напръскани с вар и бетон....... Не знам, питам се, не разбирам, как не ви се вмирисват скъпите гозби от потта на работниците?! Тяхната пот е вашата подправка. Тяхната кръв е скъпото вино, което пиете..... една ваша глътка, струва стотици айрянчета..... Кръвопийци!

Превод по чужди медии Петя Петрова


Още за: пост   мрежи   условия   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
18 Март 2018 11:55 | Христин
Оценка:
27
 (
37
 гласа)

ГЕРБ, ГЕРБ, ГЕРБ! Пак гласувайте за тях!


18 Март 2018 12:48 | 4итател
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Никога ве4е. Стига.


18 Март 2018 13:51 | Хан Аспарух
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

ДЕБИЛИ, НЕ ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ?
=====
Превод по чужди медии Петя Петрова


18 Март 2018 14:13 | ....
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

Стига да, но кой да изберем като едни няма свестни в Слави ми е последната надежда ако и той не направи нищо ЗАГУБЕНИ СМЕ УМИРАМЕ ХОРА! Човек прав, здрав който иска да не краде да не проси по достоен начин да си изкарва хляба да няма къде всичко е шуро-баджанащина с више образование да си да кандидатстваш за лелка в детска градина и директорката да ти вика не отговаряш за лелка, че в момента работиш като продавач няма нищо общо. Еми тека е трябва връзки даже и за лелка представяте ли си човек колко много се унижава . Ти тръгваш с нагласата да кандидатстваш някъде за работа/например в ДГ 3 за позицията касиер-домакин/ губиш си времето един път да внесеш документи след това на интервю, а то вече е имало човек назначен и правят формулялно интервю даже имат наглоста да го обявът в сайта за свободно място еееееНЯМА ТЕКАВА ДЪРЖАВА.


18 Март 2018 14:32 | До ....
Оценка:
2
 (
22
 гласа)

Много бързо си забравил Бареков.
Учиндолеца е същата мастия.


18 Март 2018 20:01 | Васил
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Тоя "ДЕБИЛНИЯ" дето е нещастник който е коментирал, там пише превод ПО чужди медий, а не превод ОТ чужди медий, като не можете да четете недейте да се правите на смешни...


19 Март 2018 07:00 | знаещ
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

ОТ КАКВИТО И МЕДИИ ДА Е превод, ТО ОТРАЗЯВА И БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!


19 Март 2018 18:47 | nergal
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

единствената цел на подобни уж статии е да влизат олигофрените и идиотите и да генерират брой гледания на мега тъпите реклами на сайта на тва подобие на вестник.
Псевдо журналята постват всякакви тъпотии, само да има тъпи рекламки, да вземат 2 лева.
Реклами, псевдо ВИП, платени захаросани статии, шок, ужас и тъпотии. Това е всичко друго, но не и информационен сайт със сериозна журналистика. Никаква истина няма тук, всичко е фалш и реклама за идиоти


20 Март 2018 09:32 | 125
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БАЛГАРИЯ ЖТЕ ТРЪГНЕ САМО НАПРЕД, КАКВО ИЗКАТЕ СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ, ДА НЕ БИ ГЕРБ ДА ВИ КАРА САМО ЗА КРАЖБИ ДА МИСЛИТЕ, НО ТОВА ВИ Е ВРОДЕНО ОТ КОМУНУЗМА КОМУНИЗМА-КОМУНИЗМА, ЖАЛКО СТРАДАТ МНОГО БЕДНИ ОЖТЕ ПО ТЯХНОТО БРЕМЕ И ДО ДЕН ДНЕСКАШЕН СТРАДАТ, БОИКО БОРИСОВ Е ТОЗИ КОИТО ДАРЖАВАТА ЖТЕ Я ВДИГНЕ НА КРАКА;;;;;


20 Март 2018 11:50 | До nergal
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

идиот и олигофрен си ти, не обиждай хората така злобно . Този информационен сайт се чете от над 100 000 човека дневно, дали са олигофрени?! . По сериозна журналистика къде в кой местен сайт видя . 2 лева, иска ти се ....


20 Март 2018 13:09 | nergal
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

сериозна журналистика
Излекувайте диабета за 30 дни
Важно! В 18. 15 часа днес може да се отървете от всякакви магии и проклятия !


и т. н.
Скрий се някъде писач грозен и тъп. Разчитай на идиоти и олигофрени да ти четат глупостите и да лапаш трохички от идиотски реклами
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар