Назначени са три съдебни експертизи по оспорения избор за кмет на община Благоевград

23 ноември 2023 01:22   3 коментара   6391 прочита


Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на съдържанието в протоколите на всичките 141 секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград и истинността на протокола на ОИК – Благоевград, с данните от които е мотивирано оспореното по делото Решение № 330-МИ/07.11.2023г. на ОИК – Благоевград, с което са обявени резултатите от гласуването за кмет на община Благоевград при проведения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград.

В открито съдебно заседание съдът разпореди назначаване на две съдебно-математически експертизи и съдебно-техническа експертиза на изборните книжа в посочени от жалбоподателя 64 секционни избирателни комисии на територията на община Благоевград.

Експертизите следва да дадат отговори дали в посочените секции е гласувано с машина, има ли печат на гърба на всички разпечатки от електронно гласуване и какво е разпределението между бюлетините с отразен вот за двамата кандидати при проведения втори тур на изборите за кмет на община Благоевград. Съдебно-техническа експертиза следва да изясни дали са отпечатвани разписки от машините преди началото и след обявения край на изборния ден. Съдът разпореди и съдебно-математическа експертиза, която да провери истинността на данните в протоколите за брой гласували чрез повторно преброяване на положените подписи в избирателните списъци, дописаните под черта избиратели, както и списъците с придружители.

За следващото заседание по делото, насрочено за 07.12.2023г. от 14:30 часа, съдът допусна и разпит на четирима свидетели по искане на жалбоподателя.

Адм. дело № 1097/2023г. е образувано по жалба на Илко Стоянов, независим кандидат за кмет на община Благоевград.


Още за: Благоевград   община   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
23 Ноември 2023 09:15 | ?!?!
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Това е реалния резултат, при толкова много кандидати няма как да се манипулират изборите.....


23 Ноември 2023 09:38 | Защо не?
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Дали това не са секциите, където се предполага, че са, осигурени'' за него гласове. Пък то обещаното не е като направеното. Особено при гласуване с машини


23 Ноември 2023 18:01 | djumalia.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

NOVI IZBORI I ZA KMET I ZA OB6TINSKI SAVETNICI. I IAK KONTROL OT POLICIATA SRE6TU PAZARUVANETO
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар