Натъкнах се на незаконно издадени фактури и съмнителни заменки, предшественикът ми В. Пуров е съсипал рибното стопанство

05 декември 2009 00:10   7889 прочита
А. Миленков
А. Миленков


А. Миленков

Новият директор на ДЛС “Осогово” А. Миленков

Бившият директор на Държавно лесничейство - Кюстендил Андрей Миленков вчера официално встъпи в длъжност като директор на Държавно ловно стопанство “Осогово” на мястото на Васил Пуров. Първият му работен ден започна с депозиран списък за доставка на над 100 елхи за всички институции в Кюстендил. Натъкнах се на незаконно издадени фактури, на съмнителни заменки, които са обект на вътрешна проверка със заповед на националния шеф Георги Костов, отбеляза Миленков.

Той е на 39 години, доби популярност с встъпването си в длъжност на директор още през 2001 година на Държавното лесничейство, като пръв обяви война на фирми от обръча на ДПС във връзка с незаконната сеч в горите. Тогава той внесе над 151 преписки в Районната прокуратура. За да си отмъстят, депесарските фирми написаха жалби в полицията срещу него с текст: Тормози неграмотното турско население в Кюстендилски регион. Андрей Миленков е син на професора по енергетика и бивш зам. директор на Овощния институт в Кюстендил Методи Миленков. Неговата сестра Анелия Недялкова е преподавател в Софийския университет в биологичния факултет. Семеен е, съпругата му Ася Миленкова е еколог от 20 години на работа в Държавно горско стопанство - Невестино.


Още за: А. Миленков   ДЛС   директор   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар