Народният представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева участва в София във форум на Централноевропейската инициатива

11 февруари 2019 14:07   13 коментара   6426 прочита


Народният представител от ГЕРБ и областен координатор на партията в Благоевград Даниела Савеклиева участва в заседание на Генералния комитет по политически въпроси и вътрешен ред към Парламентарното измерение на централноевропейската инициатива (ПИЦЕИ). Форумът се провежда в София и в него участват парламентаристи от България, Хърватия, Италия, Полша, Черна гора, Сърбия, Румъния, Украйна и Унгария.

Основната тема, по която ще се водят дискусии на днешното Заседание на Генералния комитет по политически въпроси и вътрешен ред е „Приносът на ЦЕИ в евроинтеграционните процеси на региона на Западните Балкани – синергия и перспективи“

България е пълноправен член на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) от 1 юни 1996 г., народният представител от Благоевград Даниела Савеклиева бе избрана за зам.-ръководител на делегацията на българското Народното събрание през миналата година.

„Европейската перспектива за региона на Западните Балкани бе един от приоритетите на Българското председателство. Стабилността и просперитетът на този регион е в интерес не само на Европейския съюз и на гражданите на Западните Балкани, но и на целия Европейски континент. Осигуряването на свързаност на държавите от Западните Балкани с държавите от Централноевропейската инициатива, голяма част от които са членове и на Европейския съюз, е от съществено значение за сближаването на гражданите и икономиките, както и за подобряването на политическата стабилност, икономическия просперитет, културното и социално развитие”, коментира Даниела Савеклиева.

Тя подчерта, че през годините на своето съществуване Централноевропейската инициатива се е превърнала в успешен форум за регионално сътрудничество между 18 държави-членки на Централна, Източна и Югоизточна Европа, в чийто състав влизат и 5 държави от региона на Западните Балкани.

„ Стратегическите цели на ЦЕИ са свързани с оказването на подкрепа на държавите-членки по пътя им към европейска интеграция - насърчаване на привеждането на държавите-членки на ЦЕИ в съответствие със стандартите на ЕС; осъществяването на малки и средни проекти. В този контекст целта на политическото сътрудничество в ЦЕИ е да предостави на страните и техните институции гъвкава, прагматична платформа за регионално сътрудничество, като се съсредоточи върху подготовката им за бъдещо присъединяване към Европейския съюз”, каза още Даниела Савеклиева.

Според нея насърчаването на добросъседските отношения и помирението се нуждае от силна ангажираност и трябва да се ръководи преди всичко от страните от региона. Добрите отношения следва да бъдат подсилени чрез инициативи за регионално сътрудничество.


Още за: партия   заседание   ред   Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
11 Февруари 2019 14:32 | до герб
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

господа от герб, участието на савеклиева е неподходящо, това са хора на високо ниво, тя не отговаря на тези изисквания, какво може тя да дискутира, като нищо не разбира. нито образованието и е на ниво, нито културата, нито знанията. виждам я като една мумия. самата тя изпада в смешна ситуация. ЖАЛКО МНОГО ЖАЛКО.


11 Февруари 2019 15:52 | Гошко
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Куха леййа, държанка на Цв. Цв.


11 Февруари 2019 15:53 | гербер
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

тия гербаджиите къде ги намират толкоз прости за депутати, съветници.. а в администрацията какви са ги набутали.. полуграмотни навсякъде.. като вожда им :)


11 Февруари 2019 16:54 | kaя
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

НИЕ НЕ Я ИСКАХМЕ, НЕ Я ИЗБРАХМЕ, НО ВКАРАХА Г-ЖА САВЕКЛИЕВА ПО ДРУГ НАЧИН. ЗАРАДИ НЕЯ НЕ ВЛЕЗНАХА КАДЪРНИ ХОРА, КОИТО ЗНАЯТ, МОГАТ И РАБОТЯТ. СТИГА ВЕЧЕ С ТИЯ КОКОНИ, ТЕ И ЗА ИЗЛОЖБА НЕ СТАВАТ, ЗАЩОТО НЕ СА КРАСИВИ... НО СЕ МИСЛЯТ ЗА ТАКИВА. ВЪНШНИЯТ ВИД НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДЕПУТАТИТЕ, А СИВОТО ВЕЩЕСТВО,...


11 Февруари 2019 19:23 | Игумен ЮЗУ
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Всички досегашни коментари са напъплно необосновани, грешни и направо фалшиви. Авторите не са се запознали с идейното и особено математико-техническото израстване на депутатката. Доказателство за това е участието й в Комисията по Отбрана. Тя даде своя комисионен глас = 100 обикновени депутатски гласа за избора на Фи 16 от Блок 70. По този начин неверниците от опозицията бяха разгромени и наврени в миша дупка, а някои се скриха при скелетите от Покровник. Какво е някакво си ЦЕИ-МЕИ, щом като госпожата е компетентна по Ф16 и мястото му вколективната отбрана на Южното крило на НАТО? Госпожо депутат, проведете една открита лекция, в Блгд, на която да разясните възможностите и предимствата на Ф16. За тези които не са на ниво да разберат, може и Ф16, а за най-изостаналите -устройство на водомер ВиК 1/2 цола с Фи16. По такъв начин ще смачкате злобарите, завистничките и неверниците в Европейската ориентация и ценности, бетонирайки се за 3 мандата напред.


11 Февруари 2019 19:28 | поправка 3ред отзад напре
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

" може и Ф16" да се чете Ф-15


11 Февруари 2019 21:43 | Винету
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Савеклиева е следващата кандидатура на герб за кмет на Благоевград. А Наско ще си замине в София с Христинка, да си харчат милионите, които откраднаха от нас. Честито.


11 Февруари 2019 21:47 | Васко
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

То и в затворите има милионери старите хора са го казали - ще дойде видов ден.


12 Февруари 2019 06:34 | Иван Хаджийски
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Парвенющината обективно е преминаването на един или много субекти от едно по-низшо обществено положение или среда в по-висше, и то чрез скок. Психологически парвенющината се манифестира в опита и усилията за нагаждане към новата среда. Неестествеността и комичността на това нагаждане и приспособление с всичките му особености може да бъде предмет вече и на морална оценка.


12 Февруари 2019 06:37 | Иван Хаджийски
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Парвенюто се хвърля без всякакъв морален риск в борбата за своето преуспяване. То не рискува загубването на име, престиж, минало, защото ги няма. За него не съществуват нравствени спирачки, нито съображения за престиж. Той се бои само от физическата санкция на закона, която обаче в такива времена не е много деловита.

Създавайки се обикновено при такива условия, парвенюто е оголена от всяка нравственост (аморална) личност. Колкото едни пътища за преуспяване са по-преки, по-бързи и по-лесни, толкова повече се доближават до най-откритите и безусловни видове на пиратството: стопанско и духовно (демагогията).


12 Февруари 2019 06:39 | Иван Хаджийски
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Правейки такъв шеметен скок, преварвайки мнозина, парвенюто почва да обожествява себе си, да се смята за нещо изключително и да се отнася към другите като към стадо некадърници. Първата жертва на неговото презрение е собствената му жена, с която се е свързал, когато е бил нищо.

Гледайки от достигнатия връх низините, от които е почнал, парвенюто изпитва не само естественото в случая замайване. У него се получава замайване от собствените му сили и възможности. Той почва да губи граници между възможното и невъзможното. За него да успееш значи: да желаеш и да вярваш. Поради това животът често пъти превива врата на парвенюто и то се сгромолясва със същата бързина и шум, с каквито се е създало.


12 Февруари 2019 10:18 | Симеон Симеонов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Със сигурност не знае защо е била там, но важното е, че се е изкиприла за снимките.


12 Февруари 2019 10:20 | Малин
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

За касиерката и ЦЕИ или за Савеклиева и акциза на детските храни. Справка- архив на Господари на ефира. Срам и ПИ- АР! Повече думи не са нужни.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар