Напрежение, укротено с полиция! Собственици на заведения за бързо хранене в Благоевград протестираха срещу заповед на РЗИ

06 април 2020 14:33   5 коментара   21070 прочита


Органите на реда осуетиха символичен протест на собственици на заведения за бързо хранене, събрали се рано тази сутрин пред РЗИ в Благоевград. Хората недоволстват срещу новите изисквания от министерството на здравеопазването, а именно да да работят само с доставка до адрес, но не и да продават на гише. В момента за да спасят част от бизнеса си собствениците продават храна на гише. Зачестилите проверки на инспекторите на РЗИ Благоевград, са довели до затваряне на голяма част от тези обекти, като баничарници, закусвални и шкембеджийници.

Същите издават предписания, че нямата право да работят на гише, а само да разнасят храна, както е упоменато и в заповедта. Собствениците са изпълнили останалите предписания, като указателни табели за разстояние между хората от 2 метра и непрекъсната дезинфекция, но от РЗИ твърдят, че има струпване на много хора на едно място. Хората обаче са категорични, че от Министерство на здравеопазването и БАБХ имат разрешение за работа, но не и от РЗИ.

Собствениците са категорични, че ако продължат да работят, ще спасят не само своя бизнес, но и работата на много хора от персонала на всяко отделно заведение за бързо хранене. Минути след, като протестиращите символично са се събрали пред сградата на РЗИ, органи на реда са пристигнали на място и са осуетили протеста, с мотива че не трябва да се събират много хора на едно място.

Марти Иванов

5 коментара
06 Април 2020 18:50 | Ехо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Абе като се прави протест се викат всички засегнати, а те са много


06 Април 2020 20:14 | капутите ресторантьори
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

абе шушумиги алчни и 20 дена не издържахте на криза ааа-посерковци, а кога лапате от надценки по 300/400 процента е арно ааа, кафе 2-2. 50 у Благоевсел, на Албена е толкова бе капути-а ся ривете аааа..... айде фалирайте мама ви дееба


06 Април 2020 21:30 | Геро
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Много правилно решение на РЗИ!!


07 Април 2020 12:48 | ЙОРДАНОВА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

РЗИ, при толкова много сигнали за източване на Здравната каса, чрез фалшиви амбулаторни листове, кога ще започне проверка и ще издаде заповеди?


08 Април 2020 06:32 | Гост
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Г-жо Йорданова, вижте първо дали сигналите се подават към съответните институции за проверка и тогава коментирайте.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар