Напрежение! Пенсионерите напъват, областният управител Б. Михайлов не се показва

16 ноември 2017 11:28   22 коментара   8043 прочита


Преди минути пенсионерите, които днес протестират пред областна управа и общината в Благоевград напъват да вляза в сградата, но не ги пускат, тъй като губернаторът Бисер Михайлов имал приемен ден и бил зает.

Това обяснение вбеси възрастните хора, които успяха да влязат във фоайето на сградата на областна управа, но бяха спрени от полиция. Очакваме действията на областния управител Михайлов, който трябва да излезе, за да приеме декларацията на пенсионерите .

Кр. Трифонов

22 коментара
16 Ноември 2017 11:45 | оти
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

оти бисерчо е тъп и страхлив


16 Ноември 2017 12:04 | А ЗАЩО ЛИ ТАКА?
Оценка:
31
 (
33
 гласа)

Е е й ТОВА СА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ, ОБЛАСТНИЯТ НЯМА ВЕЧНО ДА Е ОБЛАСТЕН, КАКВО Е ТОВА НЕУВАЖЕНИЕ КЪМ ТЯХ. В ЕДНА ДЪРЖАВА КАТО НЕ СЕ УВАЖАВАТ ВЪЗРАСТНИТЕ /ТЕ СА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ/ ТОГАВА ЗА КАКВО ГОВОРИМ!!!!! 11111


16 Ноември 2017 12:16 | деси
Оценка:
-32
 (
42
 гласа)

Като гледам снимката по нища не се вижда да са умрели от глад - издокарани, охранени само шум дигат. А задават ли си въпроса тези пенсионери как се храни семейство с минималната заплата. Те получават нещичко, а тези хора които са безработни и спо- малки доходи от тях какво да кажат.


16 Ноември 2017 12:18 | до Деси
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Ами защитавай си правото на работа Деси, не чакай някой др. да свърши това, изрази някак недоволството си, а не на изборите за 20--30 лева гласуваш и после псуваш.....


16 Ноември 2017 12:29 | Сандански
Оценка:
-14
 (
34
 гласа)

Умрели от глад, пък хвърлят по 70 000 лева от терасите.....


16 Ноември 2017 13:48 | деси
Оценка:
-18
 (
28
 гласа)

Много сте нагли затова се възмущавам и не псувам и защитавам правата си. Има гладни пенсионери, но не и вие които сте на снимката. Бедните и гладни пенсионери работят и са достойни за уважение, а не като вас да пълнят кафенетата и висят за разнообразие пред вратите на тоя или оня и да изпълняват някоя политическа поръчка.


16 Ноември 2017 14:25 | шуши
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

Тези май незнаят, че гласове се продават сред ромите и помаците т. е. протежетата на БСП


16 Ноември 2017 15:56 | .
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

деси написа:Много сте нагли затова се възмущавам и не псувам и защитавам правата си. Има гладни пенсионери, но не и вие които сте на снимката. Бедните и гладни пенсионери работят и са достойни за уважение, а не като вас да пълнят кафенетата и висят за разнообразие пред вратите на тоя или оня и да изпълняват някоя политическа поръчка.

Деси, спретнато и чисто облеченият пенсионер, е облечен скромно, а не в маркови дрехи, показва своето самоуважение. А добре подържаната външност излизайки и на улицата и площада означава и уважение към околните. Вие имате ли близки, роднини / родители или баба и дядо / пенсионери? Те как ходят по улиците? Може би ги съветвате да ходят в дрипи, неопрани, неомити, некъпани и смърдливи, зада демоснтрират своята "бедност"?! Тези пенсионери, които бяхме там ядем и боб, и леща, и картофи и др. постни манджи. Но Вие, това не можете да видите! А поговорката гласи:" По дрехите посрещат, по акъла изпращат" Мога да Ви уверя, че сме много по-умни от Вас,


16 Ноември 2017 16:12 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Моля за максимален репост!!!
50 милиона лева за коледни добавки за пенсионери.
Това, при положение че България плаща с 3 милиарда лева горница за най-скъпия руски газ в Европа. Годишно.
С 30% по-скъпо, отколкото съседна Турция и с 40% по-скъпо от Германия.
Да уточня, че комшиите в Турция плащат с 30% по-ниска цена за същия газ и то транзитиран през наша територия и натоварен с транзитни такси.
Е, можете ли да сравните тези
50 000 000 лв. подаяние с
3 000 000 000 лв. горница. Годишно.
Още 60 пъти добавки по 50 милиона лева.
Всяка Коледа, примерно.
Пиша го това заради съветската мутра - премиер и факта, че и при третия му мандат България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа.


16 Ноември 2017 16:13 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

При висящо предложение за предоговаряне и понижаване на цената.
Да припомня ли и факта, че тази коледна добавка, която представлява по-малко от 25 лв. на всеки пенсионер, ще се изпари още с първите сметки за парно, което увеличиха през април, тази година, защото увеличиха и с 30% цената на руския газ.
Да не припомням, че хазната ни получава най-ниските приходи от най-ниския акциз върху горивата в Европа, за да може Лукойл и организирания от него картел, прикриван и подпомаган от държавата, да си слага най-високата надценка в Европа.
Още 1 милиард лева директни загуби за хазната ни.
Още близо 20 пъти коледни надбавки от 50 милиона лева.
Всяка Коледа.
Коледни надбавки, които отиват в Москва.
Е, как да не прокълнеш съветската мутра-премиер, семката му да изсъхне, огин да го гори, чумата да го тръшне, бял ден да не види, дано.


16 Ноември 2017 16:13 | .
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

защото защитаваме правата си открито, а не като Вас, да обиждаме тези хора в наглост. Ние като пенсионери също работим, но това не ни пречи да протестираме срещу ограбването на българската хазна, срещу унизителното отношение на управниците към българския пенсионер
И не ние, пенсионерите сме наглите хора в България, а Вие, която явно е сред тези, които обират благинките на някоя политическа партия, а може би на управляващата партия, която остави и гласуваха субсидията от държавния бюджет за политическите партии пак в размер на 11, 00 лв. за всеки получен глас на изборите. А за пенсионерите все няма пари. Няма пари и за здравеопазване, и за образование, и за култура, и за детски градини! Все няма пари за народа, а за партиите - има!


16 Ноември 2017 16:33 | ФОТОГРАФЕ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Румба, ти сега от кои си-от пенсионерите или от журналята. Защото и от двете страни не те искат. за журналист не ставаш, за пенсионер те не искат. Цел живот нема място за тебе у тая държава.


16 Ноември 2017 18:54 | вили
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Ха ха ха..... гладни пенсионери с коремчета. Нямало пари за тях за образование, за детски градини ха ха ха.....


16 Ноември 2017 19:37 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Чудите се защо пенсиите и заплатите в България са най-ниски?!
Прочетете и споделяйте, моля.
До 1944 г. в Пенсионния фонд на България има натрупани 2 милиарда долара.
Фондът се управлява от Емануил Гешев, брат на Никола Гешев, а сградата на пенсионното се намира в сградата на ул. "6 Септември", където днес е МВР.
Комунистическите бандити старателно са унищожили почти всички документи, които са останали, след като руснаците изземат държавния ни архив, но все пак следи за тези пари остават.
Предполага се, че всъщност сумата е била около 6 милиарда долара.
Гешев изгражда една от най-модерните пенсионни системи в света, като активно агитира работещите да внасят осигуровки. Факт.
В Държавен архив фигурира единствено цифрата 2 милиарда долара, а дали са повече, знаят руските бандити, задигнали държавния ни архив и отказващи да го върнат и до днес.
Протокол № 10 от заседание на Политбюро, 10. 10. 1944 г. (месец след нахлуването на руснаците)
Присъстват вкл. Трайчо Костов, Цол


16 Ноември 2017 19:38 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Присъстват вкл. Трайчо Костов, Цола Драгойчева, Вълко Червенков, Титко Черноколев.
Цитат от протоколоа:
"Също не знаем какви суми ще вземат русите. Ако те вземат много, положението ще стане катастрофално. Да се проведе народен заем. "
След две години 2 милиарда долара ги няма.
Всичко е опоскано от руските бандити.
Издръжката на руския окупационен корпус в състав от 300 000 щика е по-голяма от бюджета на държавата ни.
Да не споменавам грабежа и разкостването на 100 завода, 5000 кг. розово масло (по-скъпо от златото), целия държавен резерв от лавандулово масло, както и 25 милиона кг. тютюн (целия държавен резерв), който руснаците продават на САЩ.
През 1946 г. е взето Решение, подписано от Георги Димитров, Антон Югов, Трайчо Костов, Вълко Червенков, цолая Драгойчева и Титко Черноколев в което черно на бяло пише, цитирам:
„Политбюро реши: Активното салдо за България (спрямо СССР) трябва да се ликвидира колкото се може по-скоро, като се избягва натрупване на значително активно


16 Ноември 2017 19:39 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

„Политбюро реши: Активното салдо за България (спрямо СССР) трябва да се ликвидира колкото се може по-скоро, като се избягва натрупване на значително активно салдо през 1946 г. ”
Така икономиката ни насилствено е деактивирана, голяма част от индустрията спира да работи и започва одържавяване.
Истината е, че въпреки войната, в която страната ни не взима пряко участие и успява да съхрани стабилна и работеща икономика, Царство България завещава на комунистическите бандити и техните руски господари ДЕВЕТАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА, изпреварваща значително по пенсии, заплати и брутен вътрешен продукт съседите Румъния, Гърция, Сърбия.
До 1946 г., за две години, руснаците, използвайки верните си слуги, източват от всички сметки, резерви и фондове, вкл. пенсионния, натрупаните там над 6 милиарда долара.
В справката на БНБ за 1948 г. се сочи, че вече България не разполага с никакви резерви и пари в банките.
Целта на руснаците да заграбят всички фондове и резерви на окупираните държави е изпъ


16 Ноември 2017 19:40 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Целта на руснаците да заграбят всички фондове и резерви на окупираните държави е изпълнена.
През 1951 г. системата на фондовото осигуряване също е ликвидирана, всички осигурителни фондове са национализирани и средствата им са преведени в държавния бюджет. Впоследствие левовете са конвертиран в долари и също са предадени на Кремъл.
През 1958 г. по предложение на Луканова (леля на Андрей Луканов) и по настояване на Вълко Червенков е прието Решение № 183, декември 1958 г., с което се предвижда целия златен резерв на БНБ също да бъде прехвърлен в Москва.
Осъществява се поетапно, като първия транш от 20 тона злато е прекаран през 1960 г., а до 1964 г . още 12 тона злато. Руснаците го продават на Лондонската борса срещу долари, които задържат под предлог, че отново сме длъжници.
Трябва да уточним, че по това време България е задължена да предоставя селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, както и да изкупува срещу долари всевъзможни руски боклуци, остарели, крадени от


16 Ноември 2017 19:41 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Трябва да уточним, че по това време България е задължена да предоставя селскостопанската си продукция на СССР под себестойност, както и да изкупува срещу долари всевъзможни руски боклуци, остарели, крадени от Запада технологии и военно оборудване.
Срещу долари, естествено.
През същия период на 60-те години България плаща за руския петрол по 25 долара за барел при международна цена от 18 долара. ФАКТ !
За да се стигне и до 80-те години, когато режимът на Живков започва да трупа колосални дългове към западни банки, за да плаща на Кремъл...
Към 1989 г. държавата ни има вътрешна задлъжнялост от 25 милиарда лева. Пенсионните фондове са тотално изчерпани, а малкото печеливши предприятия са принудени да разпределят печалбата към други непечеливши, където има загуби, за да се поддържа изкуствено работна ръка.
През 1989 г. България ще осъмне след „дружбата” като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с колосален външен дълг от над 10 милиарда долара, които по това


16 Ноември 2017 19:42 | ЗАЩО е ТАКА?
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

През 1989 г. България ще осъмне след „дружбата” като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с колосален външен дълг от над 10 милиарда долара, които по това време представляват над 150 милиона заплати на инженер или около 300 милиона пенсии.
Днес ние продължаваме да изплащаме лихвите по този дълг, а България продължава да плаща най-скъпия руски газ в Европа с горница от 3 милиарда лева годишноо, както и горива с най-голяма надценка при най-нисък акциз и приходи за хазната с преки щети от 1 милиард лева годишно.
ФАКТ


16 Ноември 2017 19:59 | .
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

вили написа:Ха ха ха..... гладни пенсионери с коремчета

Е, това вече е ценизъм!!! Един средно интелегентен и среднообразован човек и малко, поне малко човечен ще се досети, че никой не може да избяга от индивидуалното в човешката природа, наречено ген, натура, биология на възрастта и т. н.
Може би трябва да създадете отново концлагерите от рода на Усвеемцен, Бухенвалд и т. н.! Там хората са без коремчета, без значение от възрастта, а само кожи и кости.


16 Ноември 2017 20:12 | Дядо до .
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Добре е, ако сте "среднообразован да знаете, че ценизъм е цинизъм и Усвеенцен е Освиенцим". Така де! Основателно критикувате, но добре е и правописът Ви да отговаря горе-доле на средно образование. Моля за извинение.


17 Ноември 2017 11:36 | .
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дядо до . написа:Добре е, ако сте "среднообразован да знаете, че ценизъм е цинизъм и Усвеенцен е Освиенцим". Така де! Основателно критикувате, но добре е и правописът Ви да отговаря горе-доле на средно образование. Моля за извинение.

Дядо, бях толкова възмутена, че не обърнах внимание на правописа за цинизма, защото буквите "е" и "и" са една до друга на клавиатурата, а пък Освиенцем е чуждо наименование. Точно снощи гледах филм, в който се спомена и прочетох изписването на концлагера, и ще го запомня. Но Вие, защо правите правописна грешка в момент, когато критикувате чуждите правописни грешки? А трябваше да сте изряден в правописа! Така де!!! Пише се "горе-долу", а не "горе-доле".
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар