Напрегната сесия на ОБС Сандански! Парк "Св. Врач"! Ще разрешат ли строителство и ПУП в зеления оазис на града? Новият гл.архитект Стефан Антонов се заема с горещия казус

27 февруари 2020 00:28   18 коментара   20671 прочита


РЗС с гневна декларация: Ръцете, които посягат към парка са за белезници

Подробният устройствен план за парк „Св. Врач”, който е предвиден да се разгледа и гласува на   сесия  на ОбС Сандански, е на път да предизвика гневни реакции и скандали по време на заседанието на съветниците. Документът, отразяващ  забраната за строителство и разширяването на зелените площи е  включен в Дневния ред на заседанието, което започва след няколко часа.

Този  факт провокира реакция от страна на РЗС, които  излязоха с декларация, която озаглавиха" Ръцете, които посягат към парка на Сандански са за белезници. От партията на Яне Янев остро възразява срещу всякакви опити да се преотреждат терени с цел застрояване и настояват  точката да бъде премахната от дневния ред. Кметът Стоянов, който днес бе на заседание на националното сдружение на общините изрази готовност да оттегли предложението за ПУП, докато съветниците не прегледат цялата документация.

Стоянов бе изумен от разпространената декларация на РЗС "Не знам защо са тези декларации, като винаги съм казал, че искам консенсус по проблема и съм готов да направя всичко онова, което защитава обществения интерес". Санданчани заподозряха апетити на бизнесмени и изявени санданчани към строителство в парка и целта била точката да отпадне, планът да не се разглежда и да остане старият, от времето на кмета Тотев, ПУП.

На всичките крамоли свидетел стана днес новият главен архитект на Сандански Стефан Антонов, който спечели обявения  за мястото конкурс. Антонов идва от Петрич, където около година работи на мястото на уволнения от кмета Д. Бръчков, архитект Вл. Митрев. Съдът върна Митрев, но завчера той отново бе уволнен.  От първия си работен ден, новият архитект  се изправя пред сложния казус -Ще се разреши ли строителството в уникалния зелен оазис на Сандански - парк "Св. Врач"? 

Петя Георгиева  

18 коментара
27 Февруари 2020 07:16 | ����� �����
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Янето да си гушне своя гей приятел и шофьор Иванчо Педолинчето и нещата ще се оправят драга ми яничка. Недей се меси в неща от които не са ти ясни.


27 Февруари 2020 07:33 | Боби Бирата
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Янка ме намушка със нож с помощта на нековия любовник Иван, защото си поисках изработените пари. Тези мазни обратни плужеци ще си получат заслуженото бъдете сигурни


27 Февруари 2020 09:07 | Неблагополучие
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Коцката станоеф води люта битка със Иванчето Педолинска, съревновават се кой да запълни празнотата на Янка Янева. Града ни се превърна в обор за обратни резбари. Дано такива индивиди биват прогонени от града ни.


27 Февруари 2020 09:25 | Кмете
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

пак се дъниш, ще разрешиш нещо, което беше вече забранено и нещо друго, кво праим с евромите от кв. Изгрев, стига с тия веселия след 22 ч. еври дей, еври найт, с Тенис сте си дружки, ама и ние сме хора, не се спазва общинската наредба, напрай нещо по въпроса, че хората вече немаме нерви


27 Февруари 2020 09:27 | Кмете
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

абе изобщо четеш ли коментарите или тая твойта пед, пардон пиарка, та да си в час с нещата, стига ходи по приеми и откривания, мръдни малко из кварталите, запознай се с проблемите на хората, като загрижен кмет (а дано ама надали)


27 Февруари 2020 10:01 | Фарс
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мазни миндилчета.


27 Февруари 2020 10:10 | старогажданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Тоя мазен политически труп и мазен плазмодий по добре нека си пасе кравите по цалимските бръчини с Ванчо Подолински с който и живеят заедно под един покрив в една стая в едно легло и да не вдига много аларма, да не занимава обществото с психическите и сексуалните си наклонности, че ако сме честни тези мазни плазмодий са за затфора. Неслучайно тези хора не ги искат и собствените им роднини.


27 Февруари 2020 10:14 | До кмета
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Абе Санданчани в този случай Я. Янев е прав схемата и хората участващи в нея (Янко. Ангелов, Явор Аргиров, Бакалова с нови участници Валери Горчов и бившия г. архитект )защо се променя ПУП естествено за да се строи, разбира се няма да почнат веднага ще изчакат около 4години, и след това ще кажат Ами как всичко ни е законно и ни лук мирисали ни лук яли, така че новия кмет да не спи а да сезира прокуратурата.


27 Февруари 2020 11:29 | иво
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Г н кмете браво за реката тя е ис4истена даи да ис4истим и канала над леярната тои е в окаяно састояние благодаря другото ке се оправи


27 Февруари 2020 11:54 | иво
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Нека пожелаем на новия главен здраве и много успехи и нека само съвеста го води да му варви по вода


27 Февруари 2020 13:52 | владимир
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Да пожелаем много успехи на този безмозъчен индивид архитекта, който абсолютно подхожда на визията на нашия град


27 Февруари 2020 14:16 | до стоянов
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Каква е тази заигравка с Котев ? Архитектчето ако изобщо е архитект не е ли от обкръжението на Котев и компания?


27 Февруари 2020 20:40 | макензи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

в Сандански идват хора заради; уникалният климат, хубавият парк и чистата вода в р. Санданска Бистрица! Което и да унищожим от тези неща, означава да режем клона на който седим! Реката е вече недостъпна/след края на парка/Тежки дувари бранят реката за неколцина "думбази"Смятам, че парка трябва да се разширява, а не да се застроява! Помислете, например как да се откупи и принади към парка парцела който е над градският басейн! Има много начини за това! И друго уродливо нещо, курортен град без пречиствателна станция за отпадни води, лайната право в реката! Виждал съм как гости на града тръгват да се разходят през лятото покрай реката. Стигат до автогарата и правят "кръгом" със запушени носове !СМРАД!!! Г-да общ. съветници, работете за народа, а не срещу него!!!


28 Февруари 2020 00:21 | Петър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кмета има пълното право да застрои 50-60 лв. и ще са съгласни. Ще кажат ” Дай 50 лв и строй на нашите деца парк не им трябва. 50 лв. са си 50лв.


28 Февруари 2020 00:23 | Петър
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кмета има пълното право да застрои парка. Той купи санданскалии за по 100лв. и може да си прави каквото си поиска. Ще им даде по още 50-60 лв. и ще са съгласни. Ще кажат ” Дай 50 лв и строй на нашите деца парк не им трябва. 50 лв. са си 50лв.


28 Февруари 2020 10:06 | ��������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Той, кмета и без това си прави каквото му хрумне! Ето с директорката на ДСП гр. Сандански - специалистката от с. Микрево - Елеонора Сливкова, в противовес на всичко, ще избират младежки омбудсман. Вместо да я уволни и да я пита, какво прави в тая частна НПО "За промяна", което е конфликт на интереси, защото предметът на дейност на сдружението е идентичен с длъжността, която заема, той й станал съучастник в изявите!!!


28 Февруари 2020 22:03 | �� ���������������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЗАЩО СТАДИОНА НЕ Е ВКЛЮЧЕН В ПАРКА


29 Февруари 2020 14:59 | Добри
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Забелязахте ли как изтриха коментарите за И. Баладжанов- новия шев в МВР!!!!! МЕн ме е срам!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар