Нападна ни! Голямо огнище на нодуларен дерматит край санданското село Катунци, съмнителни проби изпратени и от района на петричкото село Марикостиново

26 април 2016 10:02   1 коментар   12926 прочита


Голямо огнище на нодуларен дерматит бе открито край санданското село Катунци, 64 говеда собственост на местен фермер са изолирани и след произнасяне на компетентна комисия ще бъдат евтаназирани.

Успоредно с това са изолирани и животни в петричкото село Марикостеново, от където са изпратени проби за анализ, пробите са съмнителни за наличието на вируса на нодуларния дерматит.

Ситуацията се усложнява, вирусът, който тръгна от Турция и Гърция, заема застрашителни размери и на територията на областта, която е гранична. Припомняме, че нодуларен дерматит бе установено и в стадо в Гоце Делчев, 11 крави бяха убити преди дни.

П. Попова


Още за: огнище   дерматит   село   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
03 Май 2016 12:33 | Петрово
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора, заразата не е толкова безопасна - в Петрово стадото на Митко Кънтев също е заразено, много от кравите му имат треска, но все още го прикриват. Хората говорят как самият той заравя с багера си заразените животни за да прикрие наличието на епидемията в неговото стадо!!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар