НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска

22 февруари 2024 14:47   4 коментара   4526 прочита


Националната агенция за приходите поставя под постоянен мониторинг длъжници - собственици на заведения за хранене в цялата страна, които са направили опит да се укрият от данъчните служители. 
В началото на февруари екипи от „Фискален контрол“ и публични изпълнители извършиха масови проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. При посещенията в търговските обекти, публичните изпълнители са иззели близо 97 000 лв. от касите с цел погасяване на дълговете. Над 30% от лицата са започнали да заплащат задължения си към фиска след осъществени срещи с представителите на НАП. 

Установи се, че не малък брой от селектираните дружества са затворили обектите си по време на проверките, а близо 10% са сменили фирмите, които стопанисват, както и регистрацията на фискалните устройства. Техни представители ще бъдат поканени на спешни персонални срещи с териториалните директори за обсъждане на ангажименти за погасяване на задълженията им към фиска. В случай че не започнат да плащат дълга си, спрямо тях ще се предприемат допълнителни мерки, като поставянето им под постоянно наблюдение, образуване на контролни производства и др. 

„Предпочитаме партньорския подход към данъкоплатците, но сме безкомпромисни спрямо опитите за заобикаляне на законодателството с цел избягване погасяването на данъци и осигурителни вноски. Приходната агенция ще продължи да следи стриктно заведенията за хранене“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов. 
 


Още за: НАП   заведения   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
22 Февруари 2024 16:52 | ОТ ПУБЛИКАТА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Я идете в сладкарския цех в Разлог - до бившата казарма/ преди казармата в дясно и в края на уличката пак/. Няма цени, няма касов бон. Пазаруваш на сляпо и това почти 20 години.


22 Февруари 2024 16:52 | ОТ ПУБЛИКАТА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Я идете в сладкарския цех в Разлог - до бившата казарма/ преди казармата в дясно и в края на уличката пак/. Няма цени, няма касов бон. Пазаруваш на сляпо и това почти 20 години.


22 Февруари 2024 18:27 | Ангел
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-- https://do.my/bluestone


23 Февруари 2024 07:51 | 1
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До от Публиката - е ти защо пазаруваш от там 20 г . - МАЗОХИСТ па сега ревеш, хахаха
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар