Най-много одобрени сгради за саниране в Благоевград

01 март 2015 15:09   3 коментара   8918 прочита


Над 110 са приетите заявки за финансиране от Българската банка за развитие, а близо 40 сгради вече са одобрени. Очевидно най-добре организираната община в България е Благоевград - от 38 одобрени за финансиране жилищни сгради, 10 са именно от там. Одобрени са също така 4 блока в Брезник, 4 в Смядово, 3 в Димитровград.

Общо 110 са подали заявления и чакат зелена светлина - пак благоевградчани са отличници с 19 сгради в изчаквателния списък. Там са още 10 сгради от Шумен, 6 – от Димитровград и още много други от всички краища на страната.

Интересно е, че досега нито една софийска сграда не е стигнала до финалната права. От сайта на Регионалното министерство все пак става ясно, че интересът от столицата е най-голям и предстои тези кандидати да влязат в списъка за финансиране на Българската банка за развитие, предаде бТВ цитирани от Труд. В последния работен ден в Благоевград издадоха стотното удостоверение за Сдружение, което има право да участва програмата за енергийна ефективност.

„В Община Благоевград за санирането сме много добре. Имаме създадени над 90 сдружения на етажните собственици, както и одобрени над 23 блока за саниране вече подписани както е известно 10 договора с банката. Предстоят ни подписване на още 11 договора с банката”, посочи зам.-кметът на града Антоанета Робева.

Живеещите в първия одобрен блок се организирали още преди старта на програмата. Хората се притесняват дали всичко ще им излезе безплатно, както и кой ще влиза в домовете им.

"Доста външни хора ще влизат в сградата, но в апартаментите ще се влиза там, където не е подменена дограмата, там, където е подменена дограмата, влизанията ще бъдат ограничени до минимум", каза домоуправителят Ангел Вангелов.

3 коментара
01 Март 2015 22:14 | ан мари
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Санирайте и къщата в с. Бучино на оная пачавра шефката на ВиК, използва безплатно услугите на ВиК, общината я вози безплатно до УАСГ да си вземе дипломата зави за да бъде обслужването пълно !!!


02 Март 2015 04:26 | Мдаааа
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ан мари написа: оная пачавра


Като пишете такива работи правете сметка, че децата й могат да го прочетат.
Постингът ти не я определя нея, а определя лично теб. От него лъха на злоба, завист, провал в живота, желание за мъст, та дори и бедност по мързел и нежелание да се четат книги.
Може да си има грехове шефката на ВиК всякакви. Но да кажеш за една жена пачавра, и то така, чисто по женски, трябва да имаш много по-широки основания и аргументи.02 Март 2015 10:28 | 000000
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

00000
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар