Национална подкрепа за полицаите от Благоевград, обвинени за смъртта на Ангел Димитров - Чората

06 юни 2019 15:05   15 коментара   13181 прочита


Синдикалните организации на МВР обявиха подкрепата си в защита на петимата бивши полицаи от Благоевград, обвинени за смъртта на Ангел Димитров- Чората. В тази връзка, те публично ще излязат на 9 юни от 11:00 часа на площад „Света Неделя“ в столицата, за да оповестят, че „Полицаите не са убийци“. Ето и съобщението, което те публикуваха в социалните мрежи:

„Управителните съвети на СФСМВР, НСГА, ССМВР, САСМВР, НПС, с недоумение и тревога се запознаха с поредната присъда по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Посочените по-горе синдикални организации в МВР са ангажирани по обясними причини с този случай от самото си учредяване. На организирания от Федерацията през септември 2009 година в София митинг под надслов “Българските полицаи не са убийци”, а и многократно пред медиите ясно сме заявявали, че не можем да приемем за доказан факт това, че петима полицейски служители, избрани практически на случаен принцип и изпратени с ясна задача да задържат лице, са пристъпили към изпълнение на задълженията си и са действали по време на това изпълнение с намерението да отнемат живота му.

Поредната присъда по това дело не е в състояние да промени по никакъв начин позицията ни.

Както ни повеляват дългът и честта на служители в МВР, ние продължаваме да вярваме в българското правосъдие. Тази вяра ни дава основание да настояваме и да се надяваме делото да бъде преразгледано и поддържа убеждението ни, че справедливостта ще възтържествува.

Да, към нас могат да бъдат отправяни упреци, много от които – основателни.

Но българските полицаи не са убийци.

Убедени сме, че това е ясно на нашите сънародници и се надяваме на тяхната подкрепа.

Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят Митинг за справедливост под надслов „Полицаите не са убийци“, който ще се проведе на 09 юни 2019г. от 11. 00 ч., на площад „Света Неделя“ гр. София.

Митингът се организира от инициативен комитет „Полицаите не са убийци“, с подкрепата на СО в МВР. "

Припомняме, че на 14 юни ще се гледа присъединението към делото искане на главния прокурор Сотир Цацаров за възобновяване на процеса, постъпило на 31 май за съдбата на Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски, Георги Калинков и Мирослав Писов.

Цвети Иванова


Още за: подкрепа   защита   полицаи   Още от: Общество

Принтирай статия
15 коментара
06 Юни 2019 15:57 | Живко
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

Само се чудя на роднините на чората защо не пуснат друга подписка, ще се разбере, че хората масово истат по високи присъди за полицаите причинили смърт.


06 Юни 2019 16:00 | РОСЕН
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА УБИЙЦИ, НЕ НАРАНЯВАТ ДЕЦА ПРИ ДЕМОНСТРАЦИИ, НЕ СЕ САМОНАРАНЯВАТ ОТ ЛЮТИВ СПРЕЙ, ХВАЩАТ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДИЛЪРИ, НЕ СА КОРУМПИРАНИ, НЕ СА СЕ СРАСТНАЛИ С ВЛАСТИМАЩИТЕ И ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ, ГРИЖАТ СЕ ЗА РЕДА В ГРАДОВЕТЕ И ПАЗЯТ СТАРИТЕ ХОРА ПО СЕЛАТА.... ЕХ ДА БЕШЕ ИСТИНААА..


06 Юни 2019 16:03 | Лилчо
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

На фена с бомбичката на стадиона дадоха 6 години затвор, а на полицаите ранили 3 деца в Силистра дори няма повдигнато обвинение, добре, че е имало повече хора, иначе щяха да изкарат, че децата са се самонаранили, както уж се самоубиват престъпниците.


06 Юни 2019 16:05 | Реалност
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

В България има най много полицаи на глава от населението в ЕС, а сме на последно място по разкриваемост на престъпления и с най високо ниво на корупция. Годишния бюджет на МВР е над 1 милиард лева, ефекта е....


06 Юни 2019 16:47 | 555
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

и чоровците и полицаите ще се оправят. лошото че българия затъва. не ме интересува нито едните нито другите. интересува ме как ще си изхраня семейството, изуча децата. в българия всеки се спасява. ИМА ГОСПОД, НЕКА ДА ГИ НАКАЖЕ КОЙ Е ВИНОВЕН.


06 Юни 2019 17:01 | Демокрация
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Да освободете ги и им платете за стореното нема такава институция тука говорим за нарушаване на правата на човека . И имали един наказан полицай за стореното а са сичките по мафиоти от Чората


06 Юни 2019 18:11 | Никола
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Тези подписки, протести и показани акции взеха да втръсват на неутралните хора, всички в затвора твърдят, че са невинни ако всеки вземе да протестира и събира подписи до къде ще я докараме? Със сигурност имат вина щом дори в Страсбург я признаха.


06 Юни 2019 21:23 | Свидетел
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Аз НЕ подкрепям полицайте! Това е моята гражданска позиция! Сандански е малък град и се знаят кирливите ризи на доста хора. Полицайте в Сандански са боклуци на 90%поне! Факт! Всеки знае за Васко барута дето подхвърля наркотици ба хората има и клипове в нета случка от преди близо 10 години. Е още си е ченге. Божидар Василев корумпиран, наркодилър и садист. Баладжана трафикант на цигари, корумпиран и садист. Така са и почти всички останали, а сега ни карат да повярваме, че спец ченгета с още повече правомощия, видиш ли не са го докосвали. Гарантирам ви, че е имало яка садиститична гавра като са го задържали на този Чората. Виновни са, хората не умират от просто едно слагане на белезници!


07 Юни 2019 07:44 | гражданин
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

И аз като по-горе Свидетел не подкрепям полицаите!!! Те трябва да получават сурови присъди за пропуските си, за надменното си отношение към обществото, защото се считат над закона и за корупцията в работата си, която вече вади очите ни!!!


07 Юни 2019 08:59 | До
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Не подкрепям полицията !Хрантутници, институция, на която е поверено да пази човешкия живот. Престъпниците си вършат престъпления, контролират се жалби, Чората си вършеше престъпления години наред безнаказано. Какви сте, ми убийците сте? Чората го нема, колко престъпници хванахте вие незаменимите, хвалени от началниците. Напълнихте Бобов дол с наркозависими, жертви на същите Чоровци и такива като него. И в тоя смисъл какви сте? Не сте ли убийци? Въпросът е към полицаите изобщо? Лихварството процъфтява, полицаи си дават пари на лихва при лихвари? Ми да отличници стр? Добре дошли в света на наркотици, сводничество, лихварство и др., тук няма нищо сигурно. Но вас ще ви измъкнат, обещали са да ви измъкнат и понеже сте отличници, със знак минус, получавате постове, добри заплати. Кат сте толкова умни, що не развиете някой бизнес бре? Аман от наглеци на хранилка


07 Юни 2019 18:51 | Андрешко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защитник на полицаите видя как пред очите му умират хора, заради това че полицията по принцип ик не си върши работа. Но кво пък въпросната майка ии нейния син да умират, нищо че са били читави, Та въпросния защитник има нечистоплътен бизнес, но прави оценка за честност и справедливост. Аман.


07 Юни 2019 23:00 | Никола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще изкажа мнение за полицията, за наркотици, семейства на наркозависими. Всички, които пишете тук знаете, че нищо не се променило от времето на Чората. Наркодилърите са известни на обществото, но на полицията не. Наркоманите и техните семейства умират пред очите ви, но вие пак мълчите, съдът възпрепятства заминаване на лечение на наркозависими щото откраднали шоколад или салам, уволнявате майките им от работа, и те са били отличници, ма кво от това да умират. Полудвват пред очите ви, заплахи за убиййства, но вие мълчите, хайде по бързо да умрат. Полицаите ах колко е мъжкарско да няма жалби . Ми кво пък умирайте, полицията не си върши работата, ма си я искаме, щото са наши хора. Смешно, долно и подло. Ние майките на наркозависимите сме изтикани на дъното на обществото, ядем бой и от обществото и от собствените си деца. Когато умират наркомани, ми да умират гадовете, какво от това, че лечение има но не и за нашите деца. Когато наркоман убие родител, ми да убива, са ще в затво


07 Юни 2019 23:02 | Никола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А лечение има ! Но ние сме демократи и няма да ги лекуваме.


08 Юни 2019 08:35 | до Никола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А такаааа, ти се оказа Николинка! Където и да чукне човек в този сайт, вси си изказала мнение!


08 Юни 2019 09:14 | Запознат
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ТОВА СА ДОКАЗАНИ УБИЙЦИ! СРАМ ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОДКРЕПЯТ УБИЙЦИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар