Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  
   –егистрац舫абравена парола

Ќа вниманието на –«»! ”ченици мръзнат в гимнази€та по икономика в Ѕлагоевград! “емпературата - 10 градуса!  абинетната система ги изнерв€


15 януари 2019 11:29  27 коментара   49172 прочита10 градуса в коридорите и 14 в учебните кабинети, това показа термометърът вчера в елитната гимнази€ по икономика "»ван »лиев" в Ѕлагоевград. —ъс Struma.com се свързаха ученици, които буквално пропищ€ха от студа в училище и от неудобствата, които създава кабинетната система, въведена в училището.

«а да вл€зат в кабинета, възпитаниците на гимнази€та са длъжни да изчакат в коридорите, докато свърши часа на другите и така, се получава абсолютен хаос при провеждане на учебни€ процес, разказаха възпитаниците на гимнази€та.

¬ клас сто€т с €кета, многократно са израз€вали недоволство пред учителите си, но те вдигали рамене, разказват учениците. ѕрипомн€ме, че със заповед на инспектората в началото на сезона и предписание на –«» директорите в училищата тр€бваше да се подготв€т за зимни€ сезон, като осигур€т повече часове работа на парното в съответното училище, така, че температурите да не падат под 18 градуса.

»зисквани€та са в учебните стаи температурата да е между 18 и 26 градуса. ¬сичко останало е нарушение на нормите и указани€та. Ќа входа сме на грипна епидеми€, бро€т на заболелите се увеличава всеки ден, създаването на предпоставки за това в училищата е недопустимо. Ќад€ваме се компетентните институции да вземат мерки.....

≈то какво написа ученичка от гимнази€та, без редакторска намеса: Ѕ€х снимана по следни€ начин, седнала на зем€та, чакайки да свърши съвета, в коридора където температурата е изключително ниска! “ова е заснето в петък, свиква се съвет, който продължава около 40 мин в последни€т за нас час. јз и част от съучениците ми когато идва кра€ на часа въпреки че той не е започнал още си тръгваме за което получаваме отсъстви€. ƒа ще се почне с коментарите, че училището е на първо м€сто, но ние сме си направили сметката как и кога да работим и това абсолютно не беше редно да се случва, хора сме да на всеки може да се случи но на пътуващите и работещите времето е точно разпределено.  акто и да е с този случай да се върнем на кабинетната система.

Ќапълно против съм обучението да се провежда по този начин. ѕърво, защото н€ма осигурените услови€ за тази кабинетна система. ¬ момента става въпрос за около 280 ученици от 11 и 12 клас само. ¬ училището има осигурени само 145 места. ¬ъпроса ми е-един върху друг ли да с€даме или искате да ни подтикнете към насилието. ”ж се опитвате да го изб€гвате и затова са униформите, но нека погледнем нещата от гледна точка на това как ще мине междучасието на всеки отделен ученик. Ќе е окей н€кои да сед€т на пейката а други облегнати по шкафчетата или като мен на пода. —ъщо така и за учебниците, само правило след правило и искат да се почувстваме ученици, да почувстваме че обучението ни е нужно и сами да го поискаме, как да стане това като съм задължена да нос€ чанта, тежаща повече от мен на вс€ко междучасие, даже и до магазина да ход€ с не€.

—трашно разочарована съм от обсто€телствата, и ако се питате къде е проблемът в поколени€та, които все по-малко ги интересува училището, да знаете че най-важно е предразположението, което не ни е осигурено!

ѕет€ »ванова

 

ќще за: –«»  ученици  гимнази€  процес ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


27 коментара

15 януари 2019 11:40 | “ити
ќценка:
32
 (
42
 гласа)

јйде и –«» и –»ќ да видим какво ще направ€т на видната гербаджийка јс€? ƒецата ни мръзнат за да има после високи заплати, ƒћ—, пътувани€ в чужбина!  ъде иде гербаджи€ съсипва всичко. ѕи€ницата Ѕо€джиева разката »кономиката!


15 януари 2019 12:02 | Ѕивша ученичка
ќценка:
33
 (
35
 гласа)

«а проблема с отоплението в ѕ√» се знае отдавна. ќще докато аз учех там, през периода 2011-2016 г. в училището през зимата беше изключително студено. ѕарно се пускаше само рано сутрин, и то колкото леко да се затопл€т помещени€та, а след 3 час се спираше. «а учениците от втората см€на да не говорим, че парното не се пускаше изобщо. ћногократно б€ха подавани сигнали за ниски температури в гимнази€та, но винаги преди проверка директорката беше осведом€вана, че ще има такава и парното веднага се пускаше "до дупка". –азбира се, след минаване на проверката отново ставаше кучешка студ. «а жалост, откакто јс€ Ѕо€джиева е директор, реномето на ѕ√» спадна много надолу.


15 януари 2019 12:04 | ƒе, де
ќценка:
8
 (
28
 гласа)

—пециализираните кабинети са задължителни за доброто образование. Ќикъде не е записано, че сед€щите места в коридорите тр€бва да са равни на бро€ на учениците. ¬иж, за температурата в училището тр€бва да се вземат мерки. ћеждучаси€та не са за пушене, а за подготовка за следващи€ час, включително и см€ната на кабинети. ћного претенции от учениците, малко отговорности.


15 януари 2019 12:07 | Aнтон ѕопов
ќценка:
10
 (
12
 гласа)

» във ѕетрич мръзнем, но н€мa кой дa види и дa се вземaт н€кaкви мерки ...


15 януари 2019 12:28 | ’аха
ќценка:
-8
 (
20
 гласа)

ћръзнат за това сед€т на мозайката. ’аха струма. ком страшни сте ..


15 януари 2019 12:39 |  атерина
ќценка:
36
 (
38
 гласа)

јз съм завършила въпросната, елитна" гимнази€. ’ванах управлението на бивашата директорка - ¬. Ўироканска както и на ј. Ѕо€джиева. »скам да ¬и кажа, че н€ма нищо общо !! јс€ съсипа училището, прогони много кадърни учители !! јко наистина институциите си вършат работата тази жена тр€бва да бъде уволнена - Ќ≈«јЅј¬Ќќ !! “а то това не е училище, а е пълен зми€рник. ќстанаха само преподаватели, които и кудкуд€кат . ¬еднага изниква един въпрос в съзнанието ми - защо в последните н€колко години в началото на учебната година постонно има нови учители, които работ€т н€колко месеца и напускат заради отношение на директорка и други учители ?? ƒо кога ще продължава това безобразие в тази гимнази€ - до затвар€нето ли ??


15 януари 2019 12:46 | ≈дин от ѕлевен
ќценка:
13
 (
19
 гласа)

“ишината на спалн€та ражда безуми€...


15 януари 2019 12:58 | Ќе знам
ќценка:
12
 (
26
 гласа)

“о пък един елит е тази гимнази€...


15 януари 2019 13:24 | ???
ќценка:
15
 (
17
 гласа)

јми така е, с поддържането на такива температури лесно се поддържат н€колко дизелови автомобила ..... цоп пръста в кацата с меда.


15 януари 2019 14:15 | поп Ќафърфорий
ќценка:
22
 (
24
 гласа)

–«» да се самосезира и незабавно да запечата гимнази€та, докато не се оправи отоплението. ј всички загуби от това јс€та да плати, ама от собствени€ си джбо, и да и духнат под опашката!


15 януари 2019 15:20 | —тефани
ќценка:
-17
 (
31
 гласа)

Ќищо подобно! “ова са пълни лъжи. јз уча там и н€ма проблеми нито с кабинетната система, нито с отоплението! ѕредоставиха се пейки, които са удобни. ѕарното е топло. ¬сичко е наред. ∆алко че другите биха направили всичко, за да ги пуснат малко ваканци€! —мешници! ћързи ги да учат


15 януари 2019 15:35 | —пас
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

«ащо не провер€т гимнази€та в —андански? Ќе пускат парното и пускат учениците.


15 януари 2019 15:38 | б
ќценка:
15
 (
17
 гласа)

—тефани, защо лъжеш, момиче? »ли не си ходила на училище след коледната ваканци€, та не си усетила колко е "топло"? Ќужно ли е да започнат проверки, та да заработи парното както тр€бва? ћожеха да поддържат нормални температури и в първите дни след ваканци€та, но ... така е, когато "незаменимите специалисти" си вършат работата.


15 януари 2019 16:15 | ¬льо “оплото
ќценка:
-7
 (
17
 гласа)

ќѕ–≈ƒ≈Ћ≈Ќќ ѕ”ЅЋ» ј÷»я“ј ≈ ѕќ–Џ„ ќ¬ј, ќ“  ќ√ќ Ћ».....?


15 януари 2019 16:34 | ƒо ƒе,де
ќценка:
15
 (
19
 гласа)

 ато си такава специалистка хайде теб да те пратим да трамбоваш вс€ко междучасие по коридорите на училището. ѕреди години като ги н€маше тези специализирани кабинети нима образованието в гимнази€та и подготовката на учениците не беше на светлинни години пред това сега? ј какво има толкова специално в тези велики кабинети? Ќ»ўќ.
ћай претенциите са само на даскалите и на великите директори. —прете да нападате учениците!


15 януари 2019 16:52 | ƒо кога
ќценка:
21
 (
23
 гласа)

≈хх, тези гербаджии нагли всичко разсипиха. ћарш, престъпници такива!


15 януари 2019 17:07 | ”ченик
ќценка:
13
 (
17
 гласа)

Ќе ви ли е срам да си седите на топло във кабинета, ние да мръзнем. ѕравите си савети през часовете, пишете отсъстви€, даже ще ни накажете. «ащо? ƒо кога ще търпим, всички са във стрес. —амо ни смен€т учителите и те не издържат. ¬ЏЌ на Ѕо€та, съсипа даскалото.


15 януари 2019 17:25 | No comment
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

https://m.struma.com/obshtestvo/skandalno-pismo-do-struma-com-faraoni-v-obrazovanieto-kakvi-gi-vurshi_134910/


15 януари 2019 19:10 | —лава
ќценка:
12
 (
14
 гласа)

ј в Ќ’√ какво да кажем? ние на сме проблеми с парното, а с часовете. »маме по осем час, имаме и специални. ѕо н€кога сме по ц€л ден в училище. ј още смешното- първи час физическо, последен музика. Ќ€ма ли да се направи нещо най- накра€????


15 януари 2019 19:53 | ..........
ќценка:
16
 (
20
 гласа)

ѕоложението в това училище никак не е розово. ѕрестанете да хвърл€те вина за всичко върху учениците. ѕогледнете се най-напред какво ръководство сте, какви учители, тогава упреквайте учениците. —лед всеки публикуван материал за икономиката коментарите са едни и същи по отношение на директорката, по всичко личи, че е недолюбвана и от учители, и от ученици, и от родители. Ќ€ма ли на н€кой да му светне лампата, че така не може да подължава до безкрайност?


15 януари 2019 20:08 | 123
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

»ма ли кой в –«»
началничката янчева е заета да дебне ƒиректора ха ха


15 януари 2019 20:30 | ¬се та€
ќценка:
16
 (
20
 гласа)

ћахнете јс€ и нещата ще се оправ€т. “ази жена развали имиджа на училището, ама €вно големи хора сед€т зад не€, щом не € махат. “олко добри учители напуснаха заради не€, а още колко обмисл€т да напуснат?... ѕреди ѕ√» беше известна с доброто образование и имидж, а сега с пи€ндето-директор јс€!


15 януари 2019 20:30 | снимката е достатъчна
ќценка:
11
 (
13
 гласа)

от една от снимките става €сно колко е топло в училището, щом момчетата са вътре с шапките


15 януари 2019 20:35 | до все та€
ќценка:
18
 (
22
 гласа)

ѕраво в десетката! ÷€лата истина в н€колко изречени€! »миджът на училището, изграден от предишните директори - –упов, ¬ълева, Ўироканска, беше сринат за отрицателно време от ј. Ѕ. и сие.


16 януари 2019 10:46 | 111
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

“и€ от –«» са най смешната институци€ в Ѕългари€, ко€то може да съществува. —амо взимат заплати и нищо не прав€т. ѕлазмодии и старци и лелички.  ато даваха разрешителните лапаха парички а сега само сто€т на топло и гледат с празен поглед. “ама само  ало€нов знае за какво иде реч, но му е трудно да ги размърда.


16 януари 2019 21:45 | родител
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

"”важаема, г-жо ƒиректор", какъв е лични€т ви пример и принос за поверените ви ученици, бъдещето на всички Ќј—, откакто сте на този пост??? —тоите си на топло в кабинета и ги заплашвате, че ще има последстви€ за оплакалите се..., че тези, оплакалите се -уронват престижа на училището и вли€€т на бъдещи€ прием на осмокласници...  ак така, след като 9-10 дена децата ни мръзнат... ииии точно в ден€ на проверката / кой ви уведови за не€/ в училището е топло. √-н «латанов- огледайте се, вижте и проверете какво се случва около, пред и зад ¬ас? Ќе е за първи път, за жалост... ѕогрижете се за бъдещето на децата ни!


16 януари 2019 22:10 | опа
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

јми –»ќ да попитат директорката защо е минавала през всички класове да им отправ€ упреци и закани за създалата се ситуаци€. ‘акт е, че децата са учили на студено до ден€, в който са се по€вили от –«» да измерват температурите. “огава вече парното е работило както тр€бва и са отчетени температури, които не са били под минималните позволени. ÷ели€т цирк ни е €сен, но ..... кучета си лае, керванът си върви.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.