На вниманието на РЗИ! Ученици мръзнат в гимназията по икономика в Благоевград! Температурата - 10 градуса! Кабинетната система ги изнервя

15 януари 2019 11:29   27 коментара   52805 прочита


10 градуса в коридорите и 14 в учебните кабинети, това показа термометърът вчера в елитната гимназия по икономика "Иван Илиев" в Благоевград. Със Struma.com се свързаха ученици, които буквално пропищяха от студа в училище и от неудобствата, които създава кабинетната система, въведена в училището.

За да влязат в кабинета, възпитаниците на гимназията са длъжни да изчакат в коридорите, докато свърши часа на другите и така, се получава абсолютен хаос при провеждане на учебния процес, разказаха възпитаниците на гимназията.

В клас стоят с якета, многократно са изразявали недоволство пред учителите си, но те вдигали рамене, разказват учениците. Припомняме, че със заповед на инспектората в началото на сезона и предписание на РЗИ директорите в училищата трябваше да се подготвят за зимния сезон, като осигурят повече часове работа на парното в съответното училище, така, че температурите да не падат под 18 градуса.

Изискванията са в учебните стаи температурата да е между 18 и 26 градуса. Всичко останало е нарушение на нормите и указанията. На входа сме на грипна епидемия, броят на заболелите се увеличава всеки ден, създаването на предпоставки за това в училищата е недопустимо. Надяваме се компетентните институции да вземат мерки.....

Ето какво написа ученичка от гимназията, без редакторска намеса: Бях снимана по следния начин, седнала на земята, чакайки да свърши съвета, в коридора където температурата е изключително ниска! Това е заснето в петък, свиква се съвет, който продължава около 40 мин в последният за нас час. Аз и част от съучениците ми когато идва края на часа въпреки че той не е започнал още си тръгваме за което получаваме отсъствия. Да ще се почне с коментарите, че училището е на първо място, но ние сме си направили сметката как и кога да работим и това абсолютно не беше редно да се случва, хора сме да на всеки може да се случи но на пътуващите и работещите времето е точно разпределено. Както и да е с този случай да се върнем на кабинетната система.

Напълно против съм обучението да се провежда по този начин. Първо, защото няма осигурените условия за тази кабинетна система. В момента става въпрос за около 280 ученици от 11 и 12 клас само. В училището има осигурени само 145 места. Въпроса ми е-един върху друг ли да сядаме или искате да ни подтикнете към насилието. Уж се опитвате да го избягвате и затова са униформите, но нека погледнем нещата от гледна точка на това как ще мине междучасието на всеки отделен ученик. Не е окей някои да седят на пейката а други облегнати по шкафчетата или като мен на пода. Също така и за учебниците, само правило след правило и искат да се почувстваме ученици, да почувстваме че обучението ни е нужно и сами да го поискаме, как да стане това като съм задължена да нося чанта, тежаща повече от мен на всяко междучасие, даже и до магазина да ходя с нея.

Страшно разочарована съм от обстоятелствата, и ако се питате къде е проблемът в поколенията, които все по-малко ги интересува училището, да знаете че най-важно е предразположението, което не ни е осигурено!

Петя Иванова

 


Още за: РЗИ   ученици   гимназия   процес   Още от: Общество

Принтирай статия
27 коментара
15 Януари 2019 11:40 | Тити
Оценка:
32
 (
42
 гласа)

Айде и РЗИ и РИО да видим какво ще направят на видната гербаджийка Ася? Децата ни мръзнат за да има после високи заплати, ДМС, пътувания в чужбина! Къде иде гербаджия съсипва всичко. Пияницата Бояджиева разката Икономиката!


15 Януари 2019 12:02 | Бивша ученичка
Оценка:
33
 (
35
 гласа)

За проблема с отоплението в ПГИ се знае отдавна. Още докато аз учех там, през периода 2011-2016 г. в училището през зимата беше изключително студено. Парно се пускаше само рано сутрин, и то колкото леко да се затоплят помещенията, а след 3 час се спираше. За учениците от втората смяна да не говорим, че парното не се пускаше изобщо. Многократно бяха подавани сигнали за ниски температури в гимназията, но винаги преди проверка директорката беше осведомявана, че ще има такава и парното веднага се пускаше "до дупка". Разбира се, след минаване на проверката отново ставаше кучешка студ. За жалост, откакто Ася Бояджиева е директор, реномето на ПГИ спадна много надолу.


15 Януари 2019 12:04 | Де, де
Оценка:
8
 (
28
 гласа)

Специализираните кабинети са задължителни за доброто образование. Никъде не е записано, че седящите места в коридорите трябва да са равни на броя на учениците. Виж, за температурата в училището трябва да се вземат мерки. Междучасията не са за пушене, а за подготовка за следващия час, включително и смяната на кабинети. Много претенции от учениците, малко отговорности.


15 Януари 2019 12:07 | Aнтон Попов
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

И във Петрич мръзнем, но нямa кой дa види и дa се вземaт някaкви мерки ...


15 Януари 2019 12:28 | Хаха
Оценка:
-8
 (
20
 гласа)

Мръзнат за това седят на мозайката. Хаха струма. ком страшни сте ..


15 Януари 2019 12:39 | Катерина
Оценка:
36
 (
38
 гласа)

Аз съм завършила въпросната, елитна" гимназия. Хванах управлението на бивашата директорка - В. Широканска както и на А. Бояджиева. Искам да Ви кажа, че няма нищо общо !! Ася съсипа училището, прогони много кадърни учители !! Ако наистина институциите си вършат работата тази жена трябва да бъде уволнена - НЕЗАБАВНО !! Та то това не е училище, а е пълен змиярник. Останаха само преподаватели, които и кудкудякат . Веднага изниква един въпрос в съзнанието ми - защо в последните няколко години в началото на учебната година постонно има нови учители, които работят няколко месеца и напускат заради отношение на директорка и други учители ?? До кога ще продължава това безобразие в тази гимназия - до затварянето ли ??


15 Януари 2019 12:46 | Един от Плевен
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Тишината на спалнята ражда безумия...


15 Януари 2019 12:58 | Не знам
Оценка:
12
 (
26
 гласа)

То пък един елит е тази гимназия...


15 Януари 2019 13:24 | ???
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Ами така е, с поддържането на такива температури лесно се поддържат няколко дизелови автомобила ..... цоп пръста в кацата с меда.


15 Януари 2019 14:15 | поп Нафърфорий
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

РЗИ да се самосезира и незабавно да запечата гимназията, докато не се оправи отоплението. А всички загуби от това Асята да плати, ама от собствения си джбо, и да и духнат под опашката!


15 Януари 2019 15:20 | Стефани
Оценка:
-17
 (
31
 гласа)

Нищо подобно! Това са пълни лъжи. Аз уча там и няма проблеми нито с кабинетната система, нито с отоплението! Предоставиха се пейки, които са удобни. Парното е топло. Всичко е наред. Жалко че другите биха направили всичко, за да ги пуснат малко ваканция! Смешници! Мързи ги да учат


15 Януари 2019 15:35 | Спас
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Защо не проверят гимназията в Сандански? Не пускат парното и пускат учениците.


15 Януари 2019 15:38 | б
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Стефани, защо лъжеш, момиче? Или не си ходила на училище след коледната ваканция, та не си усетила колко е "топло"? Нужно ли е да започнат проверки, та да заработи парното както трябва? Можеха да поддържат нормални температури и в първите дни след ваканцията, но ... така е, когато "незаменимите специалисти" си вършат работата.


15 Януари 2019 16:15 | Вльо Топлото
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

ОПРЕДЕЛЕНО ПУБЛИКАЦИЯТА Е ПОРЪЧКОВА, ОТ КОГО ЛИ.....?


15 Януари 2019 16:34 | До Де,де
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Като си такава специалистка хайде теб да те пратим да трамбоваш всяко междучасие по коридорите на училището. Преди години като ги нямаше тези специализирани кабинети нима образованието в гимназията и подготовката на учениците не беше на светлинни години пред това сега? А какво има толкова специално в тези велики кабинети? НИЩО.
Май претенциите са само на даскалите и на великите директори. Спрете да нападате учениците!


15 Януари 2019 16:52 | До кога
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Ехх, тези гербаджии нагли всичко разсипиха. Марш, престъпници такива!


15 Януари 2019 17:07 | Ученик
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Не ви ли е срам да си седите на топло във кабинета, ние да мръзнем. Правите си савети през часовете, пишете отсъствия, даже ще ни накажете. Защо? До кога ще търпим, всички са във стрес. Само ни сменят учителите и те не издържат. ВЪН на Боята, съсипа даскалото.


15 Януари 2019 17:25 | No comment
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

https://m.struma.com/obshtestvo/skandalno-pismo-do-struma-com-faraoni-v-obrazovanieto-kakvi-gi-vurshi_134910/


15 Януари 2019 19:10 | Слава
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

А в НХГ какво да кажем? ние на сме проблеми с парното, а с часовете. Имаме по осем час, имаме и специални. По някога сме по цял ден в училище. А още смешното- първи час физическо, последен музика. Няма ли да се направи нещо най- накрая????


15 Януари 2019 19:53 | ..........
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Положението в това училище никак не е розово. Престанете да хвърляте вина за всичко върху учениците. Погледнете се най-напред какво ръководство сте, какви учители, тогава упреквайте учениците. След всеки публикуван материал за икономиката коментарите са едни и същи по отношение на директорката, по всичко личи, че е недолюбвана и от учители, и от ученици, и от родители. Няма ли на някой да му светне лампата, че така не може да подължава до безкрайност?


15 Януари 2019 20:08 | 123
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Има ли кой в РЗИ
началничката Янчева е заета да дебне Директора ха ха


15 Януари 2019 20:30 | Все тая
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Махнете Ася и нещата ще се оправят. Тази жена развали имиджа на училището, ама явно големи хора седят зад нея, щом не я махат. Толко добри учители напуснаха заради нея, а още колко обмислят да напуснат?... Преди ПГИ беше известна с доброто образование и имидж, а сега с пияндето-директор Ася!


15 Януари 2019 20:30 | снимката е достатъчна
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

от една от снимките става ясно колко е топло в училището, щом момчетата са вътре с шапките


15 Януари 2019 20:35 | до все тая
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Право в десетката! Цялата истина в няколко изречения! Имиджът на училището, изграден от предишните директори - Рупов, Вълева, Широканска, беше сринат за отрицателно време от А. Б. и сие.


16 Януари 2019 10:46 | 111
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тия от РЗИ са най смешната институция в България, която може да съществува. Само взимат заплати и нищо не правят. Плазмодии и старци и лелички. Като даваха разрешителните лапаха парички а сега само стоят на топло и гледат с празен поглед. Тама само Калоянов знае за какво иде реч, но му е трудно да ги размърда.


16 Януари 2019 21:45 | родител
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

"Уважаема, г-жо Директор", какъв е личният ви пример и принос за поверените ви ученици, бъдещето на всички НАС, откакто сте на този пост??? Стоите си на топло в кабинета и ги заплашвате, че ще има последствия за оплакалите се..., че тези, оплакалите се -уронват престижа на училището и влияят на бъдещия прием на осмокласници... Как така, след като 9-10 дена децата ни мръзнат... ииии точно в деня на проверката / кой ви уведови за нея/ в училището е топло. Г-н Златанов- огледайте се, вижте и проверете какво се случва около, пред и зад Вас? Не е за първи път, за жалост... Погрижете се за бъдещето на децата ни!


16 Януари 2019 22:10 | опа
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ами РИО да попитат директорката защо е минавала през всички класове да им отправя упреци и закани за създалата се ситуация. Факт е, че децата са учили на студено до деня, в който са се появили от РЗИ да измерват температурите. Тогава вече парното е работило както трябва и са отчетени температури, които не са били под минималните позволени. Целият цирк ни е ясен, но ..... кучета си лае, керванът си върви.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар