На вниманието на Община Благоевград! Автогробище на ул. "Шар планина"! Стари и спрени от движение коли заливат града!

14 ноември 2019 12:37   8 коментара   10017 прочита


Проблемът със старите и спрени от движение коли продължава да тормози жителите на Благоевград. Пореден сигнал постъпва в редакцията ни от квартал "Освобождение". Ръждясали трошки заемат паркоместа и с години не се мърдат, а хората вече сериозно негодуват срещу това положение. Сигналът е от живеещи на улица "Шар планина", според които няколко от колите са на един собственик. Той бил оведомяван от служители на общината с предупредителен стикер, но до репатриране така и не се стигнало. Човекът просто махнал стикерите и колите останали по местата си. Една от тях била премахната преди няколко седмици, когато улицата се преасфалтираше. Тогава в района имало предупредителни съобщения, с които хората се уведомявали, че е забранено паркирането, докато тече ремонта, а нарушителите ще бъдат отстранявани принудително. Явно това е стреснало мъжа с "автопарка" от брички и една от тях била премахната, разказват съседи.

Другите обаче си стоят и няма изгледи скоро да освободят местата. Те са спрени от движение и номерата им са свалени. Имало е срокове, в които е трябвало да бъдат преместени от собственика или принудително отстранени от общински служби. Нито едно от това не се е случило. От снимките е видно как ретро "Мерцедес" е грижливо завит със стари килими, а една от вратите е отворена. Възможно е някой клошар да се е настанил вътре или пък животно да е "свило гнездо".

Колите пречат на движението и трябва да се махнат от там, категорични са живеещите в близост, които изпитват сериозни затруднения да намерят паркомясто. Проблемът е из целия град, в редакцията получаваме сигнали от кварталите "Грамада", "Струмско", "Еленово"... Преди дни struma.com писа за автомобил в центъра, който е с предупреждение за репатриране, но дали това ще се случи или с поставянето на предупредителния стикер всичко приключва - продължаваме да следим темата и мерките, които общината ще предприеме.

Г. Георгиев  


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
14 Ноември 2019 13:15 | Тони
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Защо не алармирахте така усърдно за неуредиците в целия град преди изборите?


14 Ноември 2019 13:27 | 222 ДО ГОРНИЯ
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

https://www.struma.com/obshtestvo/tema-s-produljenie-na-vnimanieto-na-obshtina-blagoevgrad-koli-sus_152861/! е ЗАТОВА ПРОФЕСОРЕ.....


14 Ноември 2019 13:52 | Тони
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Не бяхте ли защитници на бившия кмет, на калинките от общинските фирми, не ви ли е яд, че някой загуби изборите, мили журналистчета?


14 Ноември 2019 13:54 | ИЛИЯ
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

ДО СТРУМА - СТЪРШЕЛ, ЗИМНИТЕ ГУМИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЛИ СА В БЪЛГАРИЯ?


14 Ноември 2019 16:07 | Еоод
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Направо паяка да ги премести на наказателен паркинг


15 Ноември 2019 10:14 | БЛАГОЕВРАД
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ами с шефа на БИО СТРОЙ който раздаде по 50 лв на работниците преди изборите за да се сетят за кой да ГЛАСУВАТ


15 Ноември 2019 11:47 | Иван
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Дайте актуален сайт или телефон за такива оплаквания/стари и спрени от движение коли/


18 Ноември 2019 15:32 | Моника
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Да няма къде да се оплаче човек!!!!! Ужас
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар