На вниманието на министър Кр. Вълчев! Само за 2 дни, два екипа инспектори на РУО правят проверки в НХГ "Св.св. Кирил и Методий"! Какво става във вековното, елитно училище в Благоевград?!

10 ноември 2017 20:30   2 коментара   18228 прочита


13-годишни ученички се бият, учителка пуши с учениците! Ето какво установиха проверяващите, ето как ръководството се опита да неглижира два скандални случая

Инспектори от РУО Благоевград направиха днес поредната си проверка в Националната хуманитарна гимназия / НХГ / Св.Св. Кирил и Методий в Благоевград. Експертите влязоха отново в училището два дни, след като РУО бе в гимназията, за да разговаря с учители за поведението им с учениците.

Това бе по повод публикация в Struma.com и снимки, на които се вижда, че учителката -синдикалист Бонка Ичкова пуши заедно с учениците в голямото междучасие. Днес поводът за проверката бе скандал и бой между две 13-годишни ученички,за което съобщихме рано днес.

Информацията тръгва от Спешно отделение, след като 13- годишно момиче потърсило завчера помощ, заради това, че е бито от своя съученичка и изритано жестоко в слабините. Спешните от своя страна уведомили полицията, а майката на раненото 13- годишно дете се оплакала.

Тази сутрин се свързахме с началника на инспектората в Благоевград Ивайло Златанов, за да проверим- има ли бой между малолетните ученички. Г-н Златанов ни заяви, че според доклада на директора -бой е нямало, няма "физическо докосване" между децата. Нашата информация обаче бе, че децата са се били и, че има зверски ритник ,довел малкото момиче до Спешно отделение.

Златанов бе раздвоен -нашата информация ли е вярна, или докладът на директора В. Митов ?!. Затова днес следобед инспекторите бяха в училището, за да изгледат записите от охранителните камери в елитното благоевградско училище.

И какво се оказа: На камерите се вижда, че момичетата се бият, има "физически контакт" г-н Митов!. Неясно е защо е направен опит за неглижиране на случая .Сигурно трябваше да се стигне до по -тежки последици, като например в Бургас, където след побой ученик е в кома. Целият доклад на инспекторите от днес ще е готов в понеделник. Тогава, ще питаме отново: Имало ли е бой между 13- годишни момичета ?!.

Тази вечер началникът на инспектората г-н Златанов потвърди информацията ни, и заяви, че е имало " физическо докосване " между ученичките, виждало се на камерите и остана безмълвен на въпроса ни: Защо тогава директорът отрича ?! .... Междувременно разбрахме, че ръководството на гимназията е направило среща с родителите на двете деца ,помирили са се и даже се търсили взаимно да се извиняват. И как няма да го правят като децата им трябва да завършат това училище.

Защо да си създават допълнителни грижи. Разбираме родителите, поставени между "чука и наковалнята". Децата им нямат нужда от врагове сред онези ,от които зависят. Разбрахме също, че по повод пушенето на синдикалистката Бонка Ичкова / вижте снимки / с учениците в училището ,коментарите на ръководството пред авторитетни проверяващи било:

Учителите пушат с учениците ,за да са близо до тях и да гледат ,кой влиза в час ,и кой не . Ясно ! Ръководството смята, че учителите в гимназията са "Падари с цигари ". Потресаващо безхаберие и безотговорно отношение към авторитета на едно вековно елитно училище.

Гимназия Св.Св. "Кирил и Методий ", бивша Солнуска, е била през годините най-авторитетното училище на територията на областта, ковачница на кадри, които и до днес с любов се връщат в старото училище, където са получили 80 % от добитите в живота си знания.

Възпитаниците на гимназията бяха за пример в цялата страна. А днес! Учителите пушат с учениците, за да ги забаламосат да влязат в час,така твърдите. Какво става в ръководената от вас гимназия г-н Митов! Преди време struma.com дойде в кабинета ви ,за да ви попитаме:

Как ще обясните, че поведохте подписка в защита на г-жа Бонка Ичкова / учителката с цигарата / след скандалните и обвинения за груби нарушения в работата в центъра за творческо развитие на деца в Благоевград.

Тези обвинения паднаха и се разбиха на пух и прах при направените 2 проверки?! Попитахме ви ,след като и инспекторатът по образованието и министерски спецове проверяваха сигнала на Ичкова ,в който се твърдеше ,че в центъра феодалът - зам.кмет Хр. Шопова деребейства ,безчинства ,съкращава ,назначава, и т.н ,доказаха, че твърденията и са клеветнически и не отговарят на истината ,дали поддържате защитата си?! Отговорихте лаконично: С подписка защитихме авторитета на българския учител!

А днес си позволихте в доклад до РУО да подценявате опасен инцидент ,разиграл се във вашата гимназия. Намираме това за срамно и обидно ,към родители ,деца и учители. Авторитетът на българския учител няма нужда от защита, родена след скандала "Бонка Ичкова - център за работа с деца "!

Трябва да защитавате авторитета на учителите си ,когато пледирате за увеличение на тяхното възнаграждение, трябваше да оглавите не подписка в защита на Ичкова, а подписка срещу невъзпитани ученици, които се гаврят с авторитета на учителите. Случаи, за които от уважение към институцията ви, сме премълчавали.

Изпращаме снимките на пушещата г-жа Бонка Ичкова в министерството на образованието, сигналът за боя между 13 годините във вашето училище, също. Няма да правим парламентарно питане, но ще питаме министър Вълчев: Смята ли той, че да пушиш с учениците е акт, достоен за един Български учител?!

Достойно ли е да се бяга от проблема, като той се подценява. И докато чакаме отговора на министър Вълчев:

Поднасяме искрените си извинения на Истинските български учители, на стотиците педагози, отдали живота си на работа с децата, тяхното възпитание и образование. Ние се извиняваме... от чуждо име

Петя Петрова

2 коментара
10 Ноември 2017 22:00 | КОЛЧО
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

СЕГА НХГ, СКОРО ДРУГИ ГИМНАЗИИ!!
ЗЛАТАНЧО ДО ТАМ ДОВЕЖДА УЧИЛИЩАТА! ГОРСКОТО, НХГ. ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ МИНИСТЪРА ДАЛИ Е ДОВОЛЕН ОТ НЕГО И ЗАЩО ВСЕ ПРИ НЕГО СЕ СЛУЧВАТ ТЕЗИ НЕЩА?


10 Ноември 2017 22:06 | Надя
Оценка:
16
 (
26
 гласа)

Защо пак лъжете
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар