На тържествена сесия: Новият кмет на Банско Иван Кадев положи клетва и встъпи в длъжност!

07 ноември 2019 21:51   2 коментара   12296 прочита


Ексградоначалникът Г. Икономов му връчи ключа на града със заръката да изпълни онова, което е обещал пред жителите на града.

Иван Кадев, новоизбраният кмет на Банско, положи клетва и официално встъпи в длъжност днес. Това се случи на тържествена сесия, на която присъстваха зам. областният Иван Стоянов, депутатът Ал. Мацурев Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който отслужи тържествена литургия за успешен мандат на градоначалника и общинските съветници, които днес също се врекоха във вярност и служба на жителите на Банско.

Кметът Иван Кадев в речта си пред местния парламент благодари на избирателите в Банско за гласуваното му доверие, обещавайки да работи, защитавайки интересите на жителите и града. Кадев поздрави новоизбраните съветници и новите кметове на Добринище и село Филипово.

"Искам да ви уверя, че ще дам всичко от себе си и ще направя всичко възможно да постигнем основната цел на едно демократично управление – подобряване качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговоря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществен интерес. Обещах и напълно ще спазя дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско. Опитът ми показва, че са нужни не много приказки, а много работа и заедно с моя екип ще се заемем с нея незабавно. Тук е нашият дом, тук е нашата България, тук е нашата Европа”, каза още градоначалникът и пожела успех на екипа си и съветниците. Бившият кмет Георги Икономов предаде властта като връчи на кмета Иван Кадев ключа на града. с думите:

Г-н Кадев, сега ще имате много отговорности и те ще бъдат по-всеобхватни, различни и още по-големи. Надявам се да се справите, защото отговорността да управляваш община Банско не е малка. Вие спечелихте изборите с обещания за генерална промяна и аз съм убеден, че избирателите ще очакват точно това”, каза Георги Икономов

На сесията бе избран и новия ОБС председател, а именно съветникът и председател на комисията по „Бюджет и финанси“ в миналия ОБС, Димитър Русков., за който гласуваха тайно 15 от присъстващите 16 общински съветници.

П. Костов


Още за: Иван Кадев   кмет   длъжност   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
08 Ноември 2019 09:11 | Въпрос
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А чу ли се поне една дума с 13 букви - изказване на кмета на Добринище??? Или въобще не му дадоха думата?!


08 Ноември 2019 15:32 | Дядото
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Не може да се отрече това което г. Икономов направи за родният си град. Мъката му за това, че не можа да убеди управляващите в необходимост от още един лифт не можа да сломи духът му и той насочи действията си в развитието на летният туризъм в Банско. Срещу това се организираха тези които бяха свикнали за шест месеца през зимата да трупат милиони и през лятото да почиват в престижните световни летни курорти. Градът опустява, хотелите затварят и гостите си разотиват огорчени. Няма по красива планина лятото от Пирин, но онази част от туристическият бранш услужливо не работи в ущърб на националните ни интереси и тогава градът попада в лапите на имотната ни мафия! Това трябва да престане ако искаме славата на Банско за целогодишен туризъм да заеме достойното си място в световният туризъм! Успех Ви желая!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар