На среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми бяха обсъдени важни въпроси в сектора

30 септември 2022 13:39   2 коментара   11529 прочита


На 29.09.2022 година беше проведена редовна годишна консултация за политиката и практиката в областта на възлагане изпълнението на дейности и за ползването на дървесина в горските територии държавна собственост в обхвата на дейност на ЮЗДП ДП през 2023г. На срещата присъстваха представители на големите преработватели на дървесина в България, както и представители на фирми, извършващи дърводобивна дейност в района на ЮЗДП.

Присъстващите се обединиха около предложението да се създадат критерии , по които да бъдат категоризирани дърводобивните и дървопреработвателни предприятия, което ще даде възможност на коректните фирми, които имат техника и назначени работници на трудови договори, да продължат дейността си.

Беше обсъдено предложение за промяна на действащата нормативна уредба, с оглед позволяване и насърчаване на механизиран добив на дървесина. Част от присъстващите представители на фирми и сдружения внесоха писмени предложения, които да се вземат предвид при предстоящи промени в действащата нормативна уредба и предстоящото провеждане на тръжни процедури за 2023 година.


Още за: ЮЗДП   среща   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
30 Септември 2022 15:20 | Гражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Много добре ни оправихте, тази година, с цените на дървата и доставката им. Дамянов, да се маха от тази длъжност, крадец и той и тези около него подлизурковци. Октомври е, а няма дърва за огрове. Не ви е срам, стоите си в кабинетите, взимате си големите заплати, а хората страдат.


01 Октомври 2022 09:22 | 1212
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

КОГА ЩЕ НИ ДОКАРАТЕ ДЪРВАТА, КОГАТО НАТРУПА СНЯГ ЛИ ????
КОГА ЩЕ ГИ РЕЖЕМ, КОГА ЩЕ СЪХНАТ ????
КАКВО ВИ ПУКА НАЛИ ВИЕ СИ ИМАТЕ !!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар