На сесия в Петрич! Съветникът от БСП Д. Капитанов напусна зам.председателския пост

22 септември 2022 10:26   8 коментара   10021 прочита


ОБС Петрич гласува 20 000 лв.помощ за наводнените карловски села, приеха бюджета за полугодието !

 

3 извънредни точки към предварително обявения дневен ред от 43 точки, внесе на сесията на Общински съвет Петрич кметът Димитър Бръчков. Градоначалникът предложи на съветниците да гласуват 20 000 лв. помощ за община Карлово за възстановяване на щетите от проливните дъждове, да бъде удължен с 6 месеца срокът за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за социално слаби и болни жители на общината, както и продажба на сграда в с. Мендово от 725 кв. м, за фотоволтаична централа.

Съветниците единодушно подкрепиха предложението за финансова помощ от 20 000 лева, както и приеха изпълнението на бюджета за първите 6 месеца на годината. На заседанието на ОБС бяха отправени питания около средствата за ремонт на разбити улици след наводненията в подгорските села. Питане отправи кметът на село Самуилово Кирил Стоянов, който посочи, че улици в селото му били буквално унищожени от водното бедствие преди месец и не се вземат мерки за оправянето им.

На две от тях се стичала вода от съседното село Коларово, а пешеходната пътека между Коларово и Самуилово била запустяла, занемарена и децата, които ходят на училище ежедневно рискуват живота си, тъй като се движат по пътното платно. Стоянов заяви, че   съселяните му се жалват и това са въпроси, които те отправят.

Назначенията в сферата на образованието бяха обект на обсъждане на заседанието на ОБС, като съветникът от БСП Димитър Капитанов заяви, че кметът има съществена роля в тях. В разгара на предизборната кампания съветникът Капитанов използва трибуната на ОБС, за да отправи критики към кмета Брачков, обявявайки, че си подава оставката като зам. председател на ОБс, тъй като дневният ред на сесиите се определял единствено от кмета и назначенията в образованието зависели само от него. Съветниците не реагираха бурно на този акт и приеха равнодушно изявлението на Капитанов. 
 

 
 
 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
22 Септември 2022 12:30 | 123
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

ГОЛЯМ ПРАЗ ТА ТОЯ НИЩО НЕ ПРАВИ ЗА ОБЩИНАТА


22 Септември 2022 12:35 | АДВОКАТ
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

СЕЛАТА ДА НЕ ЧАКАТ НИЩО ТОВА РАЗБРАХМЕ ОТ ТАЗИ СЕСИЯ!
СЕЛСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ БЕЗ РЕАКЦИЯ НА НЕЗАДОВОЛИТЕЛНИЯ И ОБЪРКАН ОТГОВОР НА КМЕТА НА ОБЩИНАТА


22 Септември 2022 14:22 | Един
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А проблемът с глутниците кучета, тормозещи пешеходците, кога ше се реши


23 Септември 2022 08:18 | mi6
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

капитанов, ти на сесията ли разбра, че назначенията не само в училищата са САМО за герберопитиците и ако не правиш ду-ду на самозабравилите се нямаш шанс!!!


23 Септември 2022 08:34 | Петрич
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не съм спала за Капитанов


23 Септември 2022 09:39 | Гражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А Капитанчето колко години вземаше заплатка от ВиК без да работи нищо, а и да не забравяме за кражбите извършени от него като кмет на Коларово и заради които Петрич стана известен в едно предаване на Васил Иванов! Та, такива като този комунист ги гледайте какво вършат, а не какво говорят! Сега явно пак ще договаря нещо с Бръчи.


23 Септември 2022 11:11 | боби коларов
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

то наркодилър Ангел Танев какво прави там, зарежда БРЪЧКОВ с пудра ли, ебати държавата, криминални отрепки във власта хахахах


23 Септември 2022 11:12 | боби коларов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

то наркодилър Ангел Танев какво прави там, зарежда БРЪЧКОВ с пудра ли, ебати държавата, криминални отрепки във власта хахахах
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар