На сесия утре: ОбС Благоевград одобрява нова структура и численост в община Благоевград и създава  Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда“    

29 юли 2021 14:38   15 коментара   6934 прочита


   

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков ще представи отчет за дейността на местния парламент за периода 01 януари 2021 г. – 30 юни 2021 г. по време на утрешното заседание. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на председателя на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков по повод заседанието на местния парламент, което ще се проведе на 30 юли 2021 г. (петък) от 09. 30 часа в зала „22-ри Септември”.   

  

След представянето на отчета, заседанието на Общински съвет Благоевград ще продължи с разглеждане и гласуване на предложението на новия кмет Илко Стоянов за промяна в числеността и структурата на Общинска администрация. По темата Радослав Тасков обясни, че право на всеки кмет е сам да избира и предлага структурата, с която иска да работи. Той открои и два ключови акцента в проекта за новата общинска администрация. Първият от тях е свързан със закриване на звено „Общинска охрана и обществен ред” и създаването на Инспекторат към дирекция „Екология и чиста среда“ при Община Благоевград.   

  

Той ще осъществява контрол по спазване от страна на всички юридически и физически лица на територията на община Благоевград, на нормативните актове на Общински съвет, на законите и подзаконовите нормативни актове, ще осъществява ежедневен контрол върху изпълнението на дейностите по Договора, сключен с „Биострой“ЕООД, изпълнители за „Чистота“ и „Изграждане и поддържане на зелената система“. Служителите към новото звено ще извършват контрол и наблюдение относно начина на отглеждане и разхождане на домашните кучета  на обществени места, в паркове и градини, детски и спортни площадки и др. 

  

На журналистически  въпрос - Дали се запазва общинското предприятие „Общински приют за безстопанствени животни“, тъй като липсва в новата структурата, председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков, обясни, че  предложението за  „Общински приют за безстопанствени животни“,   и приемане на Правилник за организацията и дейността Общинско предприятие „Общински приют за безстопанствени животни“,   което бе прието на заседанието на местния парламент  на 25 юни, на практика се запазва като второстепенен разпоредител в бюджета.   

  

Втори акцент в проекта за нова структура на общинска администрация, според Тасков е, че се предвижда увеличение на администрацията със 17 бройки, като увеличението няма да бъде за сметка на общинския бюджет, а е в следствие на увеличена държавна субсидия.   

  

За влизане в дневния ред се очаква да бъдат гласувани и две извънредни точки, като едната е свързана с предстоящо извънредно присъствено заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВИК Благоевград на 10 август 2021 г., като Общински съвет трябва да даде съгласието си - кметът на община Благоевград Илко Стоянов да участва в него и да гласува по точките в дневния ред. Второто предложение е във връзка с предоставянето за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот, публична общинска собственост, на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания Благоевград. 

  

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент. Самият дневен ред е одобрен на Председателския съвет към Общински съвет-Благоевград. 

  

15 коментара
29 Юли 2021 15:14 | ИТН- Илко
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Аз ще имам само един заместник кмет! Но имам зависимости и ще са няколко.


29 Юли 2021 15:46 | до горния
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

ИЛКО ТРАЧИ ЛАЖИ лъжата си я нема за нищо


29 Юли 2021 16:12 | Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какво стана с тези 4 770 033 лв. с които трябваше преди 5 месеца да се рехабилитира пътя с. Бистрица Бодрост, и да се укрепи свлачището над Бачиново ? Пътя за Бодрост и до днес продължава да е в окаяно състояние. Къде са парите ? Журналистите трябва да разследват случая.


29 Юли 2021 16:16 | Теди
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Оъ един месец кметът е нов, а вече се усеща положителната промяна


29 Юли 2021 16:50 | Джумаята
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нищо не споменава новият кмет за предстоящото застрояване на парковете Ловен дом и Бачиново.
Предвидено е застрояване на жилищен комплекс с площ от 5 000 кв/м в парк Бачиново. Ще разреши ли новият кмет застрояването на паркояете


29 Юли 2021 17:06 | Зона Ц
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В много близко бъдеще е предстоящо поставяне на фотоволтаични системи върху покривите на различни обекти в Благоевград .Най- добре за жителите на Община Благоевград е Фотоволтаичната Централа да бъде Общинска собственост, а не частна собсвеност. Но, дали новият кмет и общ. съветници ще работят за интересите на гражданите на Общината или за свои лични интереси предстои да видим.


29 Юли 2021 18:13 | едно питане
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какво разбира един служител от охраната от строителство и архитектура, или само да им се намери место.


29 Юли 2021 19:04 | Г Д
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Отново увеличаване на чиновниците.
Докога


29 Юли 2021 20:41 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

кой ще им плаща заплати на тези чиновници


29 Юли 2021 21:49 | Илко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

На Илко времето му тече и сега ще минат тези две години и после .....айде Илко чао


29 Юли 2021 22:38 | Ники
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Кмета е силен и успешен, браво


29 Юли 2021 23:15 | грамада
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И какво е направил Илко досега ? Нищо.


30 Юли 2021 04:53 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не очаквайте от Илко и Христо да Ви информират какво са свършили през тези дни. И Тренчев не знае, Свиквайте на достъп до полу-достоверна информация. Само едно "кметство в сянка" може да стигне чрез анализи до част от истината. А Вие желаете пълен отчет...


30 Юли 2021 09:30 | НИЕ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо не казва за застрояването на Ловен дом и Бачиново, защото чака да получи нещо и се прави на ударен и ТАКА И ТОЙ СИ ОТИВА.


30 Юли 2021 10:38 | Тони
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кога ще сменят Таков?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар