На сесия на ОБС Сандански! Бившата сладкарница "Чинара" да бъде върната на общината, предложи кметът Ат.Стоянов

24 ноември 2021 18:59   3 коментара   6020 прочита


Съветниците решиха да намалят наемите на общинските терени с 30%, на 50 % такса смет на детските градини и училищата и още

Съветниците разгледаха и актуализацията на бюджета за 2021 г.

По предложение на кмета на Сандански Атанас Стоянов, Общинският съвет, изиска от държавата помещението на бившата сладкарница „Чинара“ да бъде предоставено безвъзмездно на общината и за ползване от Археологически музей. Решението бе взето по време на днешната редовна сесия. 

Това ще е първата стъпка към създаване експозиция за историята на Свети Врач и Сандански към Археологически музей. През годините граждани правеха дарения свързани с историята на Свети Врач и Сандански. Дарители са готови да предоставят още артефакти, ако поне част от тях биха формирали изложба за историята на града, а за такава експозиция подходящо място е именно помещението на бившата сладкарница „Чинара”.  

Правени са постъпки, за да се изясни актуалното положение и собствеността на  помещението. Общинските съветници разгледаха и актуализацията на бюджета за 2021 година, като взеха решение да намалят данъците и таксите на общинските терени с 30 %, за месеците ноември и декември, както и за януари 2022 г.

Съветниците взеха решение да намалят таксата за битови отпадъци на училищата и детските градини в община Сандански наполовина, за 2022 година.

С. Стоянов


Още за: сесия   Сандански   ОбС   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
25 Ноември 2021 06:58 | d132
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И на нея ли намериха купувач?
Уж за музея, после музея, ще каже, че не върши работа и като актив на общината ще я купи някой, я О..., я П....., мераклии колкото щеш


25 Ноември 2021 08:01 | Войвода
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Мравка ли си буболечка ли си, 10пъти ти казаха че щом си се хванал с Я. Аргиров и крадците от ГЕРБ, далече няма да стигнеш.


25 Ноември 2021 09:56 | Карамитов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този ощели е кмет
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар