Новините на югозападна България
Снимка: ezine.bgСелска кухня! Друсан кебап  
   РегистрацияЗабравена парола

На редовно заседание на ОбС - Благоевград бе приета Система за прием в първи клас на общинските училища на територията на община Благоевград


22 февруари 2019 14:36  4 коментара   8617 прочитаНа редовно заседание на ОбС - Благоевград, местните парламентаристи приеха, с мнозинство Система за прием в първи клас на общински училища на територията на община Благоевград.

За осъществяването на приема в първи клас за всяко населено място с повече от едно училище, общините разработват Система за прием. Водещ критерий е близостта на училището до постоянния/ настоящия адрес на детето и определеният прилежащ район на училищата за обхват на учениците; деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са ученици в същото училище.

Проектът за Система за приема в първи клас цели гарантиране реализирането на националната образователна политика, при спазване на принципите за осигуряване правото на задължително училищно образование; равен достъп до качествено образование и приобщаване на всяко дете, прозрачност на управлението и предвидимост на развитието на училищното образование, автономия за провеждане на образователни политики, самоуправление и децентрализация и ангажираност на общината по въпросите за образованието.

За учебната 2019/2020 година в Благоевград ще се осъществи прием в първи клас в училищата II ОУ „Д.Благоев“, III ОУ „Д. Талев“, IV ОУ „Д. Дебелянов“, V СУ „Г. Измирлиев“, Средно училище „Иван Вазов“, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, VII СУ „Кузман Шапкарев“, VIII СУ „Арсени Костенцев“, IX ОУ „Пейо Яворов“ и XI ОУ „Хр. Ботев“.

Проектът, условията, нужните заявления и декларации за кандидатстване може да откриете на посочения линк http://www.blgmun.com/cat96/informacia/ в сайта на Община Благоевград. Всички необходими документи ще бъдат качени и на сайтовете на училищата.

Още за: заседание  ОбС  прием  клас Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

22 февруари 2019 16:00 | в изгнание
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

През изминалата година имаше разлика между обявените места и желаещите – 600бр.
В полза на обявените свободни места ( това е в следствие „високият“ стандарт на живот).
За следващата година без да се правя на пророк ще са плюс минимум още 100 по малко желаещите да се образоват в тази община.

И КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРИЕХТЕ !!!!!


22 февруари 2019 18:03 | Стоянов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тоя там управител, собственик на РУО що не казва, че децата учат по желание на родителите. Система, те ще казват къде да учи всяко дете. Селяни дошли от Хърсово, Падеш, Ощава и прочие, ще се правят на големци. Па оня селтак от Мосомище. Еле па мама-кажа...


22 февруари 2019 23:04 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Е, АКО Е ТАКА ЩО ГИ РАЗНАСЯТ С АВТОБУСИ ДЕЦАТА ОТ ЦИГАНСКАТА МАХАЛА ПО ЦЕЛИЯ ГРАД!!!


23 февруари 2019 14:12 | АК47
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Защо циганите учат в 4ОУ, 3ОУ е по - близо спрямо настоящия место адрес?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

    
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.