На редакционния телефон! Трогателно: Бивша учителка по руски език: Пишете за истинските герои днес! Д-р В. Мутафчийски от ВМА, д-р Меджидиев от "Пирогов", д-р Кастелов - достойните възпитаници на дупнишката гимназия!

23 март 2020 09:10   9 коментара   21942 прочита


Горда съм, че съм била тяхна учителка, блестящи ученици, гордост за Дупница, смели мъже професионалисти, които днес са на първа "огнева линия"

Пишете за лекарите, пишете за героите днес. Аз съм бивша учителка по руски език от Дупница. Горда съм, че съм преподавала на светила като д-р В. Мутафчийски, прекрасен лекар, когото с удоволствие гледам днес и се гордея с него, така започна разговора си с репортер на Struma. com бивша учителка от дупнишката гимназия "Христо Ботев ". Почти през сълзи тя говори за двама от известните възпитаници на гимназия "Христо Ботев " в града, които днес са на огневата линия, срещу Коронавируса.

Отказа да съобщи името си, защото : Не аз съм важна сега, важно е България да знае, че гимназията в Дупница е люлка на изключително талантливи кадри, герои, спасили стотици човешки животи. Пишете и за един друг лекар, който  също днес работи денонощно за хората. Д-р Асен Меджидиев, от болница Пирогов. И той е възпитаник на дупнишката гимназия "Христо Ботев ". Потомък на изключителен род. Дядо му Асен бе учител в гимназията, и когато минаваше по улиците в града хората му сваляха шапка. Буквално. С поклон.

Сестра му също е лекар в столична клиника. И за ортопеда д-р Кастелов, лекар от министерството на отбраната, и за него пишете. И той наш ученик, каза още бившата учителка, която с треперещ глас продължи : Днес е период на изпитание, време  в което тези хора са на първа линия, застрашавйки живота си ,далеч от семействата си  и заслужават да пишете за тях, за денонощния им труд. Моите брилянтни ученици, които ме изпълват с възхищение. Моля се за тях, за здравето им, моля се за цяла България!.

Трябва да сме смели, силни и единни. Ние сме жилав народ и ще победим тази напаст. Но и ще получим урок, че здравето е най-важно. Пари, слава, нищо не е по -важно от това. Нали ще публикувате за моите ученици?!. Днес, те и колегите им, са Истинските герои. Гордея се, че ги познавам! Гордея се, че съм част от поколение учители, които възпитаваха деца, превърнали се в светила в България, завърши бившата дупнишка учителка.

Към нейните думи се присъдинява и екипът на Struma.com! Стойте си вкъщи, за да помогнете на хората, които работят в болниците. Нека пазим силите им. Заедно можем да победим невидимия враг, който поболява и убива. Спазвайте указанията, бъдете дисциплинарани.! Само така ще се справим! Бъдете здрави!

П. Костадинов

9 коментара
23 Март 2020 09:23 | Майор Майор
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

ЧЕСТ И УВАЖЕНИЕ!


23 Март 2020 09:44 | Марек
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Дупница може да се гордее и с галевци, стъклета, честни автоджамбази, изрядни данъкоплатци по автогробниците. Град-мечта


23 Март 2020 10:46 | Кети
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Всяко стадо си има мърша...


23 Март 2020 11:30 | Марио
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Ама вие сериозно ли искате някой да пише и да се възхищава на откровени лъжци, насаждащи панически страх в това население? Вие наистина ли вярвате на тези участници в целия тоя спектакъл, при това учителка моля ти се, очаква се да е интелигентна жена. Може би сте ги учили и да лъжат, че гледам, доста добре се справят. Хора, отваряйте си и очите и ушите и е крайно време да се усетите какво се опитват да направят, много скоро друга песен ще запеете, но защо трябва винаги да е късно?


23 Март 2020 11:44 | Факт
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Виж колко глупаци, страхливци и предатели има. Не бих седнал на маса с тях пък какво остава за нещо по-сериозно... Питай някой турчин да ти разкаже за Левски,)


23 Март 2020 11:56 | Маор
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!


23 Март 2020 12:09 | Маор
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ПРОСТ НАРОД, СЛАБА ДЪРЖАВА!


23 Март 2020 16:38 | Любопитен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А Струма, кой ви е редакционния телефон?!?


23 Март 2020 18:17 | аха
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Мутафчийски ли е герой, дето 2 месеца повтаряше, че грипът е по-опасен от коронавируса и допринесе за масовото подценяване на заплахата, т. е. неспазване карантина и пр. Сега твърди, че носенето на маски от хора без симптоми е безполезно, при положение, че половината заразени са точно безсимптомни и не осъзнават, че могат да заразят околните. Ген. Годжи не знам какъв хирург е, но като началник на Щаба е просто един безполезен глашатай на Тиквата и само обърква хората с неадекватните си изказвания.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар