На пресконференция: Председателят на ОбС- Благоевград А.Тодоров: „Как да изпълним нещо, няма пари, догодина ще станат нещата“

29 януари 2020 14:12   18 коментара   10717 прочита


Председателят на Общински съвет Андон Тодоров, даде свика традиционната си, преди сесия, пресконференция днес в Община Благоевград. Тодоров засегна важни теми, свързани с точките в Дневният ред на сесията. Той изказа мнението си относно върнатите решения на ОБС Благоевград от Областния управител.

Бисер Михайлов, а именно решението за закриване на Благоевград Фест и новата общинска структура. Според Тодоров, областният управител си позволява да действа избирателно, защото „в предишното управление точки не се връщаха на ОБС “,. Ето какво каза още председателят: : „За мен областният трябва да бъде безпристрастен, но явно е уплашен от ГЕРБ. Не трябва да караме на заяждане, каквото и да се бълва, всичко ще излезе наяве“.

Тодоров изказа мнение и по въпроса със смяната на структурата в общината, според него няма нищо лошо в това кмета да има собствена стратегия за новата структура и сподели, че ОБС все още търси да назначи юрист. Тодоров информира, че има много нови идеи за развитието на Благоевград. Той иска да бъдат положени повече усилия и в Община Благоевград да бъде създадена еко– инспекция, която да отговаря за чистотата и зелените площи в областния град.

Тодоров предлага още да бъдат премахнати таксите в детските градини и раждаемостта да бъде стимулирана повече. Той има идея и за поставяне на кошове, в които да бъдат събирани дрехи за нуждаещи се вместо да бъдат изхвърляни. Според г- н Тодоров започването на нови проекти, би било трудно, защото в Община Благоевград има много оставени дългове, той каза: „Как да изпълним нещо като няма пари, тази година бюджетът на общината трябва да се оптимизира и ще е трудна.

Трябва да сме търпеливи, догодина ще има нови идеи и тогава ще станат нещата“. На въпрос от медиите, какво е мнението му по сигнала в съда, даден от бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов срещу, новият Румян Томов , Тодоров отговори: „Избягвах тази тема и мисля, че компетентните органи трябва да отговорят, но все пак едно е да си оправдаеш разходите за рождения ден, а съвсем друго е да забавиш една процедура както аз от личен опит знам, че отнема много време. База за сравнение няма, то първото беше брутално, обещавам, че след известно време ще говорим още по тази тема“.

Председателят даде и мнение по коментираната напоследък тема в публичното пространство относно преместването на фестивала „Франкофоли“ в София, той, каза: „Смятате ли, че ако беше тази цена 90 лв. на вечер щяха да дойдат хора, гарантирам, че щеше да бъде празно. Така, че да се спекулира, че Благоевград е печелил от този фестивал е нелепо. Ще ви кажа, че само две – три фирми печелеха само на гърба на всички останали в този парк, който за мен не е парк.

Защо в София се плаща, а тук не се? Тука определени хора решаваха и даваха пари за фестивали, самолетни билети, екскурзии и на медии, които да ги рекламират, дълга е темата. “ Андон Тодоров заяви още, че ще предложи на кмета Томов общината да излезе от ВиК асоцицията, за да не се плащат високи такси за вода. Припомняме, че всяка година фестивалът „Франкофоли“ беше провеждан в Благоевград, напълно безплатно и радваше хиляди благоевградчани и гости от страната и чужбина.

В. Иванова

 

18 коментара
29 Януари 2020 14:22 | Хриси Смучкова
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Гейтуняци...


29 Януари 2020 14:27 | ДО СТРУМА.COM
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Не припомняйте, нищо не е било безплатно, всичко сме го платили ние гражданите на Благоевград, 1 720 000 лв. годишно при приходи за града около 350 000 лева...


29 Януари 2020 14:52 | благоевградчанин
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Пари нема, действайте! Тати, ке ми купи колело ама друг път!
Така звучиш Донкааа....


29 Януари 2020 14:57 | Пепи
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Доньо, Доньо..... Много си зле


29 Януари 2020 15:22 | Малии
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Пълно безхаберие, незнание и какво ли не още, ужас егати управата, догодина щели да работят, кой ще ви чака бе, вие се подигравате с избирателите


29 Януари 2020 15:24 | �� ���� � ��.
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Ало, Дончо, януари месец е, а не декември, та да обещаваш някои неща за 2021 година! И за какви кошове за дрехи говориш, бе пич? Има специални контейнери за текстил и обувки и те вече са поставени в някои градове. Екипът на Камбитов работеше за доставянето им и в Благоевград!


29 Януари 2020 15:32 | Герб
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Личи си, че е просто мом (е няма изказ, какво да го правим да го варим да го печем
Толкова му е капацитетата


29 Януари 2020 15:38 | Относно председателя
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Дончо, боклук си беше, боклук ще си останеш... Естествено, че няма да коментираш казуса "Томов".. нали чакаш да видиш кой ще "спечели", та да крякаш после, че винаги си го подкрепял!! А тия с "от догодина ще работим" са си изказвания тип Румен Томов.. ама с какъвто се събереш, такъв ставаш.. Много сме слушали какво ще се случи догодина.. ама е Януари.. Нищо няма да се случи и догодина ако от теб зависи.. ТЪПАК!!


29 Януари 2020 15:50 | Дончо
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Махай се подлога, измекяр... застрои всички зелени площи, догодина щял да работи ... моабетите на пияния са същите...


29 Януари 2020 17:42 | Шумантов
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Пари нема, действайте


29 Януари 2020 17:44 | Станислава
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Дончо, излез като мъж и ясно кажи колко кооперации построи върху зелените площи! Кажи си, не се притеснявай, нали няма нищо обезпокоително! Кажи си и за поръчките, които печелеше. Кажи си и за тези, които не спечели! Кажи защо в дневния ред за сесията има точки само на твои познати, не се притеснявай.


29 Януари 2020 18:13 | Doncho
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Моля ви не махайте Томов, трябва да си избия парите от изборите


29 Януари 2020 18:26 | хо хо хо
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Изклюяително просто момче, какви са хората които му повярваха? Платени, какви може да са? Платени и прости! Не разбраха, че Камбитов не му пусна на тоя да си прави далавери. Камбитов Реши да се отърве от един цирей, а благоевграчани го вкараха в Общинския съвет. казано е прост народ, слаба държава (град)!


29 Януари 2020 21:28 | Леле
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

До последния.... а ти па намали запетаите, срам


30 Януари 2020 10:07 | Костадин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Нещата догодина щели да станат! Ей, наглец, а през това време ще крадеш и изнудваш, а? Ей, ако земА една права лопата.....


30 Януари 2020 10:17 | Проф. Бали
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Как е възможно полуграмотен, да не казвам напълно неграмотен, да ми обяснява каква да е политиката в сферата на социалните услуги, екологията, комуналните и битови услуги, културата и т. н.? Ей, перко, стегай се!


30 Януари 2020 10:52 | Зъкова
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Доньооо, много си прост леле, но с 3. 70 от Електрото как да стане ужас, падение


30 Януари 2020 13:47 | �� ����� �������
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Тоз неграмотник, написал тази статия дали е прочел първото си изречение?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар