На пресконференция: Глобите за депото в Джерман са 1 300 000 лв, колкото са годишните приходи на община Дупница

29 октомври 2013 14:46   6 коментара   6811 прочита
М. Чимев
М. Чимев


М. Чимев

Санкциите ,които са наложени на община Дупница , заради нереализирания проект за депото за битови отпадъци в Джерман, са 1 300 000 лв,точно колкото са годишните приходи ,това обяви на пресконференция днес кметът на Дупница Методи Чимев.

„Това е проблем, който трябва да бъде решен в следващия бюджет. Ние не сме единствените и повечето от общините имат този проблем. Затова се консултирам с колеги, за да излезем с единно становище, както и да получим подкрепа от Сдружението на общините в България”, коментира Чимев.

Проблемът с депото е заради пропуски в при изготвянето на проекта, предвиждащ строежа на депо за нуждите на общините от Югозапада в Джерман. Тези пропуски доведоха до справедлив протест от жителите на най-голямото село в общината и забавяне на реализирането на проекта.,каза още дупнишкият градоначалник .

На пресконференцията присъства и заместник-кметът на община Банско Олга Китанова,която обясни, че в проекто-бюджета за следващата година се предвижда преструктуриране на задълженията на общината, като текущите заеми ще бъдат рефинансирани за по-дълъг срок на изплащане – между 7 и 10 г.

Със около 100 000 лв. е увеличението на бюджета за следващата година, обясни още Китанова, като леко увеличение се предвижда за капиталови разходи.

Кметът Чимев уточни ,че просрочените задължения на община Дупница са стопени благодарение на финансовата помощ, но и на много работа от екипа на община Дупница. Субсидията бе в размер на 4,5 млн лева, а сме стопили повече - близо 6 млн. лв”, каза Чимев.

 

В. Стефанов


Още за: глоби   депо   Джерман   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
29 Октомври 2013 14:54 | 123
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Чимев не рразбра ли, че сметище в Джерман никога няма да има! Ако много искате да лапнете едни комисионни направи си го в Бараково!!!


29 Октомври 2013 16:26 | общинар
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Преди време циганофилът Кацов отмени проучването за нови терени, различни от Джерман, което направи глобата неизбежна.
Нали знаете, че в Джерман сметище няма да има?
Нали знаете, че бледоликите граждани ще искат да знаят заради кого плащат глоби?
Разбрахте ли вече, че мутрите-рекетьори имат много негативно влияние върху положителното развитие на града?
Разбрахта ли вече, че когато искате да вземете правилно решение, трябва да направите обратното на предложеното от цар Кацо?


29 Октомври 2013 17:45 | вела джерманска
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Сега пак е време да се настройват всички хора срещу джерманци! Кмете, кмете, толкова ни заблуди с фасон и приказки, че ти повервахме..... но само за да спечелиш изборите. Как е възможно такава вопиюща безидейност при търсене на място за боклука??!!! Има ли доблестта един фактор да си признае, че не е мислил с горната глава като е предложил Джерман за сметището???? Кой си изкарва боклука на лицето, ако не е личностово променен??? Сериозен проблем е такова мислене, хора, повярвайте! Има ли поне малко чувство за отговорност, останало в нашите управленци, или просто максимата "след мен и потоп" е в пълен и тотален обем??? Жалко за надеждите на всички ни, че щи имаме по-добър живот! Ние имаме мизерен живот, за съжаление е такъв именно от такива управленци. Но идва ВИДОВДЕН! И окйто го доживее ще получи заслужено възмездие..... и то ще е скоро...


29 Октомври 2013 20:45 | нашенец
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Ех Чимев, Чимев пращахте Джерманци при ПАПАТА, дали са ходили или не нeзнаем, но си свършиха работата!!! Сега е твой ред да ходиш при него! Ако не се справиш имаш резервен вариант---твоите приятели ивконито и крантов ще ти уредят среща при Ходжата! Е там ще има на коленеее... няколко пъти, но няма страшно те са свикнали, а може да хареса и на теб!


29 Октомври 2013 22:59 | Петър
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Чимев не изненадва никого. Толкова си може човечето. Върнете му напръстника и иглата и го командировайте за Бараково.


30 Октомври 2013 07:42 | нет
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Чимев и този Общински съвет са изчерпани. Те не могат да дадат нищо разумно и мъдро. С тях Дупница е обречена на разруха.
..... " Толкова си могат хорицата. "
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар