На пресконференция: Д-р Т. Велчев подаде оставка като председател на комисията по следприватизационен контрол в ОБС- Благоевград

14 септември 2020 20:41   18 коментара   9167 прочита


Мотивите: Безхаберното поведение на общинска управа и съветници към Аквапарка 

Д-р Теодор Велчев, от местна група "Джумаята", влезли в ОБС -Благоевград чрез Глас Народен, депозира оставката си като председател на комисията по следприватизационен контрол в общински съвет. Това стана ясно на   извънредна пресконференция, която свикаха той и колегите му от групата.

Мотивът за  оставката на д-р Велчев е   Аквапаркът  и отношението на общинските съветници и общинска управа към съдбата на единствения летен атракцион на територията на областния център, който по вина на концесионера тъне в разруха .

На миналата сесия д-р Велчев направи предложение към колегите си от ОБС да бъде прекратена концесията по вина  на концесионера Н. Галчев, заради  занемарване на обекта и неспазване на условията по концесионния договор с община Благоевград. Д-р Велчеви колегите му  поискаха  още  aквапаркът  да стане общински, за да може общината да упражнява контрол и се грижи за него като добър стопанин.

След предложението на групата от "Глас Народен" съветниците с 30 гласа го приеха, но на последната сесия миналата седмица се породиха дебати  и казусът отново бе върнат в изходна позиция, заради внушения страх, че ако общината прекрати договора може да има някакви неблагоприятни последици за нея.

Подобни бяха изказванията на адвокат Гергана Янчева от БСП и Кирил Илиев от ГЕРБ. Затова предложението не мина. " Не получих подкрепа и от кмета на Благоевград, както и от част от съветниците. В качеството ми на председател на комисията видях, че има изготвен правен анализ за аквапарка, за който са платени 40 000 лева. Съгласно този анализ няма пречки концесионният договор да бъде прекратен.

След като   юристи  като Янчева и Илиев имат възражение към нашето предложение, то нека те изготвят правен анализ за състоянието на аквапарка и да се подпишат под него,.каза пред журналисти д-р Велчев. Оказва се, че част от съветниците пречат договорът да бъде прекратен, без да имат ясна теза защо го правят.

Неясна е и позицията на кмета Румен Томов  по отношение на договора с концесионера, независимо, че от години концесионерът е абдикирал и нещо, което би могло да бъде спасено е развалина.   Припомняме, че Аквапаркът  бе предоставен на концесия преди години с идеята мястото да се превърне в притегателен център за малки и големи.

Идеята просъществува кратко, заради проблеми в бизнеса на концесионера, който напусна Благоевград и изостави парка да се саморазрушава, затова според д-р Велчев, прекратяването на концесията е дълг и проявена грижа от страна на властимащите към жителите на града.

П. Костадинов.  

18 коментара
14 Септември 2020 21:01 | €€€€€
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Камбитов не направи нищо по този проблем в продължение на години, но ако юристите са против, тогава трябва да се помисли сериозно и да се вземе решение, което няма да навреди на бюджета на общината. Той и без това е на огромен минус, благодарение на кражбите на Камбитов и герберастите!


14 Септември 2020 21:57 | Бойко
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Общата некомпетенция на администрация, управа и общински съвет води до положение на цуг цванг, в което се намира градът. На всички е ясно, че това не може да продължава повече, защото в скоро време разрухата ще бъде пълна.


14 Септември 2020 21:59 | Колега
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кой е изготвил правния анализ? Посочи кантората.


14 Септември 2020 22:16 | смешници
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тези са ибриците на Галчев. Правят всичко възможно общината да бъде осъдена за нищо. Този гологлавия е поел ангажимент, нали се сещаме че не сме чак толкова загрижени, а гладни. Подайте оставка и като съветници, нали Галчев ви плати кампанията


14 Септември 2020 22:25 | ИЛКО ВЕТРОПОКАЗАТЕЛЯ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ХА ХА ХА ВЕЛЧЕВ ЛЕГНА НА ДОНЧО ДА ГО НАПРАВИ ПРЕДСЕДАТЕЛ, НЕ МОЖА ДА ИЗПЪЛНИ ПОРЪЧКАТА И СА ОСТАВКА. Е ЗАЩО ГИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА. ДРУГИЯ НАТЕГАЧ БЕЙЗБОЛИСТЧЕТО И ТОЯ ПРЕЗ ДЕН Е ПРИ ТОМОВ И НЕ ЗНАЕ НА КОЙ ПЪРВО ДА СЕ НАВЕДЕ. И ТЕЯ УПРАВЛЯВАТ БЛАГОЕВГРАД


14 Септември 2020 22:27 | Онзи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аква парка (градския плаж) трябва да бъде общинска собственост (изпълнява социална функция), може да се помисли за прокарване на минерална вода. Накрая на сезона, ако се налага ще бъде дотиран с общински средства. В Кюстендил градския плаж е общински, входа е 4 лева, като 3 лева е за консумация.


15 Септември 2020 07:03 | ���
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Достойна постъпка на доктор Велчев.


15 Септември 2020 07:09 | някой
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А защо никой не казва, че при разваляне на договора с Галчев ще трябва да му се платят три милиона лева!
Тези идиотчета от снимката са многооо гладни !
Аман от разбирачи ....и колко са им обещали на тези от трита милиона


15 Септември 2020 08:15 | Делян
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

СВИНКЬО УЛАВА!


15 Септември 2020 08:51 | ���
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо не се посочи при кой кмет е сключен този договор и сега всички страдаме и децата ни ходят по Рилци и къде ли не. Стига вече с тези политически игри за сметка на гражданите


15 Септември 2020 09:34 | 111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

и за слепите е ясно, киро зетя на галчев е спонсор на бейзбола и ясен, нещо неясно да има, разбира се че тия трибама искат да набутат общината с няколко милиона в полза на галчве, от които и те ще облажат


15 Септември 2020 09:52 | Блг
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

40 000 лв свежа пара на томовчетата в джоба. А бай Ганьо благоевградски само седи пред компа и се нервира за тоя кмет... Еми избрахте си го


15 Септември 2020 10:09 | Иво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Групата на Галчев в Об. съвет. пробутва идеята за разваляне на договора, защото от това Галчев печели 3 милиона неустойки


15 Септември 2020 10:11 | Съгражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

оСТАВКАТА НЕ Е РЕШЕНИЕ ДОКТОРЕ, ЗАЩО ПРИ ПЪРВАТА ТРУДНОСТ ХВЪРЛЯТЕ ОСТАВКА, АМИ СТЕГНЕТЕ СЕ И РАБОТЕТЕ, МАЙ, МАЙ НЕ Е ТОЧНО ТАКА КАКТО СИ ГО МИСЛЕХТЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС НОВОБРАНЦИТЕ... КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ НАПУСНЕТЕ, ДА ВЛЕЗЕ НЯКОЙ КОЙТО ЩЕ СЕ БОРИ.


15 Септември 2020 11:02 | Гешев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Какво става с концесията за банята на Мама Кажа /Христо Ковачки/. Той не плаща таксите и данъците на общината, краде минерална вода, не подържа банята - там ходят само циганите. До кога ще го чакате.


15 Септември 2020 11:10 | ���
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

До съгражданин
Правилна е оставката на доктора. Срещу кой да се бори сам - срещу тези които продадоха за лични облаги града и да стане съучастник в мръсните им игри. Евала докторе.


15 Септември 2020 12:03 | �� ������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Велчев се е уплашил че не може да изпълни поръчката и хоп бега. Тези си вярваха че набързо ще приберат лесни кинти. Браво на Гери Янчева БСП и Кирил Илиев ГЕРБ. Схемаджиите на Илко Стоянов май не предат в този общински съвет


15 Септември 2020 12:14 | Минута е много
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каква е връзката на Дончо, Неделчев, Велчев, Палаханов, Илко Стоянов, с Галчев? Когато си отговорите на въпроса КОЙ има интерес от прекратяване на договора ще разберете и чий интерес защитават тези хубавци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар