На крива ракета, космосът и пречи! 2 г. по-късно! НАП погна общината за неплатени задължения по санкции на РИОСВ, заради неработещото депо! На екипа "Томов "пак Камбитов им виновен!

08 юни 2021 08:31   63 коментара   14483 прочита


 Бившият градоначалник ги шамароса здраво: Някои се опитват да градят предизборната си кампания на клевети. Това правеха преди, правят го и сега. За съжаление те само това могат – да лъжат. 

Община Благоевград отново бе доведена до патова ситуация. НАП са изпратили спешно писмо с искане на списък с общински  активи, с които да се обезпечи дълг към РИОСВ, натрупан от  начислени наказателни такси за депонирането на отпадъци.   

За да спрат блокирането на сметките на общината, което ще е поредният прецедент в управлението на града, от екипа "Томов" са предоставили трите блока със социални жилища в квартал "Освобождение", изградени по проект по времена на   Атанас Камбитов, и   целия автомобилен парк на Общината, като обезпечение на дълга.

За неволите си общинарите направиха опит отново да обвинят бившия  кмет Атанас Камбитов, разчитайки на късата памет на благоевградчани и избирателите им. 2 години, след като бе избран за кмет Румен Томов, екипът му не спря да се оправдава и търси виновни за действията им. Истината е, че едноличната заповед на Румен Томов за блокиране работата на депото за отпадъци, за да бъде сменен избраният от Камбитов законен оператор, натресе сериозни главоболия на благоевградчани.

Похарчиха се  милиони за депонирането на боклука в Костинброд, а сега и санкциите на РИОСВ, чиято цифра е умопомрачителна.   Пред   разпространяваните  от екипа "Томов" твърдения,  на входа на предизборната кампания, в която най-кратко управлявалият кмет Румен Томов отново се включва, бившият кмет Атанас Камбитов реагира така :   

"Някои се опитват да градят предизборната си кампания на клевети. Това правеха преди, правят го и сега. За съжаление те само това могат – да лъжат. На същите тези хора ще им кажа едно – стегнете се и работете! Направете го, както правехме ние", коментира Атанас Камбитов. 

"Не забравяйте, че санкциите са, защото нямаше депо, а ние го построихме и спестихме 3 000 000 лева на Общината. Да обясня на така наречения екип "Томов", че отчисления по ЗУО са по сметка на РИОСВ, но са собственост на Общината, тоест, те са целеви. Иначе казано, съвсем простичко, няма как да дължиш нещо сам на себе си, ако въобще могат да ме разберат", заяви Камбитов. 

Томов стартира предизборната си кампания  със "старата песен на нов глас". С нападки и обвинения "Антикамбитов" той успя да влезе в кметския кабинет през 2019 -та година  и почти 2 години управлява общината . И понеже няма с  какво направено да се похвалят, започват отново като на миналите избори да обвиняват Камбитов. т. е да градят кампанията си на Атанас Камбитов и неговия екип.

Този път обаче антивотът Камбитов няма да помогне на Румен Томов и неговия инициативен комитет, защото 2 години те откриваха обекти, започнати от Камбитов и екипа му, не успяха да донесат нито лев инвестиции, не изпълниха нито едно от предизборните си обещания към благоевградчани, а изпълняваха ангажимент към партньорите им, помогнали им да влязат във властта.  

 2 години назначаваха  свои и уволняваха противозаконно хора от предишния общински екип, които  съдът  връща един подир друг, а благоеградчани ще плащат обезщетенията им. Взеха заеми, натрупаха дългове на гърба на данъкоплатеца, опорочаваха конкурси, губеха проекти и още и още, неща, които ние от Struma. com отразявахме почти ежедневно.

Томов посвети управлението  си на съдебни битки за оставане на поста, които мъчително достигнаха до своя финал -той бе детрониран от ВАС. Но не напусна бойното поле, за да не го забравят  -можете да го видите по общински мероприятия, редом до управляващите да поднася цветя и да държи речи, в качеството му на безработен гражданин на общината, официално регистриран в бюрото по труда.

Уважаеми кандидат- управници, кандидат -кмете, споменавайте Камбитов  само като ПРОРОКЪТ, който предрече: Милионните санкции  и загуби около спряното депо, застрояването на парковете   Ловен дом и    Бачиново, предсказвайки, че обръчът от червени фирми, подкрепили Румен Томов в кампанията през  2019 -та  целят  реализиране на инвестиционно намерение, което той 8 години е спирал. Предрече катастрофалната загуба на европроекти, предрече липсата на инвестиции, загубените дела, недовършените проекти  и санкциите по тях.. Всичко това Камбитов се опита да каже на благоевградчани, но не бе чут. Предсказа и краха на управлението на Томов и неговия кратък престой в общината.   

Кандидат управници, похвалете се  пред благоевградчани с направеното от вас, а не рушете направеното от предишните, защото не ви стигна времето да обиколите онова, което те изградиха. Изграждайте кампанията си върху вашите постижения, а  не върху гърба на Камбитов, защото този път  трудно ще заблудите електората. Успех в състезанието към кметския пост

П. Костадинов


Още за: томов   кампания избори   лъжи     Още от: Общество

Принтирай статия
63 коментара
08 Юни 2021 08:55 | Общинар
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Абсолютно точно браво


08 Юни 2021 09:12 | Бай Ставри
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Камбитов и компания вместо да търкат наровете в затвора за зулумите, които сътвориха в общината, дават съвети и се оправдават.... Нещастно племе!


08 Юни 2021 09:19 | ...
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Ех как не остана д-р Камбитов на власт. Сега средната заплата в града щеше да е станала 2-3000 евро, нямаше да има строежи в градинките, а гугъл и майкрософт щяха да наддават за място в новата индустриална зона


08 Юни 2021 09:21 | Иван
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Алооо Струма, ми кои е виновен бре? Томов които управялва нема и две години или Камбитов с два, три мандата?


08 Юни 2021 09:24 | Дааа
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Казах ви, че ще съжаляваме за Камбитов


08 Юни 2021 09:26 | Насо Преференцията
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Цвъки ми каза да не се кандидатирам за кмет, оти само срам берем...


08 Юни 2021 09:34 | Филипа
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Саботират го, бе, саботират го, хахах


08 Юни 2021 09:34 | Факт
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Човек цени безценното едва, когато го загуби


08 Юни 2021 09:35 | Боре
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Томов уби града, Дончо ще го погребе


08 Юни 2021 09:49 | БСП
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Най - голямата грешка беше Томов да стане кмет. По-бездарен и елементарен човек няма


08 Юни 2021 09:50 | Юлия
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Точно така, Камбитов предупреди за всички тези неща, но нямаше кой да го чуе, защото хората бяха залепени от злоба


08 Юни 2021 10:03 | Магнитски
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

НИЕ ЗНАЕМ: Кой санира блоковете в Горна Жумая! НИЕ ЗНАЕМ: Кой изпълнява строителството с европейски пари в Горна Жумая! НИЕ ЗНАЕМ: Кой ще бъде награден с потупване по рамото да си забрави банковата сметка! НИЕ ЗНАЕМ: Кой си тегли парите от банките и вечерно време ги копа с мотика в градината! ДОЙДЕ ВИДОВДЕН!


08 Юни 2021 10:04 | Уорън
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Екскурзия до Бобов дол с еднопосочен билет!


08 Юни 2021 10:07 | Трима съдии
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


08 Юни 2021 10:07 | Федя
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Никога повече Томов, никога Дончо


08 Юни 2021 10:12 | Yes
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Заря, колкото и да се напиняш вече си никой. Силно се надявам и твоя приятел Илко, да получи същото отношение от хората на изборите, което получи ти


08 Юни 2021 10:23 | Зависи
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

От Общинска администрация уточниха още: „Екипът „Томов” успя да намали дълга, натрупан от бившия кмет Камбитов към Регионалната инспекция по околната среда и водите с 3 млн. лв., от 8, 5 млн. лв. на близо 5, 5 млн. лв. Интересното е, че през 2017 г. РИОСВ уведомява Камбитов, че ще предприеме действия по принудително събиране на вземанията, но по някаква причина не са го направили до края на мандата му. За неочакваната финансова тежест се разбра малко след кметските избори в края на 2019 г., когато РИОСВ предявиха претенциите си пред новата градска управа и предадоха вземането на НАП. Публичният изпълнител предпрема действия по 195 от ДОПК, като кметският екип на инж. Румен Томов обжалвал вземането заради изтекла давност и данъчните намалили размера на дълга от 8, 5 млн. лв. на 7, 1 млн. лв. Общината обжалва и новата сума вече пред Административен съд, който приема възраженията и коригираният дълг към момента е малко над 5, 5 млн. лв. ”, уточняват още от Общинска администрация.


08 Юни 2021 10:25 | Зависи
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не ме бъркат и двамата, но едната медия казва едно, другата друго.
В едната медия има цитарана общината, в другата цитиран бивш кмет.
Е хайде да се разберете кое е истина и кое не.
А тази легенда че Илко е приятел с Камбитов от къде дойде, че не ми е много ясно?


08 Юни 2021 10:26 | Хари
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Томов и Дончо са много мръсни хора, да знаете


08 Юни 2021 10:35 | До Струма
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Лиз близ


08 Юни 2021 10:37 | Айде
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Общинарите висят по форумите


08 Юни 2021 10:44 | Да каже
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Томов да каже колко струва неговото управление на благоевградчани


08 Юни 2021 10:45 | Искрен
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Румен Томов е един случайно попаднал в общината некадърник. Съсипа града


08 Юни 2021 10:45 | Василева
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

На този все някой друг му е виновен. Писна ни


08 Юни 2021 10:50 | ной
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Като е толкова печен издигнете го пак Камбитов, направете инициатива, има си нова партия, айде ! Ама си знаете стоката !
Лошото е, че Томов подлъга хората и сега сме за никъде ..


08 Юни 2021 10:56 | Бойко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Насе защо не се кандидатира? Май не ти се харчат от откраднатите пари!
За разлика от тебе, Румбата нали си е наивник ще потроши някой лев за лудо.


08 Юни 2021 10:56 | Ех
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

..този път анти вота Камбитов няма да помогне.., ама ще помогне вота АНТИ ДОНЧОв... та даже ще държи и влага и на 11 другия месец...


08 Юни 2021 11:01 | Джумалийка
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Каквото и да си говорим Камбитов е най-успешният кмет на Благоевград. Управляваше с мисъл и визия. Направи наистина много неща за града. Грешката му беше, че се довери на предатели, негови съпартийци, които му забиха огромен нож в гърба


08 Юни 2021 12:38 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пак ли този гей Петър Костадинов


08 Юни 2021 13:06 | Павлов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Някой може ли да каже по-подробно каква е връзката между Дончо и Маджо? Казват, че са много близки


08 Юни 2021 13:19 | Велчо до Павлов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

На Балито брат му работи при Маджо. Ама Балито забравя, колко бой е изял, че и пак може да му се случи в едно с протежето му измисления псевдо журналист и боксьор наркоман


08 Юни 2021 13:20 | Маджо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Толко сме близки че не знам за съществуването на този индивид.


08 Юни 2021 13:26 | Изплесналците
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Да брат му работи "при" Маджо, как, какво като той живее в чужбина и да работи ко пазач на некоя къща и Маджо си вика а какво точно момче от да не дам неколко милиона на брат му да ги развърти. Де мислете с тея кратуни бре


08 Юни 2021 13:31 | Чушки Камби
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Здравейте боли ме мен аз съм си добре пара надиплена да изкарам старините си керката изучена у чужденеция ке си почне убава работа с убава заплата не я мисля и вие не ме мислете. Па магнитски да ми яде уйо я у Америка нема да хода.


08 Юни 2021 14:15 | До аматьорчетата от сайта
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Наско-60 те преференции защо не се кандидатира за кмет? Толкова е добър като управник, че щеше да събере.... 20-30 гласа.


08 Юни 2021 14:18 | Факт
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Обръч от позабравени червени строителни предприемачи, които през годините натрупаха сериозен капитал, подпомагани от своите в управлението, днес застават зад кандидата за кмет Румен Томов, издигнат от инициативен комитет, но върло подкрепян от БСП.


08 Юни 2021 14:19 | НИЕ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Камбитов барабар с рижата му братчетка Соня-строителната техничка и арабската гражданка са абсолютни некъдърни мошеници. Едни плочки смени и то на половина и това свърши през мандатите. А колко пари откраднахте и препрахте+++++с цялата клика Тозеви Лалеви и прочие.....


08 Юни 2021 14:20 | Аз и Той
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Насо - ПЛОЧКАДЖИЯТА


08 Юни 2021 14:22 | Тя
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще те псуват, ще те ритат, ще те гонат, защотооо амаааааа много знаеш и нищео не можеш.....


08 Юни 2021 14:24 | Илиян
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Е колко да е независим този кандидат?! Независим ще е от БСП? Независим ще е от тези зад гърба му, или от НЕГО НИЩО НЯМА ДА ЗАВИСИ В БЛАГОЕВГРАД?! Това е въпросът? Въпрос без повишена трудност за интелигентен Благоевград


08 Юни 2021 14:28 | Илиян
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Благоевградчани!!!!! Ще позволите ли Червеният октопод да ви оплете в мрежите и да ви повлече в едно старо време на реваншизъм, репресии, мизерия и невиждана нищета.


08 Юни 2021 15:14 | До горния толуп
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Герб е най голямото зло сполетяло БЪЛГАРИЯ в последните 30 години.


08 Юни 2021 15:27 | Чушки Камби
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Пишете си яз ке пия едно на терасата у къща у Софето и така до дълбоки старини па вие си пишете. Магнитски уйо да ми яде


08 Юни 2021 16:09 | Любовта
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Като ще питаме.. да питам. Сега като замесницата Пролет Трифонова е не само в обятията на Томов а и в Щаба му... нещо отпуска да вземе... че то любовта им не ни бърка, ама изполването на служебното си положение да натиска работещите в общината да гласуват за него, се нарича КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.


08 Юни 2021 16:47 | До любовта
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

То и секретаря Мара, дето пряко отговаря и организира "честните" избори, се изкиприла до него на откриването на кампанията, но явно компетентните органи не работят ..


08 Юни 2021 18:59 | Киро
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Томов и любовниците му са най-долната сган, което се е случило в града ни. Съсипаха го, никога повече комуняги


08 Юни 2021 19:01 | Чушки Камби
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Неделчо нито депутат, нито кмет вече ще бъде!


08 Юни 2021 19:11 | Чушки Камби
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Пука ми бре яз ви кажах надиплил съм бая. Ай со здраве


08 Юни 2021 19:13 | Истината
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

В този корумпиран град няма значение


08 Юни 2021 19:22 | Зарята
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нямам мнение по въпроса. Не ми се четат глупости и лъжи, и на единия и на другия. Камбитов е. далеч от демократично управление, корумпиран и. трябва. да. бъде осъден. Демокрацията е различно от феодализма, насо и в. случая минава през затвора или друго наказателно преследване.


08 Юни 2021 19:41 | поручик Ржевский
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Истинската поговорка гласи: не на крива ракета..., а "На калпав х-уй вълната му пречи"!


08 Юни 2021 20:17 | Илиян
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Много скоро ще лъснат пикантни неща за Томов и Андон, много скоро


08 Юни 2021 20:27 | Знаете ли ,че ...
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Злата всъщност работи за Дончо. Сметайте за каква паплач гнусна става въпрос.


08 Юни 2021 20:42 | НИК
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Камбитов е оставил общината с 8 милиона лв. задължения


08 Юни 2021 20:59 | До НИК
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Аре стига с тея заучени простотии. На Камбитов може само краката да му миеш и водата да я пиеш


08 Юни 2021 23:29 | До трол-Камбитко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Камбитов пи урината на джумалии, първо гризна дървото на кметските избори, а на скорошните парламентарни избори получи умопомрачаващите.... 60 преференции.


09 Юни 2021 07:48 | Джумалийка
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Каквото и да си говорим Камбитов е най-успешният кмет на Благоевград. Управляваше с мисъл и визия. Направи наистина много неща за града. Грешката му беше, че се довери на предатели, негови съпартийци, които му забиха огромен нож в гърба


09 Юни 2021 07:49 | Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Интересно ще ми е да прочета за Дончо и как заграби имота до линията в Благоевград, където сега е хотелът му


09 Юни 2021 08:49 | До по горната
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо тогава преди два месеца получи цели 60 преференции в цялата област????


09 Юни 2021 09:16 | До горния
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

По 60 ст. на коментар ли ти плащат? Свери си часовника, всеки ормален човек може да си направи справка. Камбитов е класи над такива като теб и тези, които ти плащат да тролстваш


09 Юни 2021 09:33 | Петрова от Блград
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Томов е долно нахално човече
Що е това-комунист


09 Юни 2021 09:55 | До Данчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако си прав, явно линията под всякаква форма играе роля в живота на Андон


09 Юни 2021 21:08 | Камби
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ех Кючек, Кючек, Кючек!
С тебе ставам нов човек!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар