На ГКПП Кулата опашка от ТИР-ове! Трафикът е нормален, но "Пътни такси" работят ръчно! Очакван силен пътникопоток след 14 часа

09 април 2018 13:33   2 коментара   5142 прочита


Километрична опашка се образува днес на ГКПП Кулата, трафикът е нормален, но преминаването се бави заради ръчната обработка на документацията в "Пътни такси и разрешителен режим". Вчера от Агенция Митници съобщиха :

От 20:00 ч. на 08-ми април до 08:00 ч. на 10.04.2018 г. модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) няма да работи в автоматичен режим поради извършване на технически процедури. За посочения период, до приключване на техническите процедури, обработката на пътни превозни средства ще продължи, като ще се извършва по аварийна процедура (ръчна обработка). На всички пунктове за горепосочения период пътните и винетни такси ще бъдат заплащани в брой. За периода Агенция „Митници" ще подсигури допълнително служители на всички трасета за ръчна обработка на товарните автомобили при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Не се очаква техническите процедури да се отразят на обработката на леки автомобили и автобуси, тъй като при тях се контролира само наличието на валиден винетен стикер. Т. е. ръчната обработка няма да усложни допълнително интензивния лек трафик по граничните пунктове, който се очаква в края на празниците. Периодът на аварийна процедура е съобразен и с товарните превозни средства.

Действията са съгласувани с нашите партньори.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Техническите процедури са свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по Проект 8. 2. 1 „Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул ПТРР". Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Днес след 14 часа се очаква засилен трафик на леки автомобили от Гърция за България. Към този час на Кулата пътната обстановка е спокойна, няма натрупали се автомобили от гръцката част на пункта, но граничните власти очакват пътникопотока малко по-късно следобяд.

Следим ситуацията и ще ви информираме за пътната обстановка.

П. Иванов

2 коментара
09 Април 2018 16:42 | .
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Винаги когато се събират над 2 почивни дни митниците нарочно правят опашката, за да си харчи българина парите не в чужбина а в България.


09 Април 2018 20:07 | Цонко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Колко и да правят опашки на тази измислена граница, пак ще си харчим в ГЪРЦИЯ, А НЕ В БГ. Само тюфлеци на границата, които 80 % не знаят нито един международен език.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар