На брифинг: Здравният министър К. Ангелов съобщи резултати от проверката по скандала с ваксините в Сандански: Няма да уволнявам дисциплинарно директора на РЗИ-Благоевград, но бих уволнил директора на болницата в Сандански

14 януари 2021 11:34   19 коментара   14658 прочита
Д-р Ил. Тонев
Д-р Ил. Тонев


Д-р Ил. Тонев

Ще вземат ли главата на д-р Илия Тонев ваксинираните общински съветници?!

Докладът от проверката на случая с ваксинираните общински съветници в Сандански ми бе изпратен снощи, това каза здравният министър Костадин Ангелов на брифинг преди минути. Ето какво каза още министърът : “На 8 януари са извършени имунизации на 7 служители от социален патронаж: един учител и един пенсионер.

На 9 януари са имунизирани 24 лица, които не са включени във Фаза 1 от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България: медицински и друг персонал от лечебните заведения, поставен под висок риск от заразяване. Това са 4 общински съветници, служители на Общинска администрация град Сандански, в това число и лице от семейството на управителя на лечебното заведение.

Имунизацията на 8 и 9 януари е извършена в рамките на срок по-малък от допустимия, което означава, че ваксините са имали достатъчно време да бъдат преразпределени и да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград.

В тази връзка е извършена проверка в РЗИ-Благоевград, където не се отчитат сериозни нарушения, които могат да бъдат основания за налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание на директора на РЗИ-Благоевград.

Аз ще проведа разговор с д-р Калоянов, за да изчистим всички детайли, които касаят организацията на процеса по ваксинирането в област Благоевград. Заедно ще вземем решение какво и как ще направим. По отношение на лечебното заведение считам, че изпълнителният директор на болницата не е спазил изискванията на имунизационния план, не е осъществил достатъчно добра организация. Лечебното заведение е общинско и министърът на здравеопазването не може да извърши кадрови промени в него.

Ако това лечебно заведение беше под ръководството на министерството на здравеопазването още днес щях да освободя изпълнителния директор на Югозападна болница д-р Илия Тонев, каза още министърът. Изявлението му хвърли топката в ръцете на общинските кметове, участвали в болничното обединение Югозападна болница Св. Врач.

По всяка вероятност, за да разгледат случая те ще се съберат и изразят становище по мнението на министъра, че д-р Тонев би трябвало да бъде уволнен.

Проверка на Struma. com обаче установи, че нито един от кметовете - на Петрич, Струмяни и Сандански са склонни да пристъпят към уволнение на управителя на здравното заведение. В момента е страшна криза, трудно се намират лекари, още по-трудно болничен управител. Д-р Тонев е доказано добър управител на болницата, така че не е моментът да се правят каквито и да било шокови промени .

Да не говорим, че половината от медицинския персонал биха си тръгнали с него, тъй като работят от години и са добър екип, коментира пред Struma. com един от местните кметове.

Припомняме, че 4-имата общински съветници в Сандански разпалиха скандала, след като демонстративно, заснети от камера, за чест и слава, се ваксинираха и пуснаха видеото в мрежата, за да покажат мъжество и призоват хората да се ваксинират. Добро намерение, осъществено в неправилния момент.

Първите ваксини са само за хората от първа линия в битката срещу Ковид 19. Останалите ваксини, разпределени в Сандански, е трябвало да бъдат върнати, или дадени на лекари в друга болница, а не на политически лица и роднини. Ще съобщим все пак дали ваксинираните лица, ще вземат главата на д-р Тонев?!

П. Попов

19 коментара
14 Януари 2021 11:43 | Жалко
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Май Хунтата иска да фалира и болница в Сандански затова се нагледала на доктор Тонев


14 Януари 2021 11:50 | разум но откъде
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не, ЗАЩО ПРИЕМАТЕ ЧЕ ТОВА Е УМИШЛЕН ФАЛИТ НА БОЛНИЦАТА, просто правилата трябва да се спазват от всички, няма богопомазани политици..... защо не са ваксинирали учители /освен един който е и общ. съветник/


14 Януари 2021 11:54 | Данчето
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Калата Министър


14 Януари 2021 12:33 | До разум
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Защото господине или госпожо, учителите масово отказват да се ваксинират, хората са уплашени от тези ваксини


14 Януари 2021 12:39 | сотрзи
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ами този е от ГЕРБ и няма как да го уволниш на РЗИ, който е контролния орган, а този от Сандански си вие служил на макарите, защото такива дуруси съсипаха тая здравна система


14 Януари 2021 12:57 | Герб=гроб
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Над 80 процента от лекарите и учителите не желаят да се ваксинират, не ви ли светва лампичката, че има нещо нередно във ваксинирането. Разбирам, че цар тиква от Банкя иска да угоди на началниците си от САЩ и Европа, но не застрашавайте живота на хората.


14 Януари 2021 13:05 | санданчанин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А мравката пак се скри и членовете на неговото семейство също. Миналата седмица се скри зад полата на Караджова, сега се крие зад др. Тонев. Изкарайте списъка. Има изненади!!!


14 Януари 2021 13:41 | лекар
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

И кой ще туриш да ти управлява тия кочини бе Министъре? Тонев поне си раэбира от работата.


14 Януари 2021 13:46 | Велик Сандански
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нека публично бъде публикуван списъка с ваксинираните. Там е съпруга на д-р Ваня Шопова, бившия началник на полицията Стоян Младенов, съпруга на Веселка, административен секретар, както й много знайни и не знайни приближени на котилото Шопова, както и на кодировчика Мария Георгиева... Не са виновни общинските съветници, а този който им е предложил..


14 Януари 2021 13:52 | Санданчанин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защо не е направен предварителен списак и изнесен наяве за желаещите на първа линия да се ваксинират и да са заявени точен брой ваксини.


14 Януари 2021 14:19 | 321
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Герберастките идиоти зорлем търсят под вола теле! Много голям проблем.....


14 Януари 2021 14:48 | Ку ку
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

A Gosho Lichkov, Vasko panaiotov, Svetlio Pankovski, Iuli Efendiiski ne sa li v spisaka


14 Януари 2021 15:25 | Методи Христов възпитател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Лицемери гадни гербджийски и вмровци. Републиканци напред


14 Януари 2021 17:30 | Гражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да попитам тази медуза от снмката _ като болницата МУ, е общинска, ваксината общинска ли му е, та и лична, т а да ваксинира шуранайка си


14 Януари 2021 18:38 | 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ха Ха няма виновни РЗИ казва -всичко ок .Ами то Калоянчо какво разбира от ваксини????? Време е да търка някой нар в Бобов Дол!


14 Януари 2021 19:20 | Попа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз напред те след мен 3)


14 Януари 2021 20:00 | .
Оценка:
0
 (
0
 гласа)14 Януари 2021 20:58 | Kire
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Айде Калоянчо да сгази лука пак и е вън от далаверките си. Да му намерят друго местенце. Ама какво го помилваха сега, какво го чакат, да ги изложи още повече? Сложете инфекционист за директор, а не некакъв диетолог неграмотен като Калата-авантата.


15 Януари 2021 14:35 | Старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Адмирации за г-н Илия Тонев, истински професионалист той и целият екип до всички които оплювате забравяте какви адекватни мерки се взеха по време на пика на пандемията!!! Смешни сте!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар