На 500 кг монумент пророчицата Ванга изобразена по време на сеанс с протегната ръка към захарта

01 октомври 2011 00:16   12 коментара   22211 прочита
Прокурор Димитър Вълчев, проф. Емил Попов и Серафим Иванов, управител на комплекса /отляво надясно/ до монумента на леля Ванга
Прокурор Димитър Вълчев, проф. Емил Попов и Серафим Иванов, управител на комплекса /отляво надясно/ до монумента на леля Ванга


Прокурор Димитър Вълчев, проф. Емил Попов и Серафим Иванов, управител на комплекса /отляво надясно/ до монумента на леля Ванга

Паметникът на пророчицата от Петрич леля Ванга, изработен като дар от скулптора проф. Емил Попов, беше докаран вчера в местността Рупите и започна процедурата по монтирането му. Леля Ванга е увековечена седнала на стол, едната й ръка е поставена отпред. Изобразена е по време на сеанс, докато гледа на хората, нуждаещи се от помощта й. Така я помнят всички, търсили подкрепата й. С дясната ръка търси захарта, а с лявата изпраща хората.

За “Струма” проф. Емил Попов заяви, че само веднъж е виждал на живо леля Ванга. Работил е основно по нейни снимки, събирани от различните периоди, за да може да я изобрази в най-автентичен вид. Монументът е от месинг и е посребрен, тежи 500 кг и ще бъде поставен върху фондамент от гранит, тежащ 3 тона.

Камерата на “Струма” запечати доставянето на монумента, който ще бъде монтиран до понеделник, когато е официалното откриване по повод 100 години от рождението на баба Ванга. Монументът ще бъде поставен пред мостчето, което води към храма “Света Петка Българска”.

12 коментара
01 Октомври 2011 02:11 | iiii
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Ние Българите не можахе нито да я разберем нито да я оценим леля Ванга. А пък какво остава на хората които остават след нас, как да я разберат или оценят.


01 Октомври 2011 08:01 | 22222
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ФЕНОМЕНЪТ ВАНГА, КОГАТО БЕШЕ ЖИВА Я ИМАХМЕ ЗА ДАДЕНОСТ. А СЕГА СЛЕД КАТО НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ РАЗБИРАМ КОЛКО Е НУЖНА НА НАРОДА.


01 Октомври 2011 09:41 | ххххххххх
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

НЯМА ПОДОБНА НА БАБА ВАНГА ВСИЧКИ ГЛЕДАЧИ СА ИЗМАМНИЦИ И РАБОТЯТ ЗА ПАРИ, А БАБА ВАНГА НЯМА НИКОИ ДА Я ЗАМЕСТИ. ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА И НА ТАЯ ИСТИНСКА БЪЛГАРКА И ГЕРОИНЯ.


01 Октомври 2011 13:53 | Кефал
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

По новините казаха, че паметника ще бъде в естествения размер на пророчицата. Като гледам, бая големичка е била.


01 Октомври 2011 14:17 | Абе....
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Сори, но прилича на просякиня в дрипи. Лицето e чат-пат, но за паметник : (


01 Октомври 2011 15:05 | mitko
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тя е човека от който хората черпеха сили. Но някои продължават да иэвличат само облаги.


01 Октомври 2011 16:16 | гайгур
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Следващия паметник да е на прокурора Димитър Вълчев който майсторски успя да изхвърли всички роднини познати и близки на пророчицата и сега еднолично си управлява фонданцията, която не е нищо друго освен печатница за пари. А това мекере Серафимчо Иванов освен да му ближе т..... е му събира паричките. Тръгнали да проверяват олигарсите, а защо главния прокурор не провери подопечния си прокурор Вълчев и фондацийката му. Ванга искаше манастир, направиха хотел, искаше параклис за молене, направиха частна църква, трябваше да е свято място а го превърнаха в предприятие, трябваше да е местото около старата къща, а купиха земи и направиха заменки чак в Ловешко. Това ли искаше Ванга-частно имение на Вълчев от 700 декара. Къде има подобно нещо в България, кой го разрешава и кого обслужва?


01 Октомври 2011 20:17 | няма как
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ДЬЛБОК ЛОКПОН


01 Октомври 2011 20:21 | Читател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Църква св. Петка да, разбирам, ама защо българска не разбирам, може ли някой да обясни? До колкото знам нейните мощи са били на много места да не ги изброявам. Последно мисля да са в Молдова ако не греша. И въобще има ли другаде църква св. Петка в България или на балканите и наричат ли се те св. Петка -Българска? И ако не, защо точно тази на рупите се нарича така? Много истини и глупости се изписаха за леля Ванга, за съжаление някои парадираха с нея, други се доближиха толкова близко до нея само защото бяха известни или силните на деня, други за съжаление правят бизнес на неин гръб. Достойна и добра жена беше и винаги разположена за обикновените хора, защото страданието не избира известен ли си или обикновен човек. Поклон пред паметта И


03 Октомври 2011 08:46 | .
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дъвки за народа... занимават се с абсолютни глупости... много невеж народ... затова ме на това дередже. А и в Бога не вярваме...


03 Октомври 2011 10:20 | Петричанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Двата паметника, пред дома и в гр. Петрич и в м. Рупите, е признателността на близките, фондацията и отделни личности. А хората от петричка Община, от всички които са получили помощ от леля Ванга приживе, се отблагодаряват, като отиват на гроба и и в Църквата построена от нея. Бил съм при нея за гледане, за изчезнал роднина и всичко позна и даде наставления за помагане на лицето. Бил съм един път и като гост в нейната виличка в м. Рупите. Тя уважаваше хората. Леля Ванга беше добра домакиня, весел човек, дори се шегуваше, дъбър събеседник. Липсва на петричани и хиляди хора. Поклон през паметта и.


03 Октомври 2011 21:50 | До читател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

http://www.pravoslavieto.com/life/10.14_sv_Petka_Epivatska_Bulgarska.htm
Ето отговор на въпросите ти, относно Света Петка, в този сайт пише и за Ванга, но май двете нямат общо.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар