Н. Червенкова от училището за мода в Благоевград със скандално изявление: Дойдоха от общината на проверка и ме заплашиха, че ако работя с лицето Х ще ме изгонят от "Мощанска къща"

23 октомври 2020 21:18   17 коментара   15026 прочита


И така стана : Прекратиха договора за наем със смехотворен мотив - 376 лева неплатена такса смет

Само преди дни съобщихме, че със заповед на кмета на община Благоевград Румен Томов  е прекратен едностранно договорът за наем на Мощанска къща, наета от  първото и единствено училище за мода в България, оглавявано от Надежда Червенкова. Официалният повод за прекратяване на договора е неплатена такса битови отпадъци в размер на 376 лева. 

С отворено писмо Червенкова умоляваше градската управа и кмета Томов  да размислят , посочвайки, че е чест и гордост за Благоевград, училище от световноизвестна верига италиански училища за мода, да бъде прокудено от Благоевград. След като явно  не е успяла да трогне кметската управа, Червенкова публикува скандален пост, в който след като описа пътя по който е минала докато наеме къщата, с благословията на Общински съвет Благоевград и подкрепата на предишния кметски екип

Ето как описва ситуацията с Мощанска къща към днешна дата Червенкова : Публикуваме част от дългата история с къщата, която се намира в благоевградския квартал "Вароша".. 

  

"Подписаният лист с правописни грешки от кмета на Община Благоевград, с решение за разтрогване на договорни отношения, е в ущърб на общината, жителите и гостите на града.   

Положила съм неимоверни усилия да се срещна с новозастъпилия кмет на Община Благоевград в приемните му часове. След две отменени срещи, успях. Причината да искам да се срещна с него, беше именно да представя целият си календар с отношение към културния живот в Благоевград - събития, изложби, фестивали, арт инсталации и изложения, които имаше възможност да не се случат именно, ако той и новопостъпилия с него екип реши така. Отсреща получих изказвания като "Браво, точно такива хора ни трябват в града. Пари нямаме, но с всичко друго ще помагаме" Аз пари така или иначе не исках.   

Малко по-късно и точно преди обявяването на извънредното положение, във вече работещото училище за Мода Sitam дойде изненадваща и нерегламентирана, без писмена заповед или поне предписание проверка, дали работя с конкретно физическо лице. Получих и заплаха, че ако работя с това конкретно лице, ще ми вземат къщата. Още малко по-късно започнах да чета и да разбирам за отменени събития и фестивали, като дори и мое лично и частно събитие беше обявено, че няма да се проведе.   

С тъга трябва да споделя, че след изборите, дали заради тях или случайно така са се стекли обстоятелствата, не желая да констатирам, но работата в културния отдел към Община Благоевград не върви. Много положени здрави и стабилни основи от мен лично бяха разрушени и на тяхно място останаха много развалини. Конкретен пример са Арт базарите, които бяха от обсъжданите теми с настоящия кмет на Община Благоевград на въпросната официална среща в негов приемен ден. Случайно разбрах за опит Арт базар да бъде направен и побързах да се свържа с отговарящата за това длъжност, за да споделя целия си опит и цялата си база от данни, както и безвъзмездното си съдействие. Никой не се свърза с мен обратно по темата.   

Защо е важно да се ползва моя опит?   
Защото на всеки Арт базар съм водила 20-50 артиста от цялата страна, които са били настанявани на собствени разноски по хотели в града, хранили са се в града, посещавали са места и мероприятия в града за 1-3 поредни дни. Артистите са били много доволни, както и всички многобройни посетители на събитията.   

Сега цялата история с Мощанската къща е в ръцете на Общинския съвет. Вярвам, че както досега, макар и в нов състав, те ще свършат своята работа информирано и аргументирано. Вярвам, че града няма да изгони тази страхотна и прекалено добре развиваща се за краткия си живот възможност, която имам щастието да мога да предоставя.   

Междувременно, наистина убедена, че всичко ще се развие правилно, без срам, ами точно обратното, ще споделя тук, че къщата и училището за мода търсят своите спонсори. Имаме нужда от още техника, която сами ще можем да си позволим след година или две, ако ни оставят да работим, а би било чудесно да се сдобием с тях час по-скоро   

Нека това отворено писмо послужи за покана към всеки заинтересован, да провери с очите си какво аз и чудесните хора около мен успяхме да направим за малкото време, което имахме, макар и в година на вирус, изолация и жестоки непредвидени трудности. Моля единствено да се обадите предварително на 0876 338 205, да се представите и да си уговорим среща с оглед на противоепидемичните мерки и за да не притесним основната дейност на къщата като училище., пише Червенкова. 

Кое е лицето, враг на общинска управа, c което Червенкова не е трябвало да работи?! И има ли то връзка с  лице  от управляващата върхушка.?!..Кой си позволява подобна форма на рекет и принуда ?! ..  Това система на поведение ли е  на кметските чиновници -да разчистват лични сметки ,въвличайки в тях невинни хора?! . Скоро ще ви съобщим с кого не е трябвало да работи Надежда и кой е "проверяващият " с ултиматума .. Очаквайте подробности..

П. Костадинов 


 

17 коментара
23 Октомври 2020 21:28 | Комисар Рекс
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Хем искаш да си сХиха, хем с Томов. Аман от двуличници.


23 Октомври 2020 22:07 | Вас ис дас
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Пак си успяла да влезнеш при кмета при другия беше мисята невъзможна


23 Октомври 2020 22:41 | Танчето
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ее струма само връскари при вас.. направихте наркоманската къща политически въпрос.. аре се стегнете малко... смешни ставате. такова е в българия и да реве и да не реве тая си е..


23 Октомври 2020 22:43 | Джумаята
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Върнете си къщите на собствениците


24 Октомври 2020 00:16 | До Вас и с дас
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

При този мухъл и да влезеш все тая, а другия може само да го сънувате, Томчо пияницата не може да му стъпи на малкия пръст и цяла България го вижда,


24 Октомври 2020 00:30 | Служителка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А Маруся на Томчо знае ли, че той всяка вечер ходи в Еленово на гости на Дани тъпото, че цял град знае


24 Октомври 2020 00:31 | До комисар Рекс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти лузърке да мълчиш и на Баня айде


24 Октомври 2020 00:52 | Комисар Рекс
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Май бъркаш хората, тролче. Марш на село.


24 Октомври 2020 10:27 | до Червенкова
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Обжалвай заповедта за прекратяване


24 Октомври 2020 12:04 | Иоан
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Мощанската къща е символ на Благоевград! Моля, селянката да я напусне.


24 Октомври 2020 12:43 | До Томов
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Томов капут смотан, издай заповед за затваряне на нощни барове и дискотеки и въведи вечерен час, ебати и изрода си...


24 Октомври 2020 16:55 | Роси
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Темата община е нон стоп.....


24 Октомври 2020 17:16 | Емануел
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Тоя измислен кмет защо не прави нищо във връзка с Ковид. Той пък какво ли изобщо прави? Града е пламнал, няма дезинфекция, няма никаква хигиена, без вечерен час, работещи барове и дискотеки, все едно нищо няма. Болниците са на макс. По селата се взимат мерки, кметовете са притеснени, а тоя тука хич не му е на... Мухльо.


24 Октомври 2020 19:09 | Васил Попясенов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Льо-льо


24 Октомври 2020 19:49 | До иоан
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Моля, Галя общата наркоманка и пролет селянката да не се изявяват тук.
Злата дантелата също, както и шаши дантелата с испанските обувки, особено е важно Зъкова магьосницата да си иде на село.


24 Октомври 2020 19:53 | някой
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Все си мисля, че някой я е подучил какво да каже тази госпожица !
Това което казва за забраните, това бяха приомите на Камбитов и Шопова .
Така, че айде моля не на нас тия ..


25 Октомври 2020 08:08 | Благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти, която обвиняваш Общината в неграмотност, си погледни писмото, пълно с грешки. Членовете изобщо не са ти ясни, или, може би, в друг контекст разбираш употребата им.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар