МВР защити полицаите, охранявали протестите край Благоевград и Кресна, разследват действия на провокарторите ,обиди и агресия срещу униформените

06 август 2020 08:50   10 коментара   5646 прочита


 


Във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи граждани срещу полицейски служители, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов заяви, че професионалното ръководство на министерството категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир.

"На магистрала „Струма“ и на пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права", каза комисар Иванов и увери колегите си, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресия и обиди няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите.

"След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица. Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони.

В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други", заяви още главен комисар Ивайло Иванов. Припомняме, че благоевградки полицай бе набеден в агресия срещу протестиращ ,който часове преди това ,застанал пред живата верига на полицоите ,обсипваше с въпроси един от тях, вероятно ,за да провокира обратна реакция .След като полицаят запази самообладание, вечерта протестиращия Николай Кутанов обяви ,че бил заплашван и удрян по време на полицейска проверка . 

Г. Георгиев 


Още за: полицаи   мвр защита   Още от: Общество

Принтирай статия
10 коментара
06 Август 2020 09:37 | Цветанов
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Чапкънов отстранен ли е?


06 Август 2020 10:01 | ���. K������� ������
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПОЛИЦИЯТА ДА ВЛЕЗЕ В СВОИТЕ КОМПЕТЕНЦИИ И ДА РАЗЧИСТИ ТОЗИ БОКЛУК !!! НЕ ЗА ТОВА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ ДА СТОИТЕ САМО И ДА ГИ ГЛЕДАТЕ!!! СО КРОТЦЕ СО БЛАГО И С МАЛКО КЮТЕК И ЩЕ СЕ ОПРАВИ ПОЛОЖЕНИЕТО :)))


06 Август 2020 10:09 | Джак
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

От какъв зор ще бъде отстранен??!!! Той не направи нищо, нито тогава, нито след това. Някакъв недоноско смачкан ми мрънка !!! Без медицинско, без свидетели, без нищо! АЙДЕ УА!!!


06 Август 2020 10:21 | До по горния олигофрен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Боклука е сбирщината- герб и дпс, затова народа скоро ще го изхвърли на бунището.


06 Август 2020 10:41 | изборджия
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

крайно време е да се чуе гласа и на тези които не крещят по площадите и не изтерясват по фейса, а работят... да се усмият малко т. н протестиращи и да се осигури спокойствие за непротестиращите, но работещите и мислещите различно от тях.... има избори и там всеки да изрази своя протест с гласуването си...


06 Август 2020 14:14 | Чикаго
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До съвестния работник. Не си ли си задавал въпроса че можеш да бъдеш по добре възнаграден за твоята работа и че колко млади и образовани хора напуснаха България по простата причина че за тях няма работа която да им подсигури нормални доходи. Върхушката която ви управлява има нужда от такива като тебе да си ходят на работа и да са щастливи че получават жълти стотинки, авърхушката да си повишава заплатите и да си дават премии на гърбъ на бедния народ.


06 Август 2020 16:00 | Оперативна група
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Мвр защити полицаите..., ами нас кой...


06 Август 2020 16:36 | Сашо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

В Благоевград няма протестъри, само платени провокатори, като оня Калоян, който снима полицаите с цел да ги предизвика ама май не му се получава.....


07 Август 2020 00:21 | KOKO
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Видях на ФБ видеоклип в който Великите Протестиращи крещяха като побъркани какво ли не в лицето на полицаите. Крещенето беше предизвикателно, без никаква логика, а полицаите пазеха "каммени физиономии" с опит да не ги обвинят в каквито и да било действия. Мисля че това беше някаква блокада на Е-79. Браво на полицаите. Омръзна ми да слушам глупости за това как по-добре ще е след като протестиращите "свалят" сегашното правителство. И как ще бъде по-добре? Божков ще си даде крадените пари за заплатите ви и пенсиите на бабите и дядовците? Или изведнъж мед и масло ще потече по реките и парите по банковите сметки ще станат шестоцифрени дори и на метачките по улицата? Да, ама не. Ако има преврат (което се иска от протестиращите) - ще има криза и то криза по време на зима. Студентчетата от чужбина дошли си през лятото ще си вдигнат парцалите и ще си живеят ч по Амстердам, я по Лондон, я по Брюксел, където мама и татко от Гербер им са уредили стипендии. А знаете ли кой ще стада? Вие! Без хляб.


08 Август 2020 08:08 | ��
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За какви свидетели? В интерес на истината свидетели са само полицаи.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар