Мълчанието уби две ангелчета! Дело за децата?! - Мотивът отприщил афекта на Кристина, заклала рожбите си в Сандански!

20 ноември 2020 14:13   6 коментара   14788 прочита


Заради искане до съда, отправено от бащата, социалните служби направили проверка и установили, че децата се чувстват добре в дома на баба си и дядо си, където били заедно с майка си по време на проверката..   

   
 

Насрочено за днес дело за правата върху децата, заведено от баща им Георги Трайков, е вероятният мотив, отприщил жестокостта на 32-годишната Кристина, заклала двете си рожби в Сандански. Престъпление, което разтърси курортния град и шокира всички, които познават Кристина. Кротка, възпитана и тиха жена, свита и скромна! Никой не може да повярва, че е способна на подобно престъпление.  

В началото на октомври, Кристина напуснала мъжа, с когото живеела, горският  Георги Трайков, и се прибрала при родителите си. От своя страна Трайков  подал в съда искане да поеме грижите за двете деца, тъй като Кристина не била добра майка , според него. Съдът  разпоредил на   местната социална служба да направи проучване на семейството и да предаде в срок доклад за средата, в която се отглеждат децата.

В социална служба до този момент не били чували нищо за това семейство, нито при тях е постъпвал сигнал, че децата се отглеждат в нездрава среда или, че семейството е проблемно.. Проучването е направено, когато децата са били при баба си и дядо си, били весели, щастливи и по нищо не личало да са деца, които растат в проблемно семейство.

Преди дни Георги и Кристина били извикани в Социална служба да подпишат доклада, който да бъде предаден на съда, за да се приложи към образуваното дело за правата над децата. Полицията многократно се е занимавала с проблемите у семейството, има депозирани жалби за насилие, които впоследствие Георги и Кристина оттегляли .

Години  наред не се е намерил съсед  или близък, който да информира  социалните, че това семейство има проблеми и  че децата стават свидетели на това, за да се вземат някакви мерки, са част от коментарите на санданчани. В   полицията се знае за проблемите , но нямат правомощия да направят  нищо, тъй като жалбите  за домашно насилие се оттеглят.

Съседите  чуват скандалите, но години наред мълчат.

Разприказваха се, след престъплението ,разказвайки   колко много караници е имало в апартамента им . Как да реагират социалните служби и полицията, когото при тях информация няма, никой не подава сигнал.    Как е могло да бъдат спасени децата?!   Къде са близките до Кристина и Георги, къде бяха съкооператорите им повече от 6 години, колкото трае съвместното им съжителство, да информират службите за случващото се в апартамента на  това семейство???  

Гледали са, чували са, но останали безмълвни! И както обикновено - свидетели няма! Заради това мълчание  две деца станаха жертва.. Как ще продължи животът на бащата, какво ще се случи с майката.., която закла децата си безжалостно като истински звяр.   Това е нечовешко! Кой знае какво е ставало в главата на тази млада жена, кой ще каже защо  е стигнала до тук?!!....  

П. Попов 

6 коментара
20 Ноември 2020 14:25 | Социален патрондаш
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Това нямаше да се случи, ако лумпените от ВМРО и Възраждане не обикаляха кръстовищата и бяха против стратегията за детето. Нокой не е виновен от интситуциите, защото сегашния закон не го задължава. Факт. Две дечица в гроба и нещастна измъчена майка, завинаги обречена на страдание.


20 Ноември 2020 15:26 | До горния трол
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Абе малоумник ако държавните органи си бяха свършили работата нямаше да стане тази трагедия, не може след подадени няколко сигнала до полиция и социални служби че жената е подложена на физически и психически тормоз от мъжа с който живее и не са взети мерки спрямо него за какво лумпени говориш тогава, ако имахме държава сега и тя и той трябва да бъдат съдени тя за умишлено убийство а той за подстрекаване към убийство и за физически и психически тормоз


20 Ноември 2020 15:38 | Deni
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Pochivaite v mir mili deca


20 Ноември 2020 16:56 | !!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоз пък да го питаш защо е искал да отнеме децата от майка им. За да я побърка.


20 Ноември 2020 21:49 | ...
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

"Съседите години подред мълчат"... няма никакъв шанс да се оправи тая държава.


21 Ноември 2020 09:03 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Gospod da go nakaje tozi tatko za tormoza nad taq maika
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар