Мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус

28 февруари 2020 16:39   3 коментара   6990 прочита


30- годишен мъж от Кюстендил е със съмнения за коронавирус. Мъжът се е прибрал от Италия на 20 февруари, не се е чувствал добре и е отишъл при личният си лекар за преглед в поликлиниката.В момента е настанен във ВМА.   „Човекът се е завърнал от Италия и в рамките на 14 дневният период през, който трябва да бъде доброволно изолиран в дома си, заболява с грипоподобна симптоматика.

И вместо да се обади от вкъщи по телефона на личният лекар или на 112 или на неотложен кабинет, болният отива директно в поликлиниката в кабинета на личният лекар, предаде "Дарик-Кюстендил". В резултат на което личният лекар и медицинската сестра ще бъдат под карантина 14 дни. И ако гражданите постъпват по този начин има вероятност да няма кой да ги лекува в един момент“, заяви експертът от РЗИ д-р Илияна Кръстева.  

От РЗИ-Кюстендил призовават всички, които са се прибрали от Италия или Китай да не ходят при личните си лекари , а да се самоизолират за 14 дни. Съпругата и детето на мъжа са уведомени да не ходят съответно на работа и на училище.


Още за: мъж   коронавирус   работа   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
28 Февруари 2020 21:35 | 234
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А на 112 да не би да работят марсианци ???? Или да прегледат пациента и после да отидат при друг, та още по-добре да разнесат заразата. А доколкото ми е известно лекарите, работещи на 112, дори нямат предпазни маски....


28 Февруари 2020 21:38 | работещ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Няма маски, наистина. И като поставят лекарите от 112 под карантина, защото са рисков контингент, кой ще ви лекува ??


29 Февруари 2020 13:59 | До горните идиоти
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Нямате и най-малка представа как действа телефон 112 и каква е организацията! Там не работят лекари, а специално обучени оператори, които предават информацията там, където е необходима. След това при болния отива специално оборудван с предпазни средства екип! Този екип не разнася зараза. Всеки град има своите специализирани екипи - медицински, пожарни, полиция и пр.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар