Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)  
   –егистрац舫абравена парола

ћръсен старт на предизборна кампани€ в ѕетричко! ѕаника сред жителите на село  ърналово, започва строеж на крематориум, жителите с подписка, селото "на нож"!


7 септември 2018 14:23  17 коментара   29705 прочита¬ петричкото село  ърналово от н€колко дни се носи слух, че ще се строи крематориум. “ова притесни местните жители, които дори са направили и подписка против подобно застро€ване.

’ората дори изразиха пред Struma.com намерение, ако започне такъв строеж да об€в€т гражданско неподчинение. «а да проверим какво се случа, потърсихме кмета на селото —то€н Ѕойчев. ≈то какво каза той:" “ази сутрин б€х посрещнат от възрастни жени доста нападателно и от т€х разбрах, че дори върви подписка в селото против, в ко€то вече има събрани над 100 подписа.

»мам предположени€ от къде тръгва този слух, но ще ги запаз€ за себе си. "- каза той. јз не знам да има н€кой подобно намерение да строи тук в селото крематориум. ¬ кметство  ърналово не са подавани подобни документи и н€ма подобно намерение.  атегорично за€в€вам, че аз съм против това да се прави крематориум в селото. ’ората също са против.

¬ кра€ на разговора кмета Ѕойчев за€ви, че предизборната кампани€ вече е в разгара си и см€та, че на политическа основа се пуска слуха, за да се създаде смут в хората.

ѕотърсихме отговор и от община ѕетрич, от където за€виха, че подобно инвестиционно намерение при т€х не е постъпвало. —ъщо така администраци€та н€ма намерение да изгражда крематориум на територи€та на общината.

јни √еоргиева

ќще за: слух  жители  застро€ване ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


17 коментара

7 септември 2018 15:41 | ц-ц-ц
ќценка:
6
 (
12
 гласа)

ƒа ви се и на западните инвеститори.
ѕревърнаха ни в бунището на ≈вропа.
’ора втора ръка по закон.


7 септември 2018 16:00 | Ќе на крематориума
ќценка:
18
 (
20
 гласа)

≈й тъпако, къде ги вид€ тези западни инвеститори бе. ј колкото до бунището, ние сами се превърнахме в такова. ћърсим безогледно, изсичаме горите си, изхвърл€ме боклуците си по полето и в деретата. ѕосле западът ни бил виновен.


7 септември 2018 16:04 | ѕал€чо
ќценка:
1
 (
5
 гласа)

¬ случа€ не знам кой, кого лъже но имаше такова инвестиционно намерение преди време.
“р€бваше да се изгар€т трупове от северна √ърци€ и Ѕългари, които сто€т в хладилни камери поради невъзможността на съществуващите съоръжени€ да обслужат последните желани€ на покойниците.
≈дин крематориум е доста доходоносен бизнес .....


7 септември 2018 16:31 | »ли€
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

—Ћ”∆»’ Ќј 20 ћ≈“–ј ќ“ “ј«» ќ“–ќ¬ј Ќяћј“≈ —» Ќјѕ–≈—“ј¬ј  ј ¬» ЅќЋ≈—“» ¬» „ј ј“ ј«ј ¬Џ«ƒќ’ј —јћќ ў≈ »ћј“≈ —ѕќћ≈Ќ»


7 септември 2018 17:09 | 8
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

“о€ е с всеки който дойде на власт, слуга долна.


7 септември 2018 18:31 | сотир
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

 ърналово е избрано за постро€ване на крематориум защото е близо до летището на което могат да кацат хладилни самолети не само от гърци€ на и от кипър. ще се отвори и керамичен цех за урни. инвеститорите н€ма да остав€т прахта в българи€ за да н€ма замърс€ване. ще де работи чисто и на ишлеме. а и работни места ще се откри€т


7 септември 2018 18:47 | истината
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

бойчев стар пръч не се прави на ущипан а си кажи истината, че не тази година но следващата след изборите крематориума ще е факт .
а ти ще се правиш че си бил против но не са те питали


7 септември 2018 18:48 | старогражданин
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

—отирчо, 6. 02. 2001 г. - ... ћ. ƒ. ѕ., за изграждане на обект: Дќбредна зала с крематориумФ, ..... землището на  ърналово, община ѕетрич, област Ѕлагоевград, ...
¬ 2001г. Ѕългари€ беше толкова изпаднала, че гърците ни музеха как си искат. “а ¬ие си знаете най-добре. ѕри мъгла по —трума  ърналово не го виждам. »звини ми се веднага.


7 септември 2018 23:08 | Ѕойчев
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

—тар тарикат съм, б€х с ¬ельо, ама вече не го искам, разкрит крадец и губеща карта е. —ега съм с √≈–Ѕ, Ѕръчков и той за нищо не става, ама у него е ножо и сиренето.


7 септември 2018 23:14 | ц-ц-ц
ќценка:
-2
 (
2
 гласа)

—оте, много си запознат. ƒа не са ти oбещали да си огн€рът в крематориума?


8 септември 2018 06:23 | старогражданин
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

1. јко всичко беше ќ  около крематориумите гърците н€маше да търс€т решение извън страната.
2. ≈кологично чисто изгар€не при 1300градуса е постигнато само във ¬иена . ƒругите работ€т с температури около 850 градуса, а мошениците гор€т предимно нощем при още по- ниски температури. »кономи€ на икономи€та.
3. Ќикога не съм подцен€вал ѕаскалев.


8 септември 2018 13:36 | ‘–јЌ√јЋ»я
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

“ќ«» ћј«Ќќ , —≈ЋяЌ»Ќ ќ“  Ћј—ј ћЌќ√ќ ЋЏ∆≈. Ќ≈ ћ” ¬я–¬ј…“≈. Ѕ≈Ў≈ Ќј…-√ќЋ≈ћ»я“ ¬≈Ћ№ќ¬»—“, ј —≈√ј ≈ Ќј… -√ќЋ≈ћ»я“ —ћ–Џ„ ќ¬»—“.


8 септември 2018 21:38 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

¬ече имам и повод да подчерта€ т. 3 от горни€ ми коментар. ѕреварих го момчето от  арналово.


8 септември 2018 23:34 | ALF.
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

¬сичките коментари ги пише едно и също Ќ≈√–јћќ“Ќќ лице, како ще произвеждат в то€  –≈ћј“ќ–»”ћ, кремове или торове? ј какво е тогава крема ториум?


9 септември 2018 14:58 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

≈дно по€снение на горните ми коментари. - олко е по-ниска температурата на изгар€не, толкова повече са отделените токсични газове в атмосферата. —анитарната долна граница за ≈— е около 850 градуса. Ќощем мошениците работ€т при стойности около 700градуса и хич не им пука по банановите държави .¬секи градус си има цена. Ѕюджетът на община ¬иена е около 10 пъти по-гол€м от този на —офи€ и те могат да си позвол€т този лукс.  ърналово да диша с пълни гърди докато може.


10 септември 2018 08:37 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

»гнорирането на ѕаскалев е миси€ невъзможна за  амбитов .—амо двама в ёгозапада са подготвени от √ерб за ефективно противодействие на момчето от  ърналово . ƒобре е, че ги има.


10 септември 2018 10:08 | теле
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

айде Ѕойчев пръв да го пробваш то€ крематориум
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.