МРРБ с пълна справка за плащанията по изграждането на тунел "Железница"

03 април 2024 07:47   7 коментара   6955 прочита


Справката е изготвена по повод съобщението за разследването на европрокуратурата

Министерство на регионалното развитие и благоустройството съобщи, че предоставя пълна справка за всички плащания по реализацията на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Реакцията е във връзка с новината, че европейската прокуратура е разпоредила претърсване в шест български фирми и в частни имоти, свързани със строителството на тунел "Железница" на магистрала "Струма". Претърсванията целят събиране на доказателства по съмнения за присвояване, злоупотреба с еврофондове и пране на пари, се посочва в съобщението. 

"Съоръжението беше пуснато за движение в началото на март 2024 г. след приключването на дейностите по укрепването на активиралите се свлачища в района. В МРРБ не е постъпвал сигнал за нередности при изграждането на тунела, свързани с финансови злоупотреби. По данни на АПИ такъв не е постъпвал и в агенцията. Категорично се противопоставяме на тиражираните неверни факти и внушения за липса на информация за изграждането на АМ „Струма“ Лот 3. 1, обособена позиция № 2 – тунел „Железница", се казва в съобщението на МРРБ. 

"По обекта е работено през годините въз основа на технически проект при спазване на принципните постановки на изготвения идеен проект. В тази връзка строителната документация за подучастък №2 от км 366+720 до км 369+000, включително обслужващ тунелен път при южния портал на тунел „Железница“ и площадка за хеликоптери не включва работен проект. Съгласно договора изпълнените строително-монтажни дейности са разплащани на база на сертификат за изпълнени СМР.

С цел пълна прозрачност на разходването на обществените средства, предоставяме справка за финансовото изпълнение на договора през годините – с датите на сертификатите за изпълнени СМР, дати на фактури, дати на плащане, както и какви плащания са правени през целия период на изграждането на тунел „Железница“ на АМ "Струма", се посочва още в позиция на МРРБ. 

В. Василев 


Още за: тунел   Железница   АПИ   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
03 Април 2024 08:39 | Тишо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Иде време, когато да се плащат сметки... мъкаааа..


03 Април 2024 09:12 | До тишо
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

На кой са приближени тези фирми? Сигурно си изкарват кирливите ризи. Да направят магистралата .То няма вече кой да работи. На изяденото проверката е в канализацията. Кой ще бърка там? Пак ни прожектират комедия.


03 Април 2024 09:49 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Герберастите строят най скъпите и некачествени пътища в света. Факт.


03 Април 2024 10:12 | Ставри
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

А какво стана с оня 1 млн€, който спипаха в чанта на задния вход на Агромах при акция на ГДБОП?
Всичко се покри.


03 Април 2024 11:22 | Грома-холд
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Прекръстихме се не виждаш ли що стана що стана, а и 1 шеф по малко сме.


03 Април 2024 14:36 | Tonik
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://do.my/bmaca


03 Април 2024 15:48 | Zagan
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Na tikvata sa teq firmi! Samo izlishen shum se vdiga
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар