Модерна апаратура получи Филиал за спешна медицинска помощ в Петрич

18 септември 2020 14:09   1 коментар   5534 прочита


Медицинската апаратура от висок клас се предоставя по линия на проект „Подкрепа за развитието на спешната медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. В момента успешно се изпълни вторият етап на проекта.

Получената във Филиал за спешна медицинска помощ – Петрич апаратура включва: монитори, транспортен вентилатор, инфузионна помпа, аспирационно устройство, преносим комбиниран дефибрилатор с възможност за отдалечено монитиране, апарат за обдишване, аспиратор, електрокардиограф и тролей/количка.

Целта е да се подобри значително качеството на обслужване на всички пациенти, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, както и да се мотивира медицинският персонал, тъй като се подобряват условията на работа. Само преди няколко месеца, когато се изпълни първият етап на проекта, Филиалът за спешна медицинска помощ в Петрич получи и два нови, напълно оборудвани автомобила. Предстои реализацията и на трети етап, в който е предвидено да се извърши ремонт на сградния фонд с цел подобряване състоянието на материалната база.


Още за: апаратура   Петрич   помощ   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
19 Септември 2020 09:23 | Стефанов Сц.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво, но пожелавам на докторите да ползват апаратурата колкото се може по-малко...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар